– تجمع اعتراضی جمعی از کنشگران اجتماعی وسیاسی نسبت به اعدام همزمان با کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» مقابل زندان اوین
– ادامه کنش های کارگران بهرهبرداری و زهکشی کارون بزرگ برای به عدم تبدیل وضعیت و وعده های توخالی مسئولان – بازداشت دستکم 3 کارگر حق طلب و آزادی موقتشان با قید وثیقه
– تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث فلات قاره منطقه لاوان،امروز پنجشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳
– ادامه اعتراضات کارگران شرکتی مخابرات کشور نسبت به سطح پایین حقوق منجمله اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل و عدم پرداخت مطالبات با اعتصاب در استان خراسان رضوی
– کارگران ذوب آهن فولاد خزر دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و بی خیالی مسئولان درب ساختمان اداری کارخانه را گِل گرفتند
– تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان بهشتی کاشان نسبت به سطح پایین حقوق وعدم پرداخت بموقع مطالبات وشرایط سخت کاری
– پایان اعتصاب 4 روزه کارگران کارخانه نساجی بروجرد نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی و بیتفاوتی مسئولان با وعده پاسخگویی به مطالباتشان
– تجمع اعتراضی جمعی ازکارگران حراستی شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی ماهشهرنسبت به سطح پایین حقوق منجمله عدم اجرای طرح طبقهبندی مقابل فرمانداری
– تجمع اعتراضی جمعی از معلمان متعهد خدمت دانشگاه فرهنگیان نسبت به عدم صدورکارت پایان خدمت و بلاتکلیفی استخدامی مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش
– پیگیری رانندگان و کارگران شرکت واحد برای دریافت مطالبات معوق ضروریست!
– تجمع اعتراضی مهندسین مشاور آذربایجانغربی نسبت به وضعیت استخدامی وشرایط کاری مقابل استانداری
– ادامه اعتراضات متقاضیان مسکن ملی قزوین پروژه سکاف نسبت به بلاتکلیفی 3 ساله باتجمع مقابل اداره کل بازرسی استان
– تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن ایثارگران برازجان نسبت به بلاتکلیفی 23 ساله مقابل فرمانداری دشستان
– تجمع اعتراضی جمعی از اهالی زابل نسبت به قطعیهای مکرر و صدور قبض های نجومی مقابل اداره برق
– تجمع عتراضی اهالی روستای مالک آباد نسبت به واگذاری زمین های قیرچ به شرکت ایرالکومقابل استانداری مرکزی
– تجمع اعتراضی مال باختگان صندوق خاتم کوی مدرس دزفول مقابل دادسرا
– تجمع اعتراضی داروسازان اهواز نسبت به عدم پرداخت مطالبات از طرف سازمان تامین اجتماعی مقابل دفتر اسناد پزشکی این سازمان
– تجمع اعتراضی سهامداران ثانویه شرکت های سرمایه گذاری استانی نسبت به بلاتکلیفی 4 ساله مقابل سازمان بورس درتهران
– بی خبری از وضعیت کامران ساختمانگر فعال کارگری اهل سنندج و زندانی سیاسی سابق
– محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران دقایقی پیش از زندان اوین آزاد شد
– وثیقه 3 میلیاردی برای یک روز مرخصی از زندان
– مرخصی فعال سابق دانشجویی برای شرکت در کنکور
– بیانیه انجمن صنفی معلمان کوردستان (مریوان و سروآباد – سقز و زیویە – سنندج) به مناسبت گرامیداشت روز جهانی زبان مادری
– فراخوان حضور در تجمع اعتراضی با هدف طرح مجدد مطالبات صنفی و اجتماعی
*******
*تجمع اعتراضی جمعی از کنشگران اجتماعی وسیاسی نسبت به اعدام همزمان با کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» مقابل زندان اوین
روز سه شنبه 30 بهمن همزمان با کارزار «سهشنبههای نه به اعدام»، جمعی از کنشگران اجتماعی وسیاسی دست به تجمع مقابل زندان اوین زدند وبا سردادن شعارها،برافراشتن پلاکاردها و آتش زدن حلقه طناب اعتراضشان را نسبت به حکم غیرانسانی و جنایتکارانه اعدام بنمایش گذاشتند.
*ادامه کنش های کارگران بهرهبرداری و زهکشی کارون بزرگ برای به عدم تبدیل وضعیت و وعده های توخالی مسئولان – بازداشت دستکم 3 کارگر حق طلب و آزادی موقتشان با قید وثیقه
روز چهارشنبه یکم اسفند، کارگران بهرهبرداری و زهکشی کارون بزرگ از ادامه کنش های دامنه دارشان برای به عدم تبدیل وضعیت و وعده های توخالی مسئولان+ وهمچنین بازداشت دستکم 3 کارگر حق طلب و آزادی موقتشان با قید وثیقه،خبردادند.
یک کارگر شرکت بهرهبرداری و زهکشی کارون بزرگ زیرمجموعه سازمان آب و برق خوزستان به خبرنگار رسانه ای گفت: روز گذشته(30بهمن) برای پیگیری حقوق خود به دفتر شرکت در شوشتر مراجعه کردیم اما نه تنها پاسخی نگرفتیم بلکه با مراجعه به کلانتری، کار به بازداشت 3،4 نفر از ما کشید و در نهایت امروز با وثیقه آزاد شدیم.
وی اضافه کرد: مسئولان سازمان آب برق خوزستان به عنوان کارفرمای اصلی مرتبا به ما کارگران طرح آبیاری کارون بزرگ وعده پیگیری میدهند اما در عمل اتفاقی نمیافتد.
او افزود: مدیریت سازمان آب و برق خوزستان به دفعات به ۳۵ کارگر شرکتی وعده تبدیل وضعیت برای تامین امنیت شغلی را داده است و بعد از هر اعتراض، کارگران فقط وعده میشنوند امامتاسفانه تاکنون هیچ اقدام جدی برای رفع مشکلاتمان انجام نشده است.
35 نفر از کارگران این شرکت خواستار تبدیل وضعیت و عقد قرارداد مستقیم با سازمان آب و برق هستند؛ آنها میگویند: در سال94 تبدیل وضعیت نیروها کلید خورد، حدوداً 80 نفر قرارداد مستقیم شدند ولی ما را کنار گذاشتند؛ تا امروز هم پاسخ روشنی به ما ندادهاند.
+ازسرگیری تجمع اعتراضی جمعی از کارگران شرکت بهرهبرداری از شبکههای آبیاری و زهکشی کارون بزرگ نسبت به عدم تبدیل وضعیت و وعده های توخالی
روزسه شنبه 16 بهمن، جمعی از کارگران شرکت بهرهبرداری از شبکههای آبیاری و زهکشی کارون بزرگ اعتراضشان را نسبت به عدم تبدیل وضعیت و وعده های توخالی باتجمع درمحل کارشان واقع درشوشترو وابسته به سازمان آب و برق خوزستان ازسرگرفتند+.
یکی از کارگران در اینباره گفت: از سال 95 حدود 150 کارگر شرکتی طرح آبیاری کارون بزرگ خواهان تبدیل وضعیت و عقد قرارداد مستقیم با کارفرما بودند که از این تعداد حدودا 80 نفر از کارگران قبل از سال 1400 تبدیل وضعیت شده اما وضعیت استخدامی حدود 35 کارگر علیرغم ارائه مدارک استخدامی به سازمان آب و برق خوزستان هنوز مشخص نیست.
وی با بیان اینکه ما کارگران به دفعات از مدیران شرکت درخواست تبدیل وضعیت شغلی خود را همانند سایر همکاران کردهایم و در هر دور مدیران و مسئولان فقط وعده میدهند، گفت: سازمان آب و برق خوزستان باید تکلیف خود و کارگران شرکتی زیر مجموعه خود را مشخص کند، تا این کارگران امنیت شغلی و معیشتی پیدا کنند.
او با بیان اینکه مسئولان به مطالبات کارگران توجه نمیکنند، افزود: کارگران شرکتی بهرهبرداری از شبکههای آبیاری و زهکشی کارون بزرگ چند سال در انتظار اجرای این طرح هستند بنابراین امیدواریم مسئولان سازمان آب و برق خوزستان پیگیر تبدیل وضعیت استخدامی 35 کارگر شرکتی که فعالیت شبانه روزی دارند، باشند.
*تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث فلات قاره منطقه لاوان،امروز پنجشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳
ادامه اعتصاب و اعتراضات همکاران مانند هفته های قبل، این بار در اعتراض به جلسات فرمایشی شورایعالی کار و پایین بودن مزد و قدرت خرید کارگران در روزهای پیش از عید، یکی از موارد اعتراضی همکاران است.
اهم مطالبات همکاران در لاوان عبارتند از:
– افزایش مزد متناسب با شرایط و گرانی بازار در روزهای نزدیک به عید،
– حذف کامل شرکتهای پیمانکاری،
– اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل،
– اعمال مفاد رأی ۳۱۸۸ دیوان در پرداختهای مزدی و…
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث) حمایت خود را از اعتراضات همکاران در لاوان اعلام نموده، کارگران دیگر بخشها را به اعتراضات سراسری نفت فرامیخواند.
*ادامه اعتراضات کارگران شرکتی مخابرات کشور نسبت به سطح پایین حقوق منجمله اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل و عدم پرداخت مطالبات با اعتصاب در استان خراسان رضوی
روز چهارشنبه یکم اسفند،در ادامه اعتراضات کارگران شرکتی مخابرات کشور نسبت به سطح پایین حقوق منجمله اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل و عدم پرداخت مطالبات کارگران شرکتی مخابرات استان خراسان رضوی دست از کارکشیدند.
براساس گزارش رسانه ای شده،شرکت مخابرات حق سنواتِ برخی از نیروهای پیمانکاری در برخی از استانها را واریز کرده اما هنوز این پرداختی برای همهی نیروها واریز نشده است.
پیشتر نیروهای پیمانکاری آذربایجان شرقی و کرمان نیز در اعتراض به بیتوجهی به مطالبات خود دست از کار کشیده بودند.
در پی اعتراضاتِ چند روزهی نیروهای پیمانکاری آذربایجان شرقی، مخابرات حق سنوات این نیروها را واریز کرد.
*کارگران ذوب آهن فولاد خزر دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و بی خیالی مسئولان درب ساختمان اداری کارخانه را گِل گرفتند
روزپنج شنبه 2 اسفند، کارگران ذوب آهن فولاد خزر دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و بی خیالی مسئولان درب ساختمان اداری کارخانه را گِل گرفتند.
*تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان بهشتی کاشان نسبت به سطح پایین حقوق وعدم پرداخت بموقع مطالبات وشرایط سخت کاری
روز چهارشنبه یکم اسفند، پرستاران بیمارستان بهشتی کاشان برای اعتراض به سطح پایین حقوق وعدم پرداخت بموقع مطالبات وشرایط سخت کاری دست به تجمع دراین واحد درمانی زدند.
*پایان اعتصاب 4 روزه کارگران کارخانه نساجی بروجرد نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی و بیتفاوتی مسئولان با وعده پاسخگویی به مطالباتشان
اعتصاب کارگران کارخانه نساجی بروجرد با وعده پیگیری مسئولان کارخانه از شامگاه روزگذشته سه شنبه 30 ماه خاتمه یافت و کارگران تا روز شنبه برای تعیین تکلیف به مرخصی فرستاده شدند.
روزچهارشنبه یکم اسفند،یکی از کارگران معترض درباره وضعیت خود و همکارانش گفت: از سه روز قبل بابت سه نیم ماه معوقات مزدی و بیمهای در حال برگزاری اجتماعات بودیم، پس از تجمع روز سه شنبه و حواشی آن کارفرما با فرستادن کارگران تا روز شنبه به خانههایشان متعهد شد به وضعیت کارخانه ومطالبات کارگران رسیدگی کند.
وی افزود: به دنبال مذاکراتی که میان کارگران و مسئولان کارخانه انجام شد بار دیگر کارگران نساجی بروجرد تصمیم گرفتند به وعده مسئولان کارخانه اعتماد کنند و در نتیجه از عصر روز گذشته به اعتراضهای خود خاتمه دادند.
درهمین رابطه:سومین روز اعتراض کارگران کارخانه نساجی بروجرد نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی و بیتفاوتی مسئولان با اعتصاب،تجمع و پهن کردن سفره خالی
روز دوشنبه 29 بهمن برای سومین روز متوالی، کارگران کارخانه نساجی بروجرد به اعتراضش نسبت به نداشتن امنیت شغلی ومعیشتی و بیتفاوتی مسئولان با اعتصاب،تجمع و پهن کردن سفره خالی در این واحد تولیدی واقع در واقع در ابتدای جاده کمربندی این شهرستان دراستان بروجرد ادامه دادند.
یکی از این کارگران به خبرنگار رسانه ای گفت: این دوره از اعتراضات مربوط به سه ونیم ماه معوقات مزدی و بیمهای و در نتیجه بیتوجهی کارفرما به پرداخت مطالباتمان است.
وی افزود:جدا از حقوق که به صورت پایه پرداخت میشود اعتبار خدمات درمان تامین اجتماعی کارگران نساجی بروجرد به علت عدم پرداخت چندین ماه حق بیمه از سوی کارفرما به پایان رسیده و هم اکنون همکارانی که خود و خانوادههایشان نیازمند دریافت خدمات درمانیاند، با مشکل روبرو شدهاند.
این کارگر با بیان اینکه بخش دیگری از اعتراضات کارگران ناشی از نداشتن امنیت شغلی در کارخانه است،اضافه کرد: ما کارگران نساجی بروجرد به دلیل داشتن قراردادهای کوتاه مدت فاقد امنیت شغلی هستیم این در حالی است که بعد از سالها کار و تلاش در این کارخانه هنوز وضعیت مشخصی نداریم.
او ادامه داد:در طول نزدیک به یک دهه اخیر این برای چندمین بار است که کارگران نساجی بروجرد مطالباتِ خود را به گوش مدیران ارشد استان و شهرستان میرسانند اما در هیچ دورهای پیگیری جدی صورت نگرفته است.
وی گفت:گرانیهای روزافزون کالاهای مصرفی، افزایش اجاره بها، عقب افتادگی اقساط بانکی و…در آستانه ماه رمضان و سال جدید، کارگرانی را که دارای زن و فرزند هستند، تحت فشار قرار داده است.
این کارگر با انتقاد از بیتفاوتی مسئولان در پیگیری مطالباتشان گفت: با وجود آنکه همه مسئولان شهرستان بروجرد از جمله فرمانداری، اداره کار و حتی نماینده مجلس بروجرد از موضوع مشکلات این واحد تولیدی و کارگران آن باخبرند متاسفانه هیچ واکنشی از خود نشان نمیدهند.
او با اشاره به اینکه نه تنها بیتفاوتی مسئولان مشکلی را حل نمیکند بلکه باعث گستردهتر شدن اعتراضات ومشکلات آنها میشود؛ افزود: بحث ناکار آمدی مدیران موضوع تازهای نیست و متاسفانه نساجی بروجرد از این موضوع مستثنی نیست و کارخانه را در آستانه تعطیلی قرار داده است در این بین مسئولین دولتی نیز هیچ راهکاری برای برون رفت از مشکلات را ندارند.
*تجمع اعتراضی جمعی ازکارگران حراستی شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی ماهشهرنسبت به سطح پایین حقوق منجمله عدم اجرای طرح طبقهبندی مقابل فرمانداری
روزچهارشنبه یکم اسفند،کارگران بخش حراست شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی ماهشهر برای اعتراض به سطح پایین حقوق منجمله عدم اجرای طرح طبقهبندی دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان خوزستان زدند.
یکی از کارگران واحد حراست شرکت پایانه و مخازن بند ماهشهر در خصوص مشکلات خود و همکارانش به خبرنگاررسانه ای گفت: چندین سال است ما کارگران پیمانکاری واحد حراست که شمارمان تا حدود 20 نفر میرسد، از مسئولان شرکت درخواست رفع تبعیض و بهبود وضعیت شغلی و مزایای دریافتی داریم اما باتوجه به شرایط بد اقتصادی و علارغم اینکه پیش از این نیز چندین جلسه با مسئولان فرمانداری گفتگو کرده بودیم، تغییری در روند قراردادها و میزان درآمدها ایجاد نشد. در نتیجه ما ناچار شدیم با مراجعه به فرمانداری مجددا مشکلاتمان را به گوش مسئولان برسانیم.
او گفت: ما کارگران واحد حراست با میانگین 18 سال سابقه کارخواهان رسیدگی به خواستههای خود هستیم. دستمزد و مزایای ما در مقایسه با دیگر کارگران مجموعه شرکت پایانه و مخازن متفاوت است اما مدیران شرکت و هیات مدیره کوچکترین توجهی به مطالبات ما نمیکنند.
یادآوری از اعتراضات دراین واحد صنعتی:دومین روز تجمع اعتراضی کارگران پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهرنسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان
روز دوشنبه 29 بهمن برای دومین روز متوالی در دور جدید+، کارگران پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهربه تجمع اعتراضیشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان،ادامه دادند.
*تجمع اعتراضی جمعی از معلمان متعهد خدمت دانشگاه فرهنگیان نسبت به عدم صدورکارت پایان خدمت و بلاتکلیفی استخدامی مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش
فیلم منتشره درشبکه های اجتماعی،از تجمع اعتراضی روز سه شنبه 30 بهمن،جمعی از معلمان متعهد خدمت دانشگاه فرهنگیان نسبت به عدم صدورکارت پایان خدمت و بلاتکلیفی استخدامی مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش درتهران،خبرمی دهد.
*پیگیری رانندگان و کارگران شرکت واحد برای دریافت مطالبات معوق ضروریست!
با افزایش نرخ دلار و طلا و صعود تورم، شرایط اسفناک معیشت کارگران بیش از پیش بدتر شده است. در حالیکه مدیریت شهرداری تهران و مدیریت شرکت واحد هیچ ارادهای برای بهبود معیشت رانندگان و کارگران شرکت واحد ندارد و بسیاری از مطالبات این زحمتکشان به رغم پیگیریها و نامهنگاریهای چندین ساله معوق مانده است. در آخرین پیگیری صورت گرفته، نامههایی بشماره ۱۶۳۲ مورخه ۱۴۰۲/۲/۱۰ و شماره ۱۷۷۹۵ مورخه ۱۴۰۳/۹/۲۴ در دبیرخانه شورای شهر با موضوعات ذیل ثبت شده است.
۱- تبدیل وضعیت رانندگان و کارگران جدید استخدام از پیمانی به کارگران رسمی و پرداخت بنهای غیرنقدی به این زحمتکشان نظیر سایر کارگران استخدام شرکت واحد.
۲- اجرای بازنگری طرح طبقهبندی مشاغل.
۳- حذف دستور غیرقانونی تعیین سقف حقوق برای کارگران.
۴- پرداخت تسهیلات مسکن به کارگران.
۵- اقدام سریع برای بازنشسته شدن کارگران واجد شرایط بازنشستگی در سال ۱۴۰۳ پیش از پایان سال.
بنابراین لازم که رانندگان و کارگران شرکت واحد در روز یکشنبه پنجم اسفند برای پیگیری خواستههایشان به شورای شهر تهران مراجعه کنند.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱ اسفند ۱۴۰۳
*تجمع اعتراضی مهندسین مشاور آذربایجانغربی نسبت به وضعیت استخدامی وشرایط کاری مقابل استانداری
تصاویرمنتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ 2 اسفند،از تجمع اعتراضی مهندسین مشاور آذربایجانغربی نسبت به وضعیت استخدامی وشرایط کاری مقابل استانداری درشهرستان ارومیه خبر می دهند.
*ادامه اعتراضات متقاضیان مسکن ملی قزوین پروژه سکاف نسبت به بلاتکلیفی 3 ساله باتجمع مقابل اداره کل بازرسی استان
فیلم ها وتصاویرمنتشره درشبکه های اجتماعی،از ادامه اعتراضات متقاضیان مسکن ملی قزوین پروژه سکاف نسبت به بلاتکلیفی 3 ساله باتجمع روزسه شنبه 30 بهمن مقابل اداره کل بازرسی استان،خبرمی دهند.
*تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن ایثارگران برازجان نسبت به بلاتکلیفی 23 ساله مقابل فرمانداری دشستان
فیلم منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ یکم اسفند،از تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن ایثارگران برازجان نسبت به بلاتکلیفی 23 ساله مقابل فرمانداری دشستان،استان بوشهرخبر می دهد.
*تجمع اعتراضی جمعی از اهالی زابل نسبت به قطعیهای مکرر و صدور قبض های نجومی مقابل اداره برق
روزپنج شنبه 2 اسفند، جمعی از اهالی زابل نسبت به قطعیهای مکرر و صدور قبض های نجومی مقابل اداره برق این شهرستان دراستان سیستان وبلوچستان تجمع کردند.
*تجمع عتراضی اهالی روستای مالک آباد نسبت به واگذاری زمین های قیرچ به شرکت ایرالکومقابل استانداری مرکزی
تصویرمنتشره درشبکه های اجتماعی،حاکی از تجمع عتراضی روز چهارشنبه یکم اسفند اهالی روستای مالک آباد نسبت به واگذاری زمین های قیرچ به شرکت ایرالکومقابل استانداری مرکزی درشهرستان اراک می باشد.
*تجمع اعتراضی مال باختگان صندوق خاتم کوی مدرس دزفول مقابل دادسرا
روزچهارشنبه یکم اسفند،فیلمی از تجمع اعتراضی مال باختگان صندوق خاتم کوی مدرس دزفول مقابل دادسرای این شهرستان دراستان خوزستان،درشبکه های اجتماعی منتشرشد.
*تجمع اعتراضی داروسازان اهواز نسبت به عدم پرداخت مطالبات از طرف سازمان تامین اجتماعی مقابل دفتر اسناد پزشکی این سازمان
روز چهارشنبه یکم اسفند،تصویری از تجمع اعتراضی داروسازان اهواز نسبت به عدم پرداخت مطالبات از طرف سازمان تامین اجتماعی مقابل دفتر اسناد پزشکی این سازمان،درشبکه های اجتماعی منتشرشد.
*تجمع اعتراضی سهامداران ثانویه شرکت های سرمایه گذاری استانی نسبت به بلاتکلیفی 4 ساله مقابل سازمان بورس درتهران
فیلم های منتشره درشبکه های اجتماعی،از تجمع اعتراضی روزچهارشنبه یکم اسفند سهامداران ثانویه شرکت های سرمایه گذاری استانی نسبت به بلاتکلیفی 4 ساله بدلیل اختلاف بین اتاق تعاون و سازمان بورس مقابل سازمان بورس درتهران،خبرمی دهند.
*بی خبری از وضعیت کامران ساختمانگر فعال کارگری اهل سنندج و زندانی سیاسی سابق
بنا به گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، با گذشت دو هفته از بازداشت کامران ساختمانگر فعال کارگری و زندانی سیاسی سابق، به جز روزهای اول که اداره اطلاعات سنندج بازداشت او را تایید کرد دیگر هیچگونه اطلاعی از وضعیت این فعال کارگری در دست نیست و خانواده و دوستان او بشدت نگران سلامتی این فعال کارگری هستند.
کامران ساختمانگر روز چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه در خیابان جامی سنندج توسط سرنشینان سه خودروی اداره اطلاعات دستگیر و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی منتقل شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران بازداشت و آزار و اذیت خانواده کامران ساختمانگر را از طریق بی خبر نگه داشتن آنان از وضعیت او قویا محکوم میکند و خواهان آزادی این فعال کارگری و همه فعالین صنفی و سیاسی دربند از زندانهای سراسر کشور است.
*محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران دقایقی پیش از زندان اوین آزاد شد.
روزچهارشنبه یکم اسفند،این فعال صنفی که به خاطر اعتراض به مسمومیت سریالی دانشآموزان، محکوم به شش ماه حبس ظالمانه شده بود، با پایان دورهی حبس و با احتساب ایام بازداشت موقت، از زندان آزاد شد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن تبریک این آزادی به خانواده و فعالان صنفی و معلمان، خواهان آزادی بیقید و شرط تمام زندانیان سیاسی و عقیدتی از جمله معلمان در بند است.
وثیقه 3 میلیاردی برای یک روز مرخصی از زندان
روزچهارشنبه یکم اسفند،مصطفی محمد حسن فعال دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس با قید وثیقه 3 میلیاردی برای یک روز مرخصی جهت شرکت در آزمون کارشناسی ارشد به مرخصی آمد.
مرخصی فعال سابق دانشجویی برای شرکت در کنکور
ضیا نبوی فعال سابق دانشجویی و زندانی محبوس در بند ۸ زندان اوین، ساعت ۶ صبح امروز(پنج شنبه 2 اسفند) و چندساعت پیش از شروع آزمون دکتری جامعه شناسی، برای شرکت در این آزمون به مرخصی آمد.
بیانیه انجمن صنفی معلمان کوردستان (مریوان و سروآباد – سقز و زیویە – سنندج) به مناسبت گرامیداشت روز جهانی زبان مادری
به نام خالق زبانها
بیانیه انجمن صنفی معلمان کوردستان (مریوان و سروآباد – سقز و زیویە – سنندج) به مناسبت گرامیداشت روز جهانی زبان مادری
بە منظور کمک بە تنوع زبانی و فرهنگی روز ٢١ فوریە (٢ اسفند) از طرف یونسکو بە عنوان “روز جهانی زبان مادری” نامگذاری شده است. در همین راستا یکی از اصول اساسی و یکی از حقایق مورد اجماع صاحبنظران حوزە زبانشناسی اینست که: “تمامی زبانها دارای ارزش ذاتی و ارزش ویژهی خود میباشند؛ و حفظ آن برای روابط پایدار و رشد معنایی افراد یک ملت، هم اخلاقی و هم عقلانی است.”
متاسفانە در صدسال گذشته بنا بر سیاستی برنامەریزی شدە و در پی ظهور دولت – ملت پهلوی با تقلید از دولت-ملت خلف عثمانی در ترکیە، زبان ملل غیرفارس به حاشیه رانده شدند و زبان فارسی کە به عنوان زبان رسمی در ادارات، رسانهها و محافل سیاسی تثبیت شدە بود استیلای کامل خود را بە حوزەهایی همچون آموزش، هنر و حتی محاورە مردم هم تسری بخشید و علیرغم وجود ملتهایی با زبانهای مختلف سیاست یک زبان – یک فرهنگ در دوره حاکمیت استبداد پهلوی اجرا گردید و باعث سلطه زبان فارسی و تضعیف دیگر زبانهای زندە ایران گردید. این سیاست انحصارگرایانە محدود به دورهی پهلوی نماند بلکه پس از انقلاب ٥٧ نیز ادامە یافت و علیرغم اینکه در اصل ١٥ قانون اساسی بر آموزش زبان مادری در کنار زبان فارسی تأکید شدە اما در عمل نە تنها امکانات لازم برای اجرایی شدن همین حداقل هم فراهم نشد بلکە کسانی هم کە بە صورت داوطلبانە و با هزینەی شخصی قلمی و قدمی در راە آموزش زبان مادری برداشتند بە بیرحمانەترین شیوە مجازات شدند.
زبان مؤلفە اساسی در بە رسمیت شناختن یک ملت و بە قول نویسندە و مترجم شهیر کورد عبدالرحمن شرفکندی “زبان شناسنامە ملتهاست”. همچنین ظرف تاریخ و تجربهی یک گروهزبانی و مخزن افکار جمعی یک جامعه است. بە همین دلیل هر نوع تلاش و تقلایی از طرف هر فرد یا سیستمی برای آسیبرسانی، آسمیلە کردن و نابودی یک زبان تلاش برای محو بخشی از تاریخ و تجربە بشری است.
بر اساس تحقیقات علمی و دادههای آماری متقن، محروم کردن کودکان از آموزش به زبان مادری لطمات جبران ناپذیری به شخصیت، عواطف و احساسات آنها میزند و در برآیند این آسیبها معضلات اجتماعی و سیاسی زیادی دامنگیر جامعە و کشور می شود. تأکید بر آموزش بە زبان غالب و ایجاد مانع برای آموزش بە زبان مادری در واقع آسیمیلاسیون فرهنگی و زبانی دگر زبانان است و این سیاست نادرست نە تنها خدمت بە زبان فارسی نیست بلکە محروم کردن آن از همزیستی و مجاورت با زبانهای زندە و غنی رایج در کشور است. انحصارگرایان طرفدار یک زبان – یک ملت در ورطه این گمان غلط هستند که تک زبانی حافظ منافع ملی یا تمامیت ارضی کشور است در حالی که سرکوب زبانی و ناعدالتی نشأت گرفتە از آن در میان ملتهای تحت سلطه احساس “تبعیض” و “شهروند درجە چندم بودن” ایجاد میکند و روز بە روز بر شکاف مرکز – پیرامون میافزاید و خشونتها و زخمهای پنهان تاریخی را عمیقتر و ناسورتر میکند. با این توضیح، هر اجبار و اصراری، هر طرح و برنامهای، هر توجیه و توسلی و هر نوع تهدید و تطمیعی در راستای حذف زبان مادری یک ملت، در حقیقت نسلکشی نرم، ترویج نژادپرستی و گسترش ستم مضاعفی است کە جز رنج، خشونت، نفرت و تفرقە دستاوردی نداشتە و نخواهد داشت.
انجمن صنفی معلمان کوردستان با استناد بە اصول مصرح در منشور جهانی حقوق بشر، اصل ١٥ قانون اساسی و مبانی علمی و روانشناختی با قاطعیت از حق آموزش بە زبان مادری برای تمام ملتهای گسترە جغرافیایی ایران دفاع نموده و تداوم سیاست آموزشی تک زبانی، بدون توجه به گویش و زبان شهروندان را غیرعلمی، غیردمکراتیک و ناعادلانە میداند. همچنین این انجمن معتقد است کە هیچ بهانە و مصلحتی نمیتواند نادیدە انگاشتن، تضعیف و حذف زبانهای اصیل، ریشەدار و زیبا کە طی هزاران سال خود را از گزند تهدیدها حفظ کردەاند، توجیە نماید. لذا تداوم سلطە یک زبان بر سایر زبانها انکار واقعیتهای میدانی و تاریخی جامعە رنگارنگ ایران بودە و هزینەها و پیامدهای جبرانناپذیری برای همگان بە ویژە بانیان آن بە دنبال داشتە و خواهد داشت.
#انجمن_صنفی_معلمان_کوردستان
(مریوان و سروآباد – سقز و زیویە – سنندج)
٢ اسفندماه ١٤٠٣
*فراخوان حضور در تجمع اعتراضی با هدف طرح مجدد مطالبات صنفی و اجتماعی
ما دانشجویان دانشگاه تهران، از آغاز تجمعات اعتراضیمان برای خونخواهی امیرمحمد خالقی عزیز و مطالبهی شناسایی و محاکمهی قاتلان و نهادهایی که قصورشان، این واقعهی تلخ را رقم زد، بارها تأکید کردیم که هیچ نسبتی با خیانتکاران به ملت ایران، از جمله سلطنتطلبان و گروهک تروریستی مجاهدین، نداریم و به هیچ جریان سیاسی نیز اجازهی سوءاستفاده و بهحاشیه بردن مطالبات برحقمان را نخواهیم داد.
فارغ از پیگیریهایی که دانشگاه و فراجا برای شناسایی و دستگیری زورگیران قاتل و تأمین امنیت اطراف خوابگاهها انجام دادند، نهادها و سازمانهایی که با اهمالکاری در انجام وظایفشان، زمینههای این واقعهی تلخ را فراهم کردهاند، باید به افکار عمومی پاسخگو باشند. بعد از انتشار اسناد و پیگیریهای دانشگاه تهران، محقانه خواستاریم شهرداری تهران و فراجا نیز با انتشار اسناد، نشان دهند که چه اقداماتی در زمینهی تأمین امنیت خیابانهای اطراف خوابگاهها و مجموعههای دانشگاهی انجام دادهاند.
قصور شهرداری تهران و فراجا در عمل به وظایف خود، امنیت جانی و مالی تمامی شهروندان را به خطر انداخته است. این دو سازمان قطعا در ریختهشدن خون امیرمحمد خالقی و سایر شهروندانی که به دلایل مشابه، جان و مال و سلامتی خود را از دست داده و میدهند، شریک هستند. اگر بخش زیادی از تمرکز فراجا به پوشش زنان در خیابانها معطوف نمیشد، اگر شهرداری تهران بودجهی عمومی شهر را صرف حجاببانها و تبلیغات شهری ایدئولوژیک نمیکرد و اگر اولویتهای این نهادها براساس منافع شهروندان تنظیم میشد، آیا باز هم شاهد ناامنی در خیابانهای شهر بودیم؟ شهرداری تهران و نیروی انتظامی باید در دانشگاه حاضر شوند و به دانشجویان در اینباره پاسخ دهند. نهاد قضایی نیز باید افراد و سازمانهای مقصر را به افکار عمومی معرفی کرده و مورد پیگرد قضایی قرار دهد.
همچنین اقدامات هیأت رئیسهی فعلی و سابق دانشگاه تهران باید به صورت شفاف مورد واکاوی قرار گیرد و مشخص شود که سابقاً برای تامین امنیت دانشجویان چه اقداماتی انجام دادهاند؟ آقای مقیمی، ریاست سابق دانشگاه تهران، باید به افکار عمومی و دانشجویان پاسخ دهد که چرا تمرکز خود را بر پوشش دانشجویان و استخدام حجاببان قرار داده و از امنیت جانی و مالی دانشجویان غفلت کرده است.
مطالبهی اصلی ما فارغ از موضوعات مربوط به پیگیری امنیت جانی و مالی شهروندان، تشکیل شورای صنفی مستقل، مقتدر و برخاسته از نظر دانشجویان است که فارغ از هر محدودیت سیاسی و امنیتی بتواند صدای رسای دانشجویان و پیگیر مطالبات آنان باشد و همچنین توانایی اعتراض مدنی داشته باشد.
این تجمع در راستای تحقق و پیگیری مطالبات مذکور است و اگر تا پایان فروردین پیشِ رو، مطالبات ما توسط نهادهای مربوطه محقق نشوند، فراخوانهای بعدی صادر خواهد شد.
«تنها صدای سرکوبپذیر، صداییست که به تنهایی شنیده میشود. در این راستا، از دانشجویان دانشگاههای دیگر دعوت میکنیم با برگزاری تجمعات مشابه در روز یکشنبه، همراه این صدا باشند.»
یکشنبه، پنجم اسفندماه، مقابل کتابخانهی مرکزی دانشگاه تهران «ساعت ۱۲:۳۰»
«نفرنفر حجاببان، دریغ از یک نگهبان!»
akhbarkargari2468@gmail.com