اخباروگزارش های کارگری 19 فروردین ماه 1404

اخباروگزارش های کارگری 19 فروردین ماه 1404

– ادامه تجمع اعتراضی خانواده‌های زندانیان محکوم به اعدام همزمان با شصت‌وسومین هفته‌ی کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام مقابل زندان اوین

– شصت‌وسومین هفته‌ی کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در ۳۸ زندان کشور

رد دوباره‌ی اعاده دادرسی پخشان عزیزی و اتهام «بغی» علیه کریم خجسته

– ادامه اعتراضات کارگران ارکان ثالث صنعت نفت،گازوپتروشیمی نسبت به عدم تبدیل وضعیت و سطح نازل حقوق منجمله عدم اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل و تبعیض ازجمله پرداخت نشدن حقوق برابرنسبت به کاریکسان با راهپیمایی و تجمع در شرکت پالایش گاز فجر جم

– تجمع اعتراضی مال باختگان پرونده مهدی بادامی شوش نسبت به بلاتکلیفی 3 ساله در فرمانداری

– در فساد ساختاری، همه فاسد می‌شوند

– احضار سوسن رازانی، فعال حقوق زنان از سوی دادگاه انقلاب

– برگزاری جلسه دادگاه هفت فعال کارگری و مدنی سنندج

– صدورقرار منع تعقیب از طرف دادسرای عمومی و انقلاب سنندج برای 7 نفر با اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی

– پیام تسلیت به مناسبت مرگ دلخراش کامران محمد خانی

*******

*ادامه تجمع اعتراضی خانواده‌های زندانیان محکوم به اعدام همزمان با شصت‌وسومین هفته‌ی کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام مقابل زندان اوین

روزسه شنبه 19 فروردین همزمان با شصت‌وسومین هفته‌ی کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام، جمعی از خانواده‌های زندانیان محکوم به اعدام به اعتراضشان با تجمع مقابل زندان اوین ادامه دادند و خواهان لغو احکام اعدام شدند.

*شصت‌وسومین هفته‌ی کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در ۳۸ زندان کشور

رد دوباره‌ی اعاده دادرسی پخشان عزیزی و اتهام «بغی» علیه کریم خجسته

با پایان تعطیلات نوروزی، که طی آن میزان اعدام‌ها به‌طور نسبی کاهش یافته بود، بار دیگر شاهد افزایش چشم‌گیر صدور و اجرای احکام اعدام هستیم. در روزهای اخیر، شمار زیادی از زندانیان برای اجرای حکم به قرنطینه منتقل شده‌اند. از جمله روز دوشنبه، دست‌کم ۱۰ زندانی در زندان قزل‌حصار به «بند امن» منتقل شدند که نشان‌دهنده‌ی احتمال قریب‌الوقوع اجرای حکم اعدام آنان است.

هم‌زمان با این تشدید سرکوب، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در پایان پنجاه‌وهشتمین نشست خود در ژنو، با تصویب قطعنامه‌ای، نقض گسترده‌ی حقوق بشر در ایران را محکوم و مأموریت «گزارشگر ویژه» و «هیئت حقیقت‌یاب مستقل» را برای یک سال دیگر تمدید کرد. در این قطعنامه، دامنه‌ی مأموریت هیئت حقیقت‌یاب از قیام ۱۴۰۱ فراتر رفته و شامل سایر جنایات نظام و جمع‌آوری اسناد و مدارک برای پیگرد قضایی مسئولان نیز شده است.

همچنین در همین هفته، پارلمان اروپا با صدور قطعنامه‌ای، موج گسترده‌ی اعدام‌ها در ایران و تأیید احکام اعدام مهدی حسنی و بهروز احسانی را محکوم کرده و بار دیگر خواستار آزادی تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی و تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران از سوی اتحادیه اروپا شده است.

با این‌حال، حاکمیت جمهوری اسلامی بی‌اعتنا به فشارها و اعتراضات داخلی و بین‌المللی، همچنان به روند سرکوب و صدور احکام مرگ ادامه می‌دهد. برای نمونه، اعاده دادرسی پخشان عزیزی، زندانی سیاسی کُرد، برای دومین‌بار از سوی دیوان عالی کشور رد شده و خطر اجرای حکم اعدام او بیش از پیش افزایش یافته است. همچنین، کریم خجسته، دیگر زندانی سیاسی در زندان لاکان رشت، به اتهام «بغی» متهم شده که می‌تواند مقدمه‌ی صدور حکم اعدام برای او باشد.

ما، اعضای کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، ضمن اعلام نگرانی عمیق از افزایش تهدید اجرای احکام اعدام علیه زندانیان سیاسی و عقیدتی، این احکام را قاطعانه محکوم می‌کنیم و نسبت به گسترش اعدام زندانیان با جرایم غیرسیاسی محکوم به اعدام هشدار می‌دهیم. همچنین ضمن قدردانی از حمایت‌های بین‌المللی، خواستار آن هستیم که جامعه‌ی جهانی ادامه‌ی هرگونه رابطه یا معامله با جمهوری اسلامی را مشروط به لغو کامل مجازات اعدام کند.

زندان‌هایی که در هفته‌ی شصت‌وسوم (سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) در اعتصاب غذا شرکت می‌کنند:

اوین (بند زنان، بند ۴ و ۸)، قزل‌حصار (واحد ۳ و ۴)، کرج، تهران بزرگ، خورین ورامین، چوبیندر قزوین، اراک، خرم‌آباد، اسدآباد اصفهان، دستگرد اصفهان، شیبان اهواز، سپیدار اهواز (زنان و مردان)، نظام شیراز، عادل‌آباد شیراز (زنان و مردان)، برازجان، رامهرمز، بم، کهنوج، طبس، جوین، مشهد، گنبدکاووس، قائم‌شهر، لاکان رشت (زنان و مردان)، رودسر، حویق تالش، دیزل‌آباد کرمانشاه، اردبیل، تبریز، ارومیه، سلماس، خوی، نقده، میاندوآب، سقز، بانه، مریوان، کامیاران.

لازم به ذکر است گزارش‌های هفتگی کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» از این پس در لینک زیر منتشر خواهد شد. همچنین، تمامی بیانیه‌های پیشین نیز در این کانال در دسترس هستند. از همه رسانه‌ها، مخالفان حکم اعدام، همراهان و حامیان می‌خواهیم برای اطلاع‌رسانی بیشتر، لینک زیر را بازنشر دهند:

https://t.me/No_To_Execution_Tuesdays

سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴

هفته شصت‌وسوم کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»

*ادامه اعتراضات کارگران ارکان ثالث صنعت نفت،گازوپتروشیمی نسبت به عدم تبدیل وضعیت و سطح نازل حقوق منجمله عدم اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل و تبعیض ازجمله پرداخت نشدن حقوق برابرنسبت به کاریکسان با راهپیمایی و تجمع در شرکت پالایش گاز فجر جم

روزسه شنبه 19 فروردین ، اعتراضات کارگران ارکان ثالث صنعت نفت،گازوپتروشیمی نسبت به عدم تبدیل وضعیت و سطح نازل حقوق منجمله عدم اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل و تبعیض ازجمله پرداخت نشدن حقوق برابرنسبت به کاریکسان با با راهپیمایی و تجمع در شرکت پالایش گاز فجر جم،ادامه یافت.

در همین رابطه:از سرگیری اعتراضات کارگران ارکان ثالث و پیمانکاری شرکت پالایش گاز فجر جم

امروز سه شنبه ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۴

همزمان با کارگران رسمی در منطقه عملیاتی لاوان، همکارانمان در جم با اعلام برنامه هفتگی اعتراضات خود را از سر گرفتند.

همچنین همکاران بسیاری از پالایشگاه نفت آبادان، شرکت ملی حفاری و مناطق نفت خیز جنوب در اهواز، نفت و گاز گچساران، سکوهای دریایی جنوب، منطقه عملیاتی لاوان و مجتمع گاز پارس جنوبی با ارسال پیامهایی برای از سرگیری اعتراضات گسترده در نفت و تدارک و برنامه ریزی آن اعلام آمادگی نمودند.

خواسته‌های فوری همکاران عبارتند از:

حذف کامل پیمانکاران در نفت،

افزایش دستمزد متناسب با تورم و گرانی افسارگسیخته در بازار،

اجرای طرح طبقه بندی مشاغل،

اجرای فوری مفاد رأی ۳۱۸۸ دیوان در پرداختهای مزدی،

تردد ۱۴-۱۴ برای همه کارگران پشتیبانی و…

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیررسمی نفت(ارکان ثالث)ضمن حمایت از اعتراضات همکاران در جم، کارگران همه بخش‌ها را به گسترش اعتراضات نفت فرامی‌خواند.

*تجمع اعتراضی مال باختگان پرونده مهدی بادامی شوش نسبت به بلاتکلیفی 3 ساله در فرمانداری

روز دوشنبه 18 فروردین، مال باختگان پرونده مهدی بادامی شوش برای اعتراض به بلاتکلیفی 3 ساله در فرمانداری این شهرستان دراستان خوزستان تجمع کردند.

تجمع کنندگان به خبرنگاران گفتند:سه سال از آغاز تشکیل پرونده گذشته و با وجود صدور حکم محکومیت و دستور بازگرداندن اموال، هنوز اقدام عملی برای جبران خسارت‌ها انجام نشده است. پرونده پس از انتقال از شوش به دادگستری انقلاب دزفول و طی مراحل کارشناسی و صدور رأی، در آبان‌ماه 1403 با اعتراض متهم به دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان ارسال شد که به گفته مالباختگان، نتیجه آن به ضرر آنان اعلام شده است.

این مال باختگان افزودند:در حالی‌که پرونده‌های مشابه مانند پرونده سهامداران گلباران دزفول در مدت شش ماه به نتیجه رسیده‌، هنوز در پرونده بادامی اقدامی موثر صورت نگرفته است.

‍ *در فساد ساختاری، همه فاسد می‌شوند

جعفر ابراهیمی

سال‌ها پیش، در جریان برگزاری به‌اصطلاح «انتخابات نمایندگان معلمان در صندوق ذخیره فرهنگیان»، شورای هماهنگی، تشکل‌های مستقل، و معلمان آگاه شرکت نکردند. همان زمان هشدار دادند که این انتخابات نه دموکراتیک است و نه واقعی؛ صرفاً نمایشی برای مشروعیت‌بخشی به یک ساختار رانتی، غیردموکراتیک و فاسد.

زمان گذشت، و امروز نتیجه‌ی آن نمایش انتخاباتی کاملاً روشن شده است: نمایندگانی که نه شفاف‌اند، نه پاسخ‌گو، و نه نماینده‌ی واقعی معلمان. بعضی حتی خود وارد چرخه‌ی رانت‌خواری و سکوت در برابر فساد شده‌اند.

این روزها خبرهایی منتشر شده مبنی بر اینکه اساسنامه‌ی جدید صندوق ذخیره فرهنگیان در هیأت امنای صندوق تصویب شده است. اما سؤال مهم این‌جاست: نمایندگان معلمان کجا هستند؟ چرا روند این تصویب و محتوای آن را به جامعه‌ی فرهنگیان اطلاع‌رسانی نمی‌کنند؟

این سکوت، دقیقاً همان چیزی است که تشکل‌های مستقل از ابتدا هشدار می‌دادند: وقتی ساختار فاسد باشد، حتی شریف‌ترین افراد هم یا جذب فساد می‌شوند یا حذف می‌گردند.

در نهایت، مسئله تنها افراد نیست؛ مسئله ساختار است. و تا زمانی که شفافیت، مشارکت واقعی، و نظارت جمعی وجود نداشته باشد، هیچ انتخاباتی واقعاً دموکراتیک نخواهد بود. انتخابات، در چنین شرایطی، تنها ابزاری است برای تداوم انحصار و تقسیم رانت.

تشکل‌های مستقل با کناره‌گیری از آن انتخابات، امروز نشان داده‌اند که تصمیمی درست گرفته‌اند. پاسخ آن تصمیم را می‌توان در سکوت نمایندگانی دید که روزی با شعار پاسخ‌گویی آمدند، و امروز در دل ساختار فساد، ساکت و بی‌اثر باقی مانده‌اند.

تفاوت تشکل‌های وابسته و مستقل دقیقاً در همین‌جاست. تشکل‌های وابسته، همان زمان هم در انتخابات قلابی صندوق شرکت کردند، و امروز نیز برای صندوق ذخیره کیسه دوخته‌اند.

و امروز، نقد آن‌ها به وضعیت موجود صندوق نه از سر مطالبه‌گری یا دفاع از منافع معلمان، بلکه از آن‌جاست که رانت مطلوب نصیب‌شان نشده است. این‌که امروز خود را به در و دیوار می‌زنند، برای بازگشت به همان سفره‌ی قدرت است. در واقع، این تشکل‌های وابسته‌اند که باید پاسخ‌گوی عملکرد خود و دولت‌هایی باشند که سال‌ها از آن‌ها حمایت کردند و همین صندوق را به فساد کشاندند.

برگرفته از کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

*احضار سوسن رازانی، فعال حقوق زنان از سوی دادگاه انقلاب

سوسن رازانی، فعال مدنی و از چهره‌های باسابقه جنبش زنان در سنندج، با دریافت ابلاغیه‌ای از سوی دادگاه انقلاب این شهر، برای حضور در روز سه‌شنبه ۱۹ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ به این نهاد قضایی احضار شد. در این ابلاغیه اشاره‌ای به دلیل احضار یا اتهامات احتمالی نشده است.

پیشتر نیز، در تاریخ شانزدهم دی‌ماه ۱۴۰۳، جلسه بازپرسی سوسن رازانی بهمراه شش فعال کارگری و محیط‌زیستی دیگر در شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب سنندج برگزار شد که وی از بابت اتهامات “تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی” به دفاع از خود پرداخته‌ و پس از تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد.

*برگزاری جلسه دادگاه هفت فعال کارگری و مدنی سنندج

روز دوشنبه ۱۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۴، #سیدخالد_حسینی، #جمال_اسدی، #اقبال_شبانی، #فردین_میرکی، #شیث_امانی، #فرشید_عبدالهی، #آرمان_سلیمی و #سوسن_رازانی، هفت فعال کارگری و مدنی شهر #سنندج، با اتهاماتی نظیر «تبلیغ علیه نظام» و «اخلال در نظم و آسایش عمومی» در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شهر سنندج محاکمه شدند.

بر اساس این گزارش، مواردی چون خواندن سرودهای سیاسی و هم‌چنین شرکت در مراسم خاکسپاری دایه فراست (جعفر قشلاقی)، از مادران دادخواه، از جمله مصادیق مطرح‌شده در پرونده این فعالین عنوان شده است.

در جریان جلسه رسیدگی، متهمان ضمن رد اتهامات وارده، از فعالیت‌های صنفی و مدنی خود در حوزه‌های کارگری، محیط‌زیستی و اجتماعی دفاع کردند. به گفته منابع مطلع، آنها این فعالیت‌ها را در چارچوب حقوق قانونی و شهروندی خود دانسته‌اند.

گفتنی‌ست پیش‌تر، جلسه بازپرسی این افراد در دی‌ماه ۱۴۰۳ در دادسرای انقلاب سنندج برگزار و پس از تفهیم اتهام، همگی با تودیع وثیقه موقتاً آزاد شده بودند.

*صدورقرار منع تعقیب از طرف دادسرای عمومی و انقلاب سنندج برای 7 نفر با اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی

قرار منع تعقیب #سهراب_جلالی، #کمال_فکوریان، #مختار_اسدی، #فاطمه_زندکریمی، #جمال_اسدی، #جمیل_امینی و #زهرا_محمدی، شهروندان ساکن سنندج، توسط شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهر صادر شد.

شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب سنندج برای سهراب جلالی، کمال فکوریان، مختار اسدی، فاطمه زندکریمی، جمال اسدی، جمیل امینی و زهرا محمدی قرار منع تعقیب صادر کرده است. این قرار به ریاست بازپرس مهران رمضانی و در ارتباط با اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی صادر شده است.

منبع 3 خبر بالا:کانال ندای زنان ایران

*پیام تسلیت به مناسبت مرگ دلخراش کامران محمد خانی

محمد حبیبی/ سخنگوی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران

مرگ خودخواسته و دردناک کامران محمد خانی بسیار مایه تأسف و اندوه ما شد .

ایشان در همه این سال ها از حامیان جنبش معلمان بود و در قامت یک معلم در جمعیت امام علی فعالیت می کرد .

جامعه ایرانی در این شرایط سخت و اسفناک ، بیش از هر چیز نیازمند همدلی و همبستگی جمعی است تا چنین دردناک شاهد از دست رفتن سرمایه های انسانی خود نباشد .

از طرف همکارانم در شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ،مرگ دلخراش کامران محمد خانی را به خانواده و دوستان ایشان تسلیت گفته و برای این عزیزان آرزوی صبر و آرامش می کنیم .

akhbarkargari2468@gmail.com

 

پیام بگذارید

رفیق فواد مصطفی سلطانی

اتحاد کارگری