– سکوت شرم آور جامعه جهانی در قبال جنایات و کودک کشی رژیم اسرائیل
– نوشته کارگر زندانی رضا شهابی در پاسخ به نامه سرگشاده سائمه سلطانی از فعالین جنبش زنان افغانستان
– درگیری مدیر آبفای خوزستان با کارگران معترض وشلیک هوایی محافظش و پابفرار گذاشتنش با پاسخ «بی شرف بی شرف»ازطرف تجمع کنندگان
– تجمع اعتراضی اهالی روستاهای رزکه و محمدآباد نسبت به تبدیل شدن منطقه جنگلی شوکاشور به محل دفن زباله در جاده آمل – تهران و مسدود کردن سیر
– تجمع اعتراضی صاحبان کارگاه های تولید پوشاک رفسنجان نسبت به مشکلات صنفی
*******
*سکوت شرم آور جامعه جهانی در قبال جنایات و کودک کشی رژیم اسرائیل
این روزها آنچه در فلسطین و غزه می گذرد هیچ شباهتی به جنگهای تا اکنون دیده شده ندارد. جنگی که عوامل نظامی و سیاسی هر دوطرف چه در فلسطین و چه در غزه مرتجعینی هستند که با جان هزاران انسان در فلسطین و اسرائیل بازی میکنند. جنگ با کودکان، نوزادان و تخریب بیمارستانها مستاق بارز ابر توحشی است که تا اکنون بشریت به خود دیده است و کشورهای بلوک غربی و اروپایی ، تنها به محکومیتهای فرمالیته در قبال چنین جنایاتی بسنده و سکوتی شرم آور را اتخاذ نموده اند .
در برابر دیدگان جامعه جهانی شهری با جمعیتش در حال نابودی است .وجدانهای به خواب رفته کشورهای اروپایی به نسبت نسل کشی رژیم قصاب اسرائیل علیه مردم بی دفاع فلسطین بسیار تکان دهنده و بشریت آگاه و مترقی روزی باید چنین تبانیگریهایی را رسوا سازند .
ما کارگران و استادکاران بخش صنعت ساختمان کردستان ضمن محکومیت هرگونه خشونتی از طرف هرکسی و حکومتی اعمال شده خواهان توقف، عملیات نابودی غزه و برقراری سریع آتش بس و بازگشت به میز مذاکره با مردم رنج دیده فلسطین میباشیم و امنیت و صلح در همه جای جهان برقرار گردد .
کشورهای صلح دوست منطقه باید برای چنین امر مهمی اقدام نمایند در قرن 21 پناه بردن به جنگ و خشونت و موشک باران برای حل مشکلات سیاسی نشان دهنده کج فهمی و اندیشه خام حکام مستبدی است که دنیا را وارونه می بینند و جان انسانها برایشان پشیزی ارزش ندارد.
۱۴۰۲/۸/۲۵
کانون انجمن های صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی استان کردستان
*نوشته کارگر زندانی رضا شهابی در پاسخ به نامه سرگشاده سائمه سلطانی از فعالین جنبش زنان افغانستان
سائمه جان، همسایه و همسرنوشت عزیز، خطاب صمیمانه شما را شنیدم که مصداق آن گفته است که آنچه از دل برآید بر دل نشیند. میگویند شرم احساسی است انقلابی، اما نامه شما خشم و شرم را همزمان برمیانگیزد. خشم از توهین، خشونت، اخراج و تحقیر روزانه که به بهانه افغانستانی بودن اعمال میشود. و شرم از اینکه در این جامعه من هم شهروند ایرانیام، و میدانم در تمام این سالیان یقینا کارهایی بوده که از دستم ساخته باشد و انجام ندادهام.
اما قلبم به درد میآید وقتی میبینم که متاسفانه در میانمردم ستم کشیده کشور ما و حتی در این زندان، در میان برخی فعالان سیاسی و صنفی که باید پرچمداران مبارزه علیه هر نوع تبعیض باشند، هستند کسانی که هنوز بر طبل نفرت پراکنی و تفرقه اندازی “ما” و “شما” میکوبند.
حاکمان ما، با دو لبه قیچی، یکی بنیادگرایی مذهبی در تمامی امور از جمله سیاست و آموزش و فرهنگ و دیگری مناسبات سرمایهداری هار، بی رحم و غارتگر، به جان مردم ایران و افغانستان و منطقه افتادهاند، و آن وقت بخشی از جامعهشناسان و کارشناسان روزنامهها میگویند قدرتگیری دوباره طالبان را باید با ریشههای فرهنگی مردم آن سرزمین تحلیل کرد. قربانینکوهی یک درد است، و اینکه کسی که خودش نیز قربانی همان وضعیت است این کار را بکند یکصد درد.
کارگران و زحمتکشان در ایران بدرستی به بی حقوقی و گسترش فقر و نابرابری در کشور معترضند، اما برخی متاسفانه تحت تاثیر تبلیغات افغان ستیزانه توسط جریانات دست ساز و وابسته به حکومت همچون شوراهای اسلامی کار و خانهکارگر بجای تمرکز بر نقش مخرب سیاستهای حاکمیت و غارت اموال عمومی و اختلاسهای نجومی و آقازاده های مفت خور و گسترش زندکی لاکچری آنها، میگویند افغانستانیها کار و موقعیت شغلی ما را گرفتهاند، غافل از آنکه کارگران مهاجر افغان چند نسل است که از آسیب پذیرترین و بی حقوق ترین نیروی کار و طبقه کارگر همین سرزمین را تشکیل میدهند.
همه ما میدانیم که علت بیکاری میلیونی در کشور و بخصوص جوانان بیکاری که عمدتا تحصیل کرده هم هستند، کار طاقت فرسا و بدون حقوق و مزایای کارگران افغانستانی نیست. میدانیمکه خیزشهای دی ۹۶ و آبان ۹۸ و شهریور ۱۴۰۱ و خیزش آب و بی حقوقی مردم ستم دیده از کردستان و بلوچستان تا خوزستان و لرستان تا ترکمن صحرا و مازندران هرگز بر علیه حضور مهاجران و شهروندان افغانستانی نبود. تمرکز بر زحمتکشان افغانستانی و بسیج افکار عمومی علیه آنها حربه دستگاه حاکمی است که بیش ار ۴۰ سال دمار از روزگار همه ما زحمتکشان و مردم محرومکشور در آورده است. شکی ندارم که عزیزانمان از جمله ژینا، نیکا و سارینا و ستاره، حدیث و آرمیتا … جانشان را فدا نکردند که یک سال پس از خیزش شجاعانه آنها برای برابری و آزادی شاهد اوجگیری گفتمانهای مخرب افغان ستیزانه و نژادپرستانه باشیم.
اینها نمونههای دیگری بودند که با خواندن نامه شما در ذهنم تداعی شد. با این حال، جنبش زن زندگی آزادی نشان داد که نیروی دیگری نیز در بطن جامعه ما رشد کرده است. نیرویی که با هر شکل از “خودی” و “غیرخودی” ، از “ما” و “شما” ساختن از انسانها به هر بهانهای که باشد(ملیت، زبان، جنسیت، قومیت، و…) مخالف است. همچنین طنین “نان کار آزادی” که جنبش حق طلبانه زنان افغانستان از پرچمداران آن بوده است برای من و دیگر فعالین جنبش کارگری پدیدهای دیرآشنا است. خوشحالم که مبارزه در زمینه تبعیض علیه زنان و برای برابری بی قید و شرط، پرقدرت و احتمالا به شکلی برگشتناپذیر تثبیت شده است. اگر این مبارزه بتواند هم علیه مردسالاری و سیاستهای تفرقه اندازانه ی مهاجرستیزی و فاشیستی، و هم علیه مناسبات ظالمانه ی سرمایهداری تعمیم یابد، به نابودی ریشههای مشترک تبعیض، بهرهکشی، و خشونت در زندگی ما خواهد رسید.
سائمه جان، امیدوارم در این مبارزه من و بسیاری از همطبقهایهایم را در کنار خود بدانید، زیرا دشمن ما یکی است و تنها راه رهایی وحدت و تشکیلات است.
رضا شهابی،
زندان اوین، آبان ۱۴۰۲
برگرفته از کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
*درگیری مدیر آبفای خوزستان با کارگران معترض وشلیک هوایی محافظش و پابفرار گذاشتنش با پاسخ «بی شرف بی شرف»ازطرف تجمع کنندگان
فیلم متشره درشبکه های اجتماعی حاکی از درگیری مدیر آبفای خوزستان با کارگران معترض وشلیک هوایی محافظش و پابفرار گذاشتنش با پاسخ «بی شرف بی شرف»ازطرف تجمع کنندگان روزچهارشنبه 24 آبان می باشد.
یادآوری:تجمع اعتراضی کارگران آب وفاضلاب خوزستان نسبت به فروش املاک و سرمایههای شرکت جهت پرداخت بدهی به شرکت های پیمانکاری مقابل ساختمان این شرکت
روزچهارشنبه 24 آبان، کارگران شرکت آب وفاضلاب خوزستان(آبفا)برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به فروش املاک و سرمایههای شرکت دست به تجمع مقابل ساختمان این شرکت جهت پرداخت بدهی به شرکت های پیمانکاری در کلانشهر اهواز زدند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: چه دلیلی دارد که املاک و سرمایههای شرکت آبفا را به بهانه پرداخت بدهی به یکی از پیمانکاران، به فروش بگذارند؟
*تجمع اعتراضی اهالی روستاهای رزکه و محمدآباد نسبت به تبدیل شدن منطقه جنگلی شوکاشور به محل دفن زباله در جاده آمل – تهران و مسدود کردن سیر
در روزهای اول هفته جاری، اهالی روستاهای رزکه و محمدآباد آمل دراستان مازندران برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به تبدیل شدن منطقه جنگلی شوکاشور به محل دفن زباله دست به تجمع در جاده آمل – تهران و مسیر تردد را مسدود کردند.
*تجمع اعتراضی صاحبان کارگاه های تولید پوشاک رفسنجان نسبت به مشکلات صنفی
روزپنج شنب 25 آبان،جمعی از صاحبان کارگاه های تولید پوشاک رفسنجان برای اعتراض به مشکلات صنفی دست به تجمع مقابل دفترامام جمعه این شهرستان دراستان کرمان زدند.
براساس گزارش رسانه ای شده حدود 100 کارگاه تولید پوشاک وهریک با 5 کارگردر رفسنجان زیرنظر اتحادیه صنف خیاطها فعال هستند که اخیرا بدلیل سفارش لباس فرم مدارس به شهرهای دیگربا مشکل روبرو شده اند.
akhbarkargari2468@gmail.com