اخبار و گزارش های کارگری 23 آبان ماه 1402

اخبار و گزارش

– سه شنبه های اعتراضی بازنشستگان کشوری نسبت به عدم اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(اجرا نشدن ماده 30 قانون برنامه ششم توسعه)با تجمع مقابل صندوق بازنشستگی کشوری در استان های

ایلام(شهرایلام)،

قزوین(شهرقزوین)،

کردستان(شهرسنندج)،

کرمانشاه(شهر کرمانشاه)،

همدان(شهر همدان)و

اهواز تجمع مجدد مشترک بازنشستگان کشوری و تأمین اجتماعی استان خوزستان مقابل استانداری

– ادامه اعتراضات کارگران شاغل و بازنشسته صنعت نفت کشور نسبت به ادغام ودولتی کردن(غارت) صندوق بازنشستگی نفت بابرپایی تجمع مقابل صندوق بازنشستگی کارکنان نفت مازندران در ساری

– سه شنبه های اعتراضی کارگران تازه استخدامی صنعت نفت نسبت به سطح حقوق و مطالبات حداقلی با برپایی تجمع در چند منطقه کاری منجمله مقابل ساختمان شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری

– دردوشنبه(22 آبان) اعتراضی کارگران صنعت نفت نسبت به تعیین سقف حقوق، نحوه‌ی کسر غیرقانونی مالیات و محدودیت 30 ساله‌ی سنوات بازنشستگی علیرغم سنوات خدمت بیشتر و بعضا کسورات بازنشستگی بیش از 40 سال ،عدم اجرای کامل ماده قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت و عدم ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوق‌های بازنشستگی در سکوی فروزان هم تجمع براشد

– ادامه اعتراضات کارگران شهرداری ایلام نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق باتجمع دوباره مقابل دادگستری کل استان

– گزارشی از روند اعتصاب سه روزه:

پس از اعتراضات و اعتصاب قدرتمند کارگران آگاه در گروه ملی صنعتی فولاد ایران-اهواز، عوامل مدیریت و حراست مجبور به عقب‌نشینی شدند.

– دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس پس از ۲روز، اعتصاب خود را با صدور بیانیه‌ای پایان دادند.

– اعتصاب غذای دوباره آرمیتا پاویردرزندان تبریز

– بازداشت نینا گلستانی، رزیتا رجایی و آناهیتا حجازی در رشت

– تشدید نگرانی نسبت به وضعیت سلامتی و جسمانی فعال کارگری داود رضوی بدلیل ممانعت عامدانه مسئولان زندان اوین از اعزام او به بیمارستان

– جان باختن کارگر یک کارخانه تولید کاغذ مشهد براثر سقوط کارتن ضایعات

*******

*سه شنبه های اعتراضی بازنشستگان کشوری نسبت به عدم اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(اجرا نشدن ماده 30 قانون برنامه ششم توسعه)با تجمع مقابل صندوق بازنشستگی کشوری در استان های

ایلام(شهرایلام)،

قزوین(شهرقزوین)،

کردستان(شهرسنندج)،

کرمانشاه(شهر کرمانشاه)،

همدان(شهر همدان)و

اهواز تجمع مجدد مشترک بازنشستگان کشوری و تأمین اجتماعی استان خوزستان مقابل استانداری

شعارها:

«تجمع اعتراض حق مسلم ماست»

«اتحاد اتحاد علیه فقر و فساد»

«شاغل و بازنشسته اتحاد اتحاد»

«لشکری کشوری تامین اجتماعی اتحاد اتحاد»

«هم مجلس هم دولت دروغ میگند به ملت»

«مرگ بر دروغگو»

«معلم زندانی آزاد باید گردد»

«بازنشسته بیداراست از تبعیض بیزاراست»

«تاحق خود نگیریم از پا نمی نشنیم»

«معیشت منزلت سلامت حق مسلم ماست»

«اجرای همسان سازی بدون حقه بازی»

«نه مجلس نه دولت نیستند بفکر ملت»

«قالیباف حیا کن مجلس را رها کن»

تصاویر:

اهواز:

 

ایلام:

 

قزوین:

 

کرمانشاه:

 

*ادامه اعتراضات کارگران شاغل و بازنشسته صنعت نفت کشور نسبت به ادغام ودولتی کردن(غارت) صندوق بازنشستگی نفت بابرپایی تجمع مقابل صندوق بازنشستگی کارکنان نفت مازندران در ساری

روزسه شنبه 23 آبان، کارگران شاغل و بازنشسته صنعت نفت مازندران برای اعتراض به ادغام ودولتی کردن(غارت) صندوق بازنشستگی نفت دست به تجمع مقابل صندوق بازنشستگی کارکنان نفت مازندران در ساری زدند.

*سه شنبه های اعتراضی کارگران تازه استخدامی صنعت نفت نسبت به سطح حقوق و مطالبات حداقلی با برپایی تجمع در چند منطقه کاری منجمله مقابل ساختمان شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری

روز سه شنبه 23 آبان برای دومین هفته متوالی،کارگران تازه استخدامی صنعت نفت برای اعتراض نسبت به سطح حقوق و مطالبات حداقلی در چند منطقه کاری مقابل ساختمان شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری تجمع کردند و خواهان اصلاح کف حقوق شدند.

 

 

 

 

 

*دردوشنبه(22 آبان) اعتراضی کارگران صنعت نفت نسبت به تعیین سقف حقوق، نحوه‌ی کسر غیرقانونی مالیات و محدودیت 30 ساله‌ی سنوات بازنشستگی علیرغم سنوات خدمت بیشتر و بعضا کسورات بازنشستگی بیش از 40 سال ،عدم اجرای کامل ماده قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت و عدم ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوق‌های بازنشستگی در سکوی فروزان هم تجمع براشد

 

*ادامه اعتراضات کارگران شهرداری ایلام نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق باتجمع دوباره مقابل دادگستری کل استان

روز سه شنبه 23 آبان برای دومین بار در ماه جاری+، کارگران شهرداری ایلام برای اعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق مقابل دادگستری کل استان تجمع کردند.

 

+ادامه اعتراضات کارگران شهرداری ایلام نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق با تجمع مقابل دادگستری

روزشنبه 6 آبان، کارگران شهرداری ایلام درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق دست به تجمع مقابل دادگستری زدند.

 

یکی از کارگران حاضردرتجمع به خبرنگاررسانه ای گفت: حدود 4 ماه مطالبات مزدی کارگران پرداخت نشده و روز به روز بر بدهی‌های کارگران شهرداری ایلام افزوده می‌شود. در عین حال راه‌حل مناسبی از سوی مسئولان شهری مشاهده نمی‌کنیم.

کارگران معترض افزودند: طی ماه‌های گذشته برای پیگیری مطابات صنفی خود به چند نهاد دولتی و غیردولتی مراجعه کردیم اما هنوز اتفاقی نیفتاده است.

این کارگران در خاتمه گفتند: تصور ما این بود که مسئولان شهری پیگیر وضعیت مطالباتمان خواهند شد. در حال حاضر وضعیت مالی کارگران مناسب نیست و آن‌ها از تامین معاش خود ناتوان شده‌اند.

*گزارشی از روند اعتصاب سه روزه:

پس از اعتراضات و اعتصاب قدرتمند کارگران آگاه در گروه ملی صنعتی فولاد ایران-اهواز، عوامل مدیریت و حراست مجبور به عقب‌نشینی شدند.

با توجه به اتحاد و همدلی صدها نفره ما کارگران و شکل‌گیری خرد جمعی، که لرزه بر تن محمدی و همدستانش انداخت، توانستیم بخشی از حق و حقوق خود از موضوع طبقه بندی را بصورت علی الحساب دریافت کنیم و این به معنای یک دستاورد مهم برای ماست.

همکاران شریف!

ما تازه آغاز راهیم.

کارفرما و شرکایش از تجمعات و اعتصاب ما به شدت ترسیده‌اند و برای اعتصاب‌شکنی و راه‌اندازی مجدد خطوط تولید، دست به هر کاری زدند.

اما هرگونه تعویق، توقف یا اتمام اعتصاب با مشورت گروهی و همفکری خودمان رقم خورده است.

مدیریت فاسد و فشل به خوبی فهمیده‌ است در صورتیکه از ابتدای دی‌ماه مطابق خواست ما کارگران، مبنی بر اجرای کامل طرح طبقه بندی و نیز همسان سازی حقوق ها در فیش‌های حقوقی لحاظ نشود، اعتصاب ما بدون توجه به هرگونه تهدید، وعده و یا هر میزان واریزی، پیگیری خواهد شد.

ما کارگران فولاد

علیه ظلم و بیداد

می‌جنگیم می‌جنگیم

صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد اهواز

*دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس پس از ۲روز، اعتصاب خود را با صدور بیانیه‌ای پایان دادند.

متن بیانیه به شرح زیر است:

دانشگاه ما را اشغال کرده‌اند و در آن حکومت نظامی برپا کرده‌اند. اگر حرفی بزنیم و اعتراضی کنیم، جوابشان خشونت است و توهین و کمیته انضباطی. روزی نیست که از آزار و اذیت حراست دانشگاه و لباس شخصی‌ها در امان باشیم؛ هر روز به ما توهین می‌کنند، برخورد فیزیکی می‌کنند، تهدید و احضار می‌کنند و حریم خصوصی‌مان را نقض می‌کنند. دانشجویان اما سکوت نکردند، جواب هر تذکر و توهین را با منطق و دلیل دادند و اعتراضشان را تک‌تک یا با نامه‌های گروهی نشان دادند، اما دریغ از یک گام امیدبخش از سوی دانشگاه. واکنش مدیریت دانشگاه و حراست افزایش روزافزون فشار و خفقان و آزار و اذیت بود. هدفشان این است که دانشجویان ترسیده و خموده و افسرده و جداافتاده باشند و صدایی از جایی بلند نشود. می‌خواهند با زور ما را ساکت کنند‌.

تاریخ جنبش دانشجویی تکرار یک حرف است: «دانشجو تن به سکوت نمی‌دهد.» دانشگاه محل زندگی ماست، ما در دانشگاه با هم زندگی می‌کنیم و لازمۀ زندگی در این فضا داشتن امنیت فیزیکی و روانی، آزادی‌های شخصی و امکانات رفاهی برای همۀ ماست. وقتی فضا را زیست‌ناپذیر می‌کنید روشن است که ما ساکت نمی‌مانیم و حقوقمان را مطالبه می‌کنیم. مدیریت دانشگاه و حراست کار را به جایی رسانده‌ که هر روز دوستانمان از بغض و اشکشان در برابر توهین و آزار حراست یا افسردگی و تمایل به خودکشی می‌گویند. نه! ما دانشجویان در برابر این ستم روزمره سکوت نمی‌کنیم.

اعتصاب روزهای ۲۱ و ۲۲ آبان گام اول اعتراضات ادامه‌دار ما دانشجویان بود و اعتراضات ما تا زمانی که مدیریت دانشگاه و حراست تغییر رویه ندهد و فضای دانشگاه را مناسب زندگی دانشجویان نکند به شیوه‌های مختلف ادامه خواهد داشت. صدای اعتصاب ما پردۀ گوش‌های کر مدیریت دانشگاه و حراست را لرزاند و این تازه شروع اعتراضات ما بود. مدیریت دانشگاه باید بداند که ما دانشجویان دست در دست هم داده‌ایم و برای تحقق مطالباتمان چنان صدایمان را بلند خواهیم کرد که چاره‌ای جز پاسخگویی و تغییر رویه نداشته باشد.

محورهای اصلی مطالبات ما در این اعتصاب بدین شرح بوده است:

۱. فضای امنیتی و خفقان سطح دانشگاه:

نیروهای حراست از فضای دانشجویی دانشگاه خارج و به پست‌های نگهبانی خود محدود شوند. اسامی نیروهای حراستی روی لباسشان درج شود و همه ملزم به پوشیدن لباس فرم حراست شوند.

۲. پوشش:

آزار و اذیت دانشجویان به‌خاطر پوشش با تذکرهای زبانی، خشونت فیزیکی، تلفن و احضارهای غیرقانونی حراست و پرونده‌سازی در کمیته‌های انضباطی پایان یابد.

۳. پرونده‌سازی امنیتی:

پرونده‌سازی برای دانشجویان توسط حراست و دیگر نیروهای فشار از طریق احضار و ایجاد رعب و وحشت و نشر اطلاعات شخصی در فضای مجازی پایان یابد.

۴. ورود و خروج:

مقررات جدید اِعمال‌شده برای ورود و خروج دانشجویان به دانشگاه لغو شود، گیت‌های ورود و خروج و تفکیک جنسیتی آن برداشته شود. محدودیت‌های جدید در ساعت ورود و خروج خوابگاه لغو شود، ورود و خروج تاکسی‌های اینترنتی و خریدهای اینترنتی برای دانشجویان خوابگاهی تسهیل شود.

این تنها بخشی از مشکلات صنفی گسترده‌ای است که ما دانشجویان هر روزه با آن‌ها درگیریم و این اعتصابمان را معطوف به آن‌ها کردیم. بدیهی‌ است که ما دست از پیگیری کلیه‌ی مطالبات دانشجویی خود برنخواهیم داشت و اعتراضات ما ادامه خواهد یافت.

دانشجویان دانشگاه تربیت‌مدرس

*اعتصاب غذای دوباره آرمیتا پاویردرزندان تبریز

برپایه گزارش های منتشره در شبکه های اجتماعی، آرمیتا پاویردانشجوی بازداشت‌شده رشته زیست شناسی مولکولی دانشگاه مدنی تبریز و ازبازداشتی های اعتراضات سراسری سال 1401از روز جمعه 12 آبان در اعتصاب غذا بسر می برد.

بنابهمین گزارشات آرمیتا پاویر اعلام کرده است تا تحقق خواسته هایش به اعتصاب غذایش ادامه خواهد داد.

*بازداشت نینا گلستانی، رزیتا رجایی و آناهیتا حجازی در رشت

به گزارش کانال بیدارزنی،روزشنبه 20 آبان نینا گلستانی، نویسنده ساکن رشت، رزیتا رجایی، نویسنده و از داوران جشنواره کتاب اردیبهشت در اصفهان و آناهیتا حجازی، مدیرخانه امن آنا (حمایت از حیوانات آسیب‌دیده) در رشت توسط ماموران امنیتی در رشت بازداشت شدند.

از نهاد بازداشت کننده و اتهامات مطروحه علیه آنها اطلاعی در دست نیست.

*تشدید نگرانی نسبت به وضعیت سلامتی و جسمانی فعال کارگری داود رضوی بدلیل ممانعت عامدانه مسئولان زندان اوین از اعزام او به بیمارستان

داود رضوی عضو هئیت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد که از ۵ مهر ۱۴۰۱ در حال گذراندن محکومیت ناعادلانه ۵ سال حکم زندان به جرم فعالیت های کارگری میباشد ، در زندان دچار مشکلات سلامتی متعدد شده است .

این فعال کارگری با توجه به‌شرایط نامناسب زندان ، علاوه بر تشدید مشکلات معده، دچار مشکلات بینایی نیز شده اند، و با توجه به سن و سال و شرایط اسفبار زندان این کارگر بازنشسته دچار زانو درد شده است که پیشتر جلسات فیزیوتراپی در زندان را از سر گذرانده است، اما بهبودی حاصل نشده است و زانو درد ایشان تشدید شده است .

با توجه به بی عدالتی و فشارهای مسئولان زندان و ممانعت عامدانه از اعزام زندانیان سیاسی حق طلب با لباس شخصی به بیمارستان و تاکید بر پوشیده لباس زندان، مرتبا اعزام این زندانیان از جمله داود رضوی و رضا شهابی به بیمارستان به بهانه ی تن ندادن به پوشیدن لباس زندان بر خلاف حق قانونی زندانیان مبنی بر نپوشیدن لباس زندان به تعویق انداخته میشود، لذا به همین منظور خانواده های این فعالین کارگری به شدت نگران وضعیت سلامتی و جسمانی ایشان میباشند.

سندیکا بارها در خصوص اسنفاده زندانیان از لباس شخضی هنگام خروج از زندان طبق قوانین کشوری و بین المللی اشاره کرده و مسئولان زندان را ملزم به اجرای آن دانسته ولی متاسفانه مسئولان زندان عامدانه از این قوانین سر پیچی کرده و زندانیان را مجبور به پوشیدن لباس متحدالشکل زندان می‌کنند. ممانعت سیستماتیک از اعزام زندانیان به بیمارستان بازی خطرناک با سلامتی و ‌جان آنها می باشد و نه فقط مسئولان زندان بلکه کلیت حاکمیت در قبال آن مسئولند و باید پاسخگو باشند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از مسئولان قضایی و زندانبان ها می‌خواهد که به قوانین خودشان و همچنین پیمان های بین المللی در مورد حقوق اولیه و انسانی زندانیان احترام گذاشته و زندانیان سیاسی از جمله کارگران زندانی داود رضوی و رضا شهابی را با رعایت این قوانین هر چه سریعتر جهت مداوا به بیمارستان اعزام نمایند. سندیکا همچنین خواستار آزادی بی قید و شرط اعضای زندانی خود داود رضوی ، رضا شهابی، حسن سعیدی و سایر فعالین کارگری، معلمی، دانشجویی و مدنی میباشد.

به امید برقراری عدالت در ایران و سراسر جهان،

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۲۳ آبان ۱۴۰۲

*جان باختن کارگر یک کارخانه تولید کاغذ مشهد براثر سقوط کارتن ضایعات

روزسه شنبه 23 آبان،یک کارگر45 ساله یک کارخانه تولید کاغذ واقع در حاشیه کلانشهرمشهد براثر سقوط کارتن ضایعات هنگام تخلیه باربررویش جان خودرا ازدست داد.

akhbarkargari2468@gmail.com

 

پیام بگذارید

رفیق فواد مصطفی سلطانی

اتحاد کارگری