واکنشها به رییسجمهور شدن خاویر میلی، اقتصاددان لیبرال در آرژانتین
دوشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۲۹جهان
خاویر میلی، اقتصاددان راستگرا که از او به عنوان «فوق لیبرال» نام بردهاند و رفتارهایی متفاوت دارد، در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری آرژانتین به پیروزی رسید و رقیب خود سرخیو ماسا، نامزد چپگرا را شکست داد. او با اره برقی وارد میتینگهای انتخاباتیاش میشد.
لولا داسیلوا، رییسجمهوری برزیل، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، بدون آن که نامی از خاویر میلی به میان بیاورد، برای دولت جدید آرژانتین آرزوی موفقیت کرد.
او نوشت: «آرژانتین کشور بزرگی است که شایسته احترام همه ماست. برزیل همیشه برای همکاری با برادران آرژانتینی در دسترس خواهد بود.»
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا پیروزی خاویر میلی را تبریک گفت و از مشارکت زیاد مردم در انتخابات استقبال کرد.
بلینکن در بیانیهای گفت: «این انتخابات گواهی بر نهادهای انتخاباتی و دموکراتیک آرژانتین است و ایالات متحده مشتاقانه منتظر همکاری با رییسجمهوری منتخب و دولت او در زمینه اولویتهای مشترک است.»
چین و روسیه نیز به نامزد پیروز انتخابات تبریک گفتند.
دیمیتری فئوکتیستوف، سفیر روسیه در آرژانتین گفت: «دولت آینده آرژانتین برای غلبه بر مشکلات اجتماعی و اقتصادی کارهای زیادی برای انجام دادن دارد.»
میزان اختلاف رای دو رقیب انتخاباتی در مرحله دوم انتخابات بسیاری را شگفتزده کرده است. پیشبینی میشد میلی به پیروزی برسد اما اغلب تحلیلگران انتظار چنین فاصله و نتیجهای را نداشتند.
بر اساس نتایج منتشر شده از انتخابات روز یکشنبه ۲۸ آبان در آرژانتین، میلی با کسب ۵۵/۹۵ درصد آرا در مقابل ماسا با ۴۴/۰۴ درصد آرا به پیروزی رسید و رییسجمهوری بعدی آرژانتین شد.
این نتایج که حاکی از برتری بیش از ۱۱ درصدی میلی است با شمارش بیش از ۸۶ درصد آرا اعلام شد.
ماسا که در دور اول انتخابات در ۲۲ اکتبر بیشترین رای را آورده بود، شکست را پذیرفت و به هوادارانش در ستاد انتخاباتی خود در بوئنوس آیرس اعلام کرد میلی «رییسجمهوری است که اکثریت آرژانتینیها برای چهار سال آینده او را انتخاب کردهاند».
او گفت که با میلی تماس گرفته تا به او تبریک بگوید و برایش آرزوی موفقیت کند.
همان زمان، هواداران میلی در محوطه بیرونی ستاد انتخاباتی او تجمع کردند و به گرفتن جشن پیروزی پرداختند.
انتخاب یک اقتصاددان طرفدار اقتصاد آزاد در حالی است که تداوم افزایش تورم در آرژانتین وضعیت اقتصادی این کشور را بحرانی کرده است.
اکنون نرخ تورم در آرژانتین سه رقمی است و از هر ۱۰ آرژانتینی چهار نفر زیر خط فقر زندگی میکنند.
بدهیهای سنگین ارزی در این کشور دولت را تحت فشار قرار داده است.