زنده باداول ماه مه روزهمبستگی جهانی کارگران علیه نظام سرمایه داری
گسترده تر و مستحکمتر باد همبستگی کارگران درراه دستیابی به مطالباتشان
28 آوریل (8 اردیبهشت) روز جهانی ایمنی وبهداشت کار
لاپوشانی آمار قربانیان حوادث کاری وبیماری های شغلی وآمارسازی های قلابی توسط حاکمیت ضد کارگری جمهوری اسلامی را افشا کنیم،
با مبارزه با رعایت نکردن اصول ایمنی وبهداشتی کار بدلیل سود اندوزی و طمع ورزی کارفرمایان (خصوصی ودولتی) وعدم پایبندی دولت به موازین بین المللی در راستای تبدیل کردن رعایت اصول ایمنی وبهداشتی کار به خواست عمومی حرکت کنیم،
همبستگی با کارگران از کارافتاده و خانواده های کارگران جان باخته براثرحوادث کاری وبیماری شغلی را با خواست تامین مالی آنها توسط نهادها وصندوق های ذیربط اعلام کنیم.
– ادامه اعتراضات خانوادههای زندانیان محکوم به اعدام همزمان با شصتوششمین هفتهی کارزار سهشنبههای نه به اعدام با تجمع مقابل زندان اوین
– تجمع اعتراضی تعدادی ازاهالی دزفول نسبت به صدورحکم اعدام برای کریم فرخ وند و محموداستاد ممزایی مقابل فرمانداری
– کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در هفته شصت و ششم با پیوستن زندان سنندج به ۴۱ زندان گسترش یافت.
– ادامه سه شنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته نفت اهوازنسبت به عدم پرداخت مطالبات و دست درازی دولت به صندوق بازنشستگی با تجمع مقابل صندوق رفاه و امور بازنشستگی وسردادن شعارهای
«مردم بندرعباس تسلیئت تسلیئت»،
«تجمع اعتراض حق مسلم ماست»،
«سکوت بازنشسته خیانت است خیانت»،
«وزرای تحمیلی اخراج باید گردند»،
«تا حق خود نگیریم آرام نمی نشنیم»،
«صندوق ما خصوصیه دولت دخالت نکنه»،
«صندوق و غارت کردند ماروبیجاره کردند»،
«صندوق نفت امانت است امانت»،
«صندوق پردرآمد چی بر سر توآمد»،
«معیشت منزلت حق مسلم ماست»،
«درمان رایگان حق مسلم ماست»،
«حقوق بازنشسته فقط برا یه هفته»،
«گرانی تورم بلای جان مردم»
و…
– اعتراض اهالی روستای مازوجدارسقز نسبت به عدم تامین آب کشاورزی وشرب و وعده های توخالی مسئولان با تجمع در جاده ومسدود کردنش
– بیانیه اعتراضی دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس نسبت به رویه تشخیص چهره در سلف و کیفیت نامناسب مواد غذایی
– احضار اعضای شورای صنفی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به نهادهای اطلاعاتی و کمیتهٔ انضباطی.
– فاطمه تدریسی معلم زندانی به مرخصی اعزام شد
– بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد به مناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگر
– بیانیه کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای آزاد کارگری به مناسبت اول ماه مه – روز جهانی کارگر
– با برگزاری تجمعات اعتراضی و پیگیری مطالباتمان روز جهانی کارگر را گرامی بداریم.
– بیانیه مشترک تشکل های مستقل
انفجار در بندرگاه رجایی بندرعباس و کشتار کارگران حادثه نیست، جنایت است!
در ایران جنایت و دروغ به سیاست رایج تبدیل شده است. این چرخه باید متوقف شود!
– ادامه پر پر شدن کارگران در آستانه روز جهانی کارگر:
1- مرگ و مصدومیت 3 کارگر درحادثه انفجار کارخانه وانار پارسیان میمه در استان اصفهان
2- مرگ و مصدومیت 12 کارگر افغانستانی در حادثه واژگونی خودرو کرمان
3- جان باختن 2 کارگر شرکت برق منطقهای فارس براثر تصادف حین ماموریت
4- جان باختن یک کارگر در بروجرد زیر آوار
*******
*ادامه اعتراضات خانوادههای زندانیان محکوم به اعدام همزمان با شصتوششمین هفتهی کارزار سهشنبههای نه به اعدام با تجمع مقابل زندان اوین
روزسه شنبه 9 اردیبهشت همزمان با شصت و ششمین هفتهی کارزار سهشنبههای نه به اعدام، جمعی از خانوادههای زندانیان محکوم به اعدام به اعتراضشان با تجمع مقابل زندان اوین ادامه دادند و خواهان لغو احکام اعدام شدند.
*تجمع اعتراضی تعدادی ازاهالی دزفول نسبت به صدورحکم اعدام برای کریم فرخ وند و محموداستاد ممزایی مقابل فرمانداری
روز سه شنبه 9 اردیبهشت،فیلمی از تجمع اعتراضی تعدادی ازاهالی دزفول نسبت به صدورحکم اعدام برای 2 جوان بنام های کریم فرخ وند و محموداستاد ممزایی مقابل فرمانداری این شهرستان در استان خوزستان،درشبکه های اجتماعی منتشرشد.
*کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در هفته شصت و ششم با پیوستن زندان سنندج به ۴۱ زندان گسترش یافت.
شصت و ششمین هفته کارزار سه شنبههای نه به اعدام، با خبر تأثرانگیز جان باختن دهها تن و مجروح و مصدوم شدن بیش از هزار نفر از مردم در انفجار هولناک در بندرعباس همراه شدهاست؛ به خانوادههای همه جانباختگان تسلیت میگوییم. برای عموم مردم ایران روشن است که مسببان اصلی این فاجعه که هنوز هم ابعاد خسارات جانی و مالی آن برای ملت ایران روشن نشده، حاکمان ظالم و نیروی تروریستی سپاه پاسداران هستند که در راستای ساخت تسلیحات موشکی و اتمی و برای جنگافروزی همواره دستبهکارند.
در آستانه روز جهانی کارگر و روز ملی معلم، اعضای کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» این روز را به تمامی مردم ایران بهویژه کارگران، زحمتکشان و معلمان شاغل و بازنشسته تبریک و تهنیت میگویند، اگر چه سالیان سال است که طبقه کارگر، معلمان و تمام زحمتکشان بخاطر احقاق حقوقشان تحت سرکوب و تبعیض حاکمان ستمگر قرار گرفتهاند و به زندان و حتی اعدام محکوم شدهاند.
در اینجا جا دارد از تمام کارگران، معلمان، بازنشستگان، هنرمندان و نویسندگان و شاعران که در این روزها به اشکال مختلف علیه اعدام ایستادهاند تقدیر کنیم امیدواریم «نه به اعدام» به بخشی از خواست عمومی تبدیل گردد و چون گذشته شعار «نه به اعدام» در تجمعات طنینانداز گردد.
موج اعدامها در هفتههای اخیر به ویژه برای زندانیان سیاسی باعث نگرانی شدید ما نسبت به جان زندانیان محکوم به اعدام شدهاست. در اردیبهشت ماه تاکنون ۳۵ تن اعدام شدهاند که شامل یک زن و دو زندانی سیاسیعقیدتی بودند؛ رستم زینالدین اهل زاهدان و حمید حسین نژاد حیدرانلو به طور سبعانهای به دار آویخته شدند و حتی پیکر آقای حیدرانلو به خانوادهاش تحویل داده نشد. این رفتارها خلاف انسانیت و نقض آشکار حقوق بشر و نشانه ترس حکومت از قیام مردمی است.
روز چهارشنبه گذشته نیز برای دومین بار اعاده دادرسی دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام مهدی حسنی و بهروز احسانی توسط دیوان عالی رژیم رد شد که به این ترتیب هر آن خطر اجرای حکم آنان وجود دارد.
همچنین طبق اخبار منتشر شده، یک زندانی به اسم محسن لنگرنشین که به اتهام جاسوسی محکوم به اعدام شده بود اکنون به انفرادی منتقل شده که نگرانی نسبت به اجرای حکم او نیز وجود دارد.
امروز هزاران زندانی با جرایم مختلف زیر حکم اعدام قرار دارند که هر لحظه بیم آن میرود که حکم آنها اجرا شود. در اعتراض به این احکام قرون وسطایی جمعی از زندانیان زندان سنندج در نامهای اعلام کردند که از سهشنبه، ۹ اردیبهشت به کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» پیوسته و همراه با دیگر زندانهای سراسر کشور دست به اعتصاب غذا میزنند تا اعتراض خود را به گوش جهانیان برسانند.
زندانیان در کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» روز سهشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ برای شصت و ششمین هفته در ۴۱ زندان زیر در اعتصاب غذا خواهند بود:
زندان اوین (بند زنان، بند ۴و ۸)، زندان قزلحصار(واحد ۳و ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان خورین ورامین، زندان چوبیندر قزوین، زندان اراک، زندان خرم آباد، زندان اسدآباد اصفهان، زندان دستگرد اصفهان، زندان شیبان اهواز، زندان سپیدار اهواز(بند زنان و مردان)، زندان نظام شیراز، زندان عادل آباد شیراز(بند زنان و مردان)، زندان زاهدان (بند زنان)، زندان برازجان، زندان رامهرمز، زندان بهبهان، زندان بم، زندان کهنوج، زندان طبس، زندان مشهد، زندان گنبدکاووس، زندان قائمشهر، زندان رشت (بند مردان و زنان )، زندان رودسر، زندان حویق تالش، زندان ازبرم لاهیجان، زندان دیزل آباد کرمانشاه، زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان ارومیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده، زندان میاندوآب، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان، زندان کامیاران و زندان سنندج
هفته شصت و ششم
سهشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
#کارزار_سهشنبههای_نه_به_اعدام
*ادامه سه شنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته نفت اهوازنسبت به عدم پرداخت مطالبات و دست درازی دولت به صندوق بازنشستگی با تجمع مقابل صندوق رفاه و امور بازنشستگی وسردادن شعارهای
«مردم بندرعباس تسلیئت تسلیئت»،
«تجمع اعتراض حق مسلم ماست»،
«سکوت بازنشسته خیانت است خیانت»،
«وزرای تحمیلی اخراج باید گردند»،
«تا حق خود نگیریم آرام نمی نشنیم»،
«صندوق ما خصوصیه دولت دخالت نکنه»،
«صندوق و غارت کردند ماروبیجاره کردند»،
«صندوق نفت امانت است امانت»،
«صندوق پردرآمد چی بر سر توآمد»،
«معیشت منزلت حق مسلم ماست»،
«درمان رایگان حق مسلم ماست»،
«حقوق بازنشسته فقط برا یه هفته»،
«گرانی تورم بلای جان مردم»
و…
فیلم منتشره درشبکه های اجتماعی از ادامه سه شنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته نفت اهوازنسبت به عدم پرداخت مطالبات و دست درازی دولت به صندوق بازنشستگی با تجمع روز سه شنبه 9 اردیبهشت مقابل صندوق رفاه و امور بازنشستگی واقع در امانیه اهواز وسردادن شعارهای
«مردم بندرعباس تسلیئت تسلیئت»،
«تجمع اعتراض حق مسلم ماست»،
«سکوت بازنشسته خیانت است خیانت»،
«وزرای تحمیلی اخراج باید گردند»،
«تا حق خود نگیریم آرام نمی نشنیم»،
«صندوق ما خصوصیه دولت دخالت نکنه»،
«صندوق و غارت کردند ماروبیجاره کردند»،
«صندوق نفت امانت است امانت»،
«صندوق پردرآمد چی بر سر توآمد»،
«معیشت منزلت حق مسلم ماست»،
«درمان رایگان حق مسلم ماست»،
«حقوق بازنشسته فقط برا یه هفته»،
«گرانی تورم بلای جان مردم» و…خبرمی دهد.
*اعتراض اهالی روستای مازوجدارسقز نسبت به عدم تامین آب کشاورزی وشرب و وعده های توخالی مسئولان با تجمع در جاده ومسدود کردنش
روز سه شنبه 9 اردیبهشت، اهالی روستای مازوجدارسقز برای اعتراض به عدم تامین آب کشاورزی وشرب و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع در جاده ومسدود کردنش برای چند ساعتی زدند.
یکی از تجمع کنندگان به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: الان بالغ بر 2 سال از وعده های شرکت های زیر مجموعه شستا، فرماندار قبلی و امور آب برای تامین آب کشاورزی روستا از سد چراغ ویس (سهم آبی نمودن زمین های کشاورزی روستا از سد، طبق وعده های قبلی مبنی بر آبی کردن 5000 هکتار از زمین های کشاورزی پایاب سد است که دریغ از انجام آن برای یک هکتار) و همچنین تامین آب آشامیدنی روستا می گذرد اما اقدامی انجام نشده است، اضافه بر آن وعده انجام کار های رفاهی و خدماتی برای روستا مازوجدار، فقط در حد وعده وعید بوده.
*بیانیه اعتراضی دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس نسبت به رویه تشخیص چهره در سلف و کیفیت نامناسب مواد غذایی
ما، جمعی از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس، مراتب اعتراض جدی خود را نسبت به وضعیت نابسامان غذا و فضای نامناسب حاکم بر دانشگاه اعلام میداریم.
در روزهای اخیر، نه تنها کیفیت غذاهای توزیعی در سلف بهشدت کاهش یافته و حجم وعدهها به شکل محسوسی کمتر شده، بلکه مواد غذایی مانند خرما بدون هیچگونه نشان استاندارد یا تأییدیه بهداشتی میان دانشجویان توزیع گردیده است. این موضوع سلامت دانشجویان را مستقیماً تهدید کرده و نشانگر بیتوجهی مسئولان به حقوق اولیه تغذیهای ماست.
از سوی دیگر، راهاندازی سیستم تشخیص چهره بهجای کارت دانشجویی برای دریافت غذا، اقدامی توهینآمیز، نگرانکننده و غیرقابل توجیه است. این تصمیم بدون شفافسازی، اطلاعرسانی، یا در نظر گرفتن حقوق فردی دانشجویان اجرا شده و فضای دانشگاه را بهجای محیطی علمی و فرهنگی، به فضایی امنیتی و کنترلگر تبدیل کرده است. چنین رویههایی نهتنها شأن و کرامت دانشجو را نادیده میگیرد، بلکه نوعی نظارت غیرضروری و بیاعتمادانه نسبت به دانشجویان را القا میکند که از سوی جامعه دانشگاهی مردود است.
از همین رو، ما دانشجویان معترض، امروز ساعت ۱۲ ظهر در مقابل ساختمان ریاست دانشگاه گردهم میآییم تا صدای اعتراض خود را نسبت به این روند ناعادلانه و تحقیرآمیز به گوش مسئولان برسانیم.
دانشجو تماشاگر نیست؛ سلامت، کرامت و آزادیاش خط قرمز است.
*احضار اعضای شورای صنفی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به نهادهای اطلاعاتی و کمیتهٔ انضباطی.
پس از انتشار پیوستهای نامهٔ درخواست جلسهٔ مشترک (https://t.me/Senfi_KNTU/1458) کمیتهٔ حراست با ریاست دانشگاه خواجه نصیر و بیانیههای ناکارآمدی ریاست حراست (https://t.me/Senfi_KNTU/1494) و نهاد حراست (https://t.me/Senfi_KNTU/1498)، (https://t.me/Senfi_KNTU/1498) آرمین اصغری، دبیر کمیتهٔ حراست با اتهامات بیهوده به نهادهای اطلاعاتی و کمیتهٔ انضباطی احضار شده است. این دانشجو با گزارش از سوی حراست مرکزی، ابتدا به کمیتهٔ انضباطی احضار شده، پس از آن مجددا با گزارشات این نهاد، به نهادهای اطلاعاتی نامعلوم احضار شده است. همچنین محمدمهدی کریمی، دبیرکل سابق شورای صنفی و علیرضا جعفریآثار، مدیر مسئول نشریهٔ شورای صنفی، نیز مورد این نوع رفتار از سوی نهادهای اطلاعاتی قرار گرفتهاند که از سوی شورای صنفی مورد پذیرش نمیباشد.
لازم به ذکر است، این شیوهٔ برخورد با شورای صنفی که تنها نمایندهٔ برحق دانشجویان است، سالهاست در سیستم دانشگاه، بهدلیل فشارهای نهاد حراست مشاهده میشد و حال پس از مدتها، در دورهٔ ریاست فعلی همانند دورهٔ ریاست شاهانی، مجددا سرکوب و تحدید شورای صنفی از سوی سازمان مرکزی مشاهده میشود. همچنین شورای صنفی به وضوح اعلام میدارد، نظر به ساختار شورامحور این تشکل، احضار افراد به کمیتهٔ انضباطی در متدولوژی فردمحور، رویکردی در جهت نقض ساختار شورای صنفی بوده و این دست اعمال تحدیدی میبایست بهصورت شورایی و با دلایل موجه انجام بپذیرد.
شورای صنفی نمایندهٔ دانشجو است و شکایت او، شکایت دانشجو؛ احضار اعضای شورای صنفی به نهادهای اطلاعاتی نامعلوم و تهدید به صدور احضاریه و حکم جلب، شیوهٔ برخورد نادرستی است و این امر برای شورای صنفی قابل پذیرش نمیباشد. شورای صنفی باوجود بروز تمامی این مشکلات در مسیر ترقی رفاه دانشجویان، تا آخرین لحظه در سنگر دانشجویان مبارزه خواهد کرد و وقوع تمامی این تحدیدات، رسالت این تشکل را تحت الشعاع قرار نخواهد داد.
شورای صنفی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
*فاطمه تدریسی معلم زندانی به مرخصی اعزام شد
فاطمه تدریس معلمی که در انقلاب ” زن زندگی آزادی ” با اتهامات امنیتی دستگیر و زندانی شده بود با پذیرش درخواست مرخصی (۱۰ روزه قابل تمدید) با تودیع وثیقه پس از مدتها کارشکنی مقامات امنیتی، موقتا آزاد شد.
پیشتر در شعبه یک دادگاه انقلاب کرج قاضی آصف الحسینی برای این معلم ۶ سال حبس و دو سال مجازات تکمیلی تبعید صادر کرده بود.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن گفتن شادباش این مرخصی، خواهان آزادی بی قید و شرط معلمان زندانی است.
*بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد به مناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگر
اول ماه مه، نماد مبارزهی جهانی طبقهی کارگر در برابر نظام سرمایهداری و مناسبات استثمارگرانه و ضدانسانیای است که در تمامی کشورها، فارغ از نوع دولتهای حاکم، برقرار است. کارگران جهان در این مسیر، سرکوب، زندان، شکنجه و حتی اعدام را تحمل کردهاند، اما همچنان ایستادگی میکنند.
سندیکای کارگران شرکت واحد در حالی بیانیهی روز جهانی کارگر ۱۴۰۴ را منتشر میکند که همچنان دو تن از اعضای قدیمی هیئتمدیره، ابراهیم مددی و داود رضوی، در زندان بهسر میبرند و دیگر اعضای حقطلب سندیکا و فعالان کارگری نیز تحت فشار و کنترل نیروهای امنیتی قرار دارند. از زمان بازگشایی سندیکا در سال ۱۳۸۴ تاکنون، هیچ اول ماه مهای را بدون تجربهی حبس، تهدید، اخراج و سرکوب اعضای سندیکا و دیگر کارگران معترض پشت سر نگذاشتهایم. سرکوب تشکلهای مستقل و انکار ابتداییترین مطالبات طبقهی کارگر، همواره بخشی جداییناپذیر از سیاستهای حاکمیت بوده است.
چهار تن از اعضای حقطلب سندیکا — رضا شهابی، حسن سعیدی، ناصر محرمزاده و حسین کریمی سبزوار — در مسیر مطالبهگری، بهای سنگینی پرداختهاند؛ از اخراج و آسیب به خانوادههایشان تا بازداشتهای متعدد و محکومیتهای طولانیمدت. حکومت موظف است پاسخگوی این ظلمها و فشارهای وارده بر این کارگران و خانوادههای آنان باشد و باید بدون قید و شرط، با توجه به حقوق انسانی و قوانین کار داخلی و بینالمللی، آنان را به کار بازگرداند.
ایران عضو سازمان بینالمللی کار است و طبق مقاولهنامههای بنیادی این سازمان، دولتها تحت هیچ شرایطی حق ندارند کارگران را به دلیل فعالیتهای صنفی و سندیکایی مورد پیگرد قرار دهند. با این حال، نهتنها امکان برگزاری مراسمهای علنی و مستقل روز جهانی کارگر از کارگران سلب شده، بلکه در همین روز و ایام پیرامون آن، کارگران در خیابانها یا حتی در دید و بازدیدهای شخصی نیز هدف بازداشت و تهدید قرار میگیرند. حاکمیت در تمامی دولتهای تاکنونی نشان داده است که از اتحاد و سازمانیافتگی کارگران هراس دارد و برای سرکوب آن از هیچ ابزاری فروگذار نمیکند.
ما تأکید میکنیم که مراسمهای روز جهانی کارگر باید آزادانه برگزار شود و شرکت در کنفرانس سالانهی سازمان بینالمللی کار، تنها باید به نمایندگان واقعی و مستقل کارگران اختصاص داشته باشد. حضور تشکلهای دستساز دولتی به نام کارگران ایران در چنین مجامعی باید متوقف شود.
مطالبات ما در این روز، بر پایهی اصول عدالت اقتصادی و اجتماعی، کرامت انسانی، آزادیهای صنفی و سیاسی، نفی استثمار، و مبارزه با هرگونه تبعیض و سرکوب استوار است. ما دستمزدهای اعلامشده برای سال جاری را توهینی آشکار به شأن کارگران میدانیم؛ دستمزدی که با تورم سرسامآور و سقوط ارزش پول ملی، چند برابر زیر خط فقر قرار دارد. افزایش فوری دستمزدها بر اساس سبد واقعی معیشت، تأمین بیمههای درمانی و بیکاری کارآمد، انحلال شرکتهای پیمانکاری و حذف واسطهگری نیروی کار، به رسمیت شناختن حق ایجاد تشکلهای مستقل، و آزادی بیقید و شرط همهی کارگران زندانی و فعالان صنفی، مدنی و سیاسی از مطالبات اساسی ماست.
همچنین، بار دیگر با قاطعیت خواهان لغو کامل مجازات غیرانسانی اعدام، به هر اتهام و بهانهای، و توقف اجرای احکام ظالمانهی اعدام، از جمله علیه شریفه محمدی، وریشه مرادی و پخشان عزیزی، هستیم.
ما خواهان لغو کامل هرگونه تبعیض جنسی، جنسیتی، نژادی، ملی، مذهبی، عقیدتی و طبقاتی هستیم؛ خواستار آموزش رایگان برای همه، لغو کار کودک، برابری کامل حقوقی و اجتماعی زنان و دیگر اقشار تحت ستم، لغو حجاب اجباری، و نیز تحقیق مستقل و محاکمهی عاملان کشتار کارگران در محیطهای کار، از جمله در فاجعهی دلخراش بندر رجایی، میباشیم.
ما گسترش فضای افغانستیزی در کشور را سیاستی مخرب میدانیم که تنها به سود حاکمان، سرمایهداران و دشمنان طبقهی کارگر تمام میشود و از همکاران و کارگران سراسر کشور میخواهیم تمرکز خود را بر نوعدوستی، اتحاد و ایجاد تشکلهای فراگیر قرار دهند. در فقدان تشکلهای سراسری طبقهی کارگر، تنها ما کارگران متضرر خواهیم شد، در حالی که سرمایهداران همچنان به سود خود خواهند افزود و از تفرقه و پراکندگی ما بهره خواهند برد.
ما مخالفت قاطع خود را با جنگهای تجاوزکارانه، گسترش میلیتاریسم، کشتار و نسلکشی در منطقه و دیگر نقاط جهان اعلام میکنیم و از جنبش کارگری بینالمللی، و نیز جنبشهای آزادیخواه، ضد جنگ، صلحطلب، برابریطلب و عدالتمحور در سراسر جهان حمایت مینماییم.
زنده باد اول ماه مه، روز جهانی کارگر!
چارهی کارگران، وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ (برابر با اول ماه مه ۲۰۲۵)
*بیانیه کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای آزاد کارگری به مناسبت اول ماه مه – روز جهانی کارگر
اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روزی برای گرامیداشت مبارزات تاریخی طبقه کارگر و فریاد مشترک علیه ستم، استثمار و نابرابری است. در چنین روزی، کارگران سراسر جهان، صدای حقطلبی و عدالتخواهی خود را رساتر از همیشه به گوش جهانیان میرسانند.
ما، کارگران ایران، در شرایطی به استقبال اول ماه مه میرویم که فقر، بیکاری، قراردادهای موقت و سفیدامضا، سرکوب آزادیهای صنفی و فقدان امنیت شغلی، زندگی میلیونها خانواده کارگری را به ورطه فلاکت کشانده است. همزمان، کوچکترین تلاش برای ایجاد تشکلهای مستقل و آزاد کارگری با سرکوب و برخورد امنیتی مواجه میشود. این در حالی است که قانون اساسی و مقاولهنامههای بینالمللی حق تشکلیابی آزاد را به رسمیت شناختهاند.
در همین روزها، انفجار در بندر رجایی، که به جانباختن و مجروحشدن شماری از کارگران انجامید، بار دیگر بیپروایی و بیتفاوتی ساختارهای حاکم نسبت به جان و ایمنی کارگران را آشکار کرد. سکوت خبری و عدم پاسخگویی مسئولان تنها بر خشم و نگرانی کارگران میافزاید. این فاجعه نه یک حادثه، بلکه نتیجه طبیعی سیاستهایی است که سود را بر جان انسانها مقدم میداند.
کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای آزاد کارگری بر این باور است که راه دستیابی به حقوق انسانی و صنفی کارگران تنها از مسیر اتحاد، همبستگی و ایجاد نهادهای مستقل و ریشهدار در دل خود طبقه کارگر میگذرد. ما خواستار:
1. بهرسمیت شناختن حق ایجاد تشکلهای مستقل کارگری بدون دخالت دولت و کارفرما
2. افزایش فوری دستمزدها متناسب با سبد معیشت واقعی
3. لغو قراردادهای موقت و سفیدامضا
4. بازگرداندن کارگران اخراجی و آزادی بیقید و شرط فعالان کارگری دربند
5. توقف سیاستهای خصوصیسازی و تعدیل ساختاری که زیربنای فقر و بیکاری هستند
6. پاسخگویی فوری و شفاف درباره حادثه بندر رجایی و تأمین ایمنی محیط کار برای همه کارگران
در این روز تاریخی، صدایمان را یکی میکنیم با کارگران جهان و اعلام میداریم: تنها با اتحاد، سازمانیابی مستقل و مبارزه مشترک میتوان در برابر نظم ستمگر سرمایه ایستاد و آیندهای انسانی برای همه ساخت.
زنده باد همبستگی جهانی طبقه کارگر!
پاینده باد مبارزات مستقل و آگاهانه کارگران ایران!
کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای آزاد کارگری
اپریل ۲۰۲۵
*با برگزاری تجمعات اعتراضی و پیگیری مطالباتمان روز جهانی کارگر را گرامی بداریم.
در آستانه اول ماه مه روز جهانی کارگر که برابر با یازده اردیبهشت است، قرار داریم. در بیانیه خود به این مناست اعلام کردیم که اول می را در کارخانه، خیابان، مدرسه، بیمارستان، و همه جای جامعه، با شکوه بیشتری گرامی بداریم. با خانوادههایمان در این روز تاریخی همراه شویم و “زن، زندگی، آزادی” را فریاد بزنیم و با صفی متحد و سراسری، عزم خود را برای پایان دادن به مناسبات کنونی اعلام کنیم.
اکنون زمان آنست که آماده کار شویم و بر فراخوان خود جامه عمل بپوشانیم. فراخوان به تجمعات به مناسبت این روز آغاز شده است. امسال بازنشستگان تامین اجتماعی مثل سالهای قبل به استقبال این روز رفته و برای ساعت ده صبح روز یازده اردیبهشت به برگزاری تجمعات اعتراضی در برابر سازمان و ادارات تامین اجتماعی در تهران و در دیگر شهرها فراخوان داده اند و بر تداوم اعتراضاتشان برای رسیدن به خواستهای برحقشان تاکید کرده اند.
همچنین روز بعد از روز جهانی کارگر یعنی دوازدهم اردیبهشت روز معلم هست. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان طی بیانیه ای که در آن بر خواستهای فوری معلمان تاکید شده، همهی همکاران شاغل و بازنشسته خود برای ساعت ده صبح روز یازده اردیبهشت به تجمعات سراسری در مراکز استانها مقابل ادارهی کل و در شهرستانها مقابل ادارات آموزش و پرورش فراخوان داده آنها نیز بر پیگیری مطالباتشان تاکید کرده اند. فراخوان معلمان برای یازده اردیبهشت نشاندهنده اتصال مستقیم آنان با روز جهانی کارگر است. و معلمان این روز را آغاز هفته معلم خوانده اند که از تداوم اعتراض خبر میدهد.
از سوی کارگران نیشکر هفت تپه در بیانیه ها و تاکیداتش بر گرامیداشت روز جهانی کارگر تاکید کرده اند و خود هر ساله پرچمدار گرامیداشت این روز بوده اند.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت و ارکان ثالث از این فراخوان ها استقبال میکند. روز جهانی کارگر روز اتحاد شاغل و بازنشسته است. روز اتحاد همه ما مردم علیه فقر و مشقتهای زندگی است. روز همصدایی با معلمان عزیز و فریاد تحصیل رایگان حق مسلم فرزندان ما، است. روز همبستگی با خانواده های جانباختگان فاجعه انفجار هولناک در اسکله بندر رجایی و مردم در بندر عباس است .
ما همکاران در بخش های مختلف صنعت نفت، از جمله همکاران پیمانی، ارکان ثالث، همکاران استخدام رسمی و بازنشستگان نفت که همگی مطالباتی بر روی زمین مانده و پاسخ نگرفته ای داریم را به گرامیداشت روز جهانی کارگر و پیگری خواستهایمان فرا میخوانیم.
روز جهانی کارگر را با پخش شیرینی در محل کار در همان شروع شیفت کاری خود و بر پایی تجمعات اعتراضی برای پیگیری مطالبات پاسخ نگرفته مان گرامی بداریم.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت
شورای سازمانده اعتراضات کارگران عیر رسمی نفت (ارکان ثالث)
*بیانیه مشترک تشکل های مستقل
انفجار در بندرگاه رجایی بندرعباس و کشتار کارگران حادثه نیست، جنایت است!
در ایران جنایت و دروغ به سیاست رایج تبدیل شده است. این چرخه باید متوقف شود!
فاجعه انفجار در بندرگاه ( اسکله) رجایی بندر عباس و کشتار کارگران بارانداز و تخلیه و بارگیری، استمرار فجایعی است که تبلور فاجعه آفرینی و جنایات پیشین حاکمیت و تعرض به جان و زندگی مردم را تداعی می کند. هرکدام از این جنایات عمق فجایعی را نمایان می سازد که حاکمان کنونی با دست یازیدن به هر بی شرمی حتی با به آتش کشیدن جمعی از مردم به منظور وسیله قرار دادن برای سکوی پرش این تشنگان قدرت و سیطره بر جغرافیای سیاسی و اقتصادی ایران و تغذیه از خون مردم به بهای تکیه زدن بر کرسی صدارت و وزارت و ولع سیری ناپذیر از چنگ زدن به پول و ثروت، از اهمیتی ویژه برخوردار می سازد. از تحمیل ۸ ساله جنگی ویرانگر و تمسک جستن به هر شیوه ایدئولوژیک و توهم پراکنی، تا به مسلخ کشاندن کودکان و جوانان و گوشت دم توپ قرار دادن توده های مردم، همه این فجایع خونبار و دردناک برای تحکیم قدرت و بقا به هر قیمتی است. تکرار این جنایات و تحمیل مرگ بر مردم، تداوم سیاستی است که از شلیک عامدانه موشک به هواپیما و به قتل رساندن عزیزان مردم و دروغ و پنهانکاری گرفته و استفاده از شوک درمانی این جنایت در سیاست های غلط خود سود می جویند. اکنون در واقعه انفجار کانتینر های محوطه بندرگاه رجایی در بندر عباس و کشتار کارگران هیچ دروغی نمی تواند مردم را قانع سازد که این حادثه یک امری عادی از حوادث قابل وقوع را باور کنند. زیرا نتیجه این فاجعه آفرینی ها به بهای جان کارگران و تکرار پروسه غم بار و به سوگ نشاندن خانواده هایی است که نان آور خود را پر پر شده و از دست می دهند. چه استدلال و فریبکاری می تواند جان های تکه پاره شده کارگران را به زندگی بازگرداند و پدران، مادران، همسران و فرزندان داغ دیده را تسلی دهد. وقتی دروغ و وقاحت به کرات از سوی تبهکاران فاسد اشاعه می یابد، هیچ بهانه ای نمی تواند این شناعت ها را به امری طبیعی و عادی جلوه دهد. در تمام این سیر تاریخی – نامردمی، آنچه از نظر مردم پنهان است استتار نمودن واقعیات در پوشش توجیهات کاذب و غیرمسئولانه و عدم پاسخگویی است. زیرا همه حکومت های مستبد مردم را نامحرم می دانند و با قلب واقعیات، سیاست های پنهان را به راز سر به مهر تبدیل می کنند. در پس پرده اطلاعاتی که قطره چکانی به ذهن جامعه تزریق می کنند اکنون برخی مسئولان به عذر بدتر از گناه متوسل می شوند و می گویند: ما از محتوای کانتینر ها مطلع نبودیم و وارد کنندگان این محموله های خطرناک و انفجاری، گزارش نادرست داده اند یا اینکه از گزارش دادن امتناع کرده اند. زهی وقاحت و بی شرمی!
کسی که کمترین اطلاعاتی از روند واردات و صادرات، به ویژه در این حاکمیت داشته باشد، به خوبی می داند اشخاصی حق واردات محموله های ویژه آنهم با کشتی های حمل کانتینرهای پلمب شده دارند که وابستگی به حاکمیت داشته باشند. آیا سیستم گمرکی و بندرگاهی آنقدر فشل است که ورود کشتی غول پیکر و صدها کانتینر از چشم های متولیان و مأموران پنهان می ماند؟ نه آقایان این استدلالات دروغی بیش نیست و بیش از این به شعور مردم توهین نکنید. فراموش نکرده ایم در چند سال پیش فرودگاه پیام با همه تجهیزات تخصصی، رادار ها و دوربین ها در اختیار پاسداران و نیروهای امنیتی برای تجارت کالاهای قاچاق قرار گرفته بود. یا در منطقه آزاد پارس جنوبی در پوشش اسکله های خصوصی از سوی برخی مقامات سپاه و اطلاعات و سایر مسئولان حکومتی کانتینر های پلمب شده که هیچ مأمور مرزی نه حق دارد و نه به خود جرأت می دهد کوچکترین بازرسی از آن محموله ها داشته باشد، در امنیت کامل فعالیت می کردند.
از کجای این هرج و مرج حاکم به کشور بگوییم که خوشبختانه همواره برخی بی قانونی ها و بی آبرویی ها از گوشه هایی که روزنه های دعوا های حکومتی است به بیرون درز می کند. البته اکنون این اقدامات غیرقانونی به جایی رسیده که دیگر شرم و حیا را به کناری نهاده اند که نه قتل و کشتار مردم را پنهان می کنند و نه نیازی به شفافیت و اطلاع رسانی دارند. پس از چندین روز بندر همچنان در آتش و دود می سوزد، بسیاری از کارکنان زیر آوارند و یا مفقودالاثر شده اند، هر لحظه تعداد بیگناهان کشته و مجروح شده فزونی می گیرد و ابعاد جهنم انفجارها، ویرانی ها و نابودسازی ها گسترده تر میشود.
مردم از این سیاست های فاجعه بار به ستوه آمده و نمی خواهند سیاهی لشکر کسانی قرار بگیرند که جان و مالشان وثیقه قدرت های فاسد باشد.
مردم از این چرخه معیوب که هر روز عزیزان و نان آوران خود را قربانی سودورزی و مطامع فرصت طلبانه حاکمان دیده و به سوگ می نشینند، به آسانی نخواهند گذشت. ادامه در صفحه ۲
باید این چرخه حادثه ساز که جان کارگران و مردم زحمتکش را طعمه سیاست، ثروت و فساد قدرت خود می سازد، متوقف شود و کارگران و زحمتکشان حاکم بر سرنوشت خود شوند.
۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه
گروه اتحاد بازنشستگان
کارگران بازنشسته خوزستان
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
*ادامه پر پر شدن کارگران در آستانه روز جهانی کارگر:
1- مرگ و مصدومیت 3 کارگر درحادثه انفجار کارخانه وانار پارسیان میمه در استان اصفهان
روزسه شنبه 9 اردیبهشت،براثر انفجار درکارخانه وانار پارسیان میمه تولید کننده محصولات مخصوص آتش بازی و نورافشانی واقع در شهرستان شاهین شهر، استان اصفهان ویک کارگر در جا جان باخت و یک کارگرهم حین انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد. یک کارگر مصدوم نیز از طریق اورژانس هوایی به بیمارستان منتقل شد.
2- مرگ و مصدومیت 12 کارگر افغانستانی در حادثه واژگونی خودرو کرمان
در روزهای گذشته،براثر واژگونی یک دستگاه سواری حامل کارگران افغانستانی در محور باغین به بردسیر،استان کرمان 8 کارگرجان خود را از دست دادند و 4 کارگر هم مصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.
3- جان باختن 2 کارگر شرکت برق منطقهای فارس براثر تصادف حین ماموریت
روز دوشنبه 8 اردیبهشت،2 کارگر شرکت برق منطقهای فارس بنام های مهدی توکلی و مجید حسینپوردر حین انجام مأموریت کاری و بازدید میدانی از ایستگاههای فشار قوی برق در مناطق سیمکان و جهرم، براثر تصادف جان باختند.
همچنین یکی دیگر از کارگران که از مجریان طرحها بود، در این حادثه مجروح و در حال حاضر در بیمارستان تحت درمان قرار دارد.
4- جان باختن یک کارگر در بروجرد زیر آوار
روزسه شنبه 9 اردیبهشت،یک کارگر حین کار گودبرداری در شهرک نیاوران بروجرد به دلیل ریزش آوارزیر تلی آوارگرفتارشد وجان خود را از دست داد.
akhbarkargari2468@gmail.com