عبدالرحمن گورکی، نویسنده و تحلیلگر سیاسی
گفته میشود دیکتاتور قبل از سقوط رژیم دیکتاتوریاش یکبار میمیرد! در ایران مدتهاست که شاهد چنین صحنهای هستیم. خامنهای قبل از اینکه «نوبت سقوط» به رژیم دیکتاتوریاش برسد در «کابوس مرگ» به سر میبرد. زیرا وی میداند که سرنگونیاش توسط مردم ایران حتمی است و مردم ایران چنین رژیمی را نمیخواهند. خمینی در سال 1988 وقتی دید بازوی مسلح مقاومت ایران شعار میدهند «امروز مهران، فردا تهران» در نگرانی از عواقب این شعار، یکسال بعد «دق» کرد و مرد!
اکنون شواهد بسیار در دست است که بعداز سقوط دیکتاتوری سوریه، زمان سقوط دیکتاتوری ولایت فقیه در ایران فرارسیده است. زیرا به گفته سران دو دیکتاتوری و دیگر عوامل آنها، ارتباط این دو رژیم دیکتاتوری «تاریخی و نزدیک» بوده است. با شکست استراتژیک محور بهاصطلاح «مقاومت» و تضعیف عمق استراتژیکی رژیم ایران در سوریه، موجی از اضطراب و نگرانی سراپای علی خامنهای و مقامات رژیمش را فراگرفته است.
خامنهای در سخنرانیاش در روز ۲۱آذرماه سال جاری، سعی کرد به طور مضحکی! در تلاش برای دادن روحیهدادن به نیروهایش، پیامدهای این تحول استراتژیک را کمرنگ جلوه دهد. وی اعتراف کرد که وابستگان حکومت دچار «انفعال و سرخوردگی» شدهاند! وزیر خارجه رژیمش به صراحت اذعان کرد که سرعت تحولات در سوریه و نیز ناکارآمدی و ضعف نیروهای نیابتی رژیم ایران و نیز ارتش سوریه، علی خامنهای و رژیمش را غافلگیر کرده است (دنیای اقتصاد. ۱۸آذر ۱۴۰۳).
خامنهای در این سخنرانی نیروهای نیابتی خود را «پایدار و قدرتمند» و رژیمش را «مقتدر» خواند که «مقتدرتر هم خواهد شد!». طعم تلخ سقوط دیکتاتور سوریه و نگرانی خامنهای از سقوط رژیمش را میتوان در واژه «زهر انفعال!» حس کرد. وی گفت: «انفعال گاهی از خود حادثه خطرش بیشتر است». وی همچنین گفت که رژیمش «مقتدر است و مقتدرتر هم خواهد شد». نگرانی از سقوط زودرس رژیم دیکتاتوری ایران واقعیتی است که روز به روز در حال نزدیک شدن است.
خامنهای همچنین در این سخنرانی، به انفجار ۳اسفند ۱۳۸۴ در حرم امامان دهم و یازدهم شیعیان در شهر سامرا در عراق اشاره کرد که با الگوبرداری از انفجار حرم هشتم در مشهد در 30خردادماه 1373 صورت گرفت. . ژنرال کیسی، فرمانده وقت نیروهای چندملیتی در عراق اعلام کرد تحقیقات انجام شده نشان میدهد که عامل این انفجار رژیم ایران و عوامل آن در عراق بودهاند.
از این رو خامنهای با تهدید آشکار علیه هر گونه صدای اعتراض در داخل کشور، تلاش دارد تا از انعکاس پیامدهای این شکستها جلوگیری کند. او میگوید: «اگر کسی جوری حرف بزند که معنایش خالی کردن دل مردم باشد، این جرم است و باید دنبال بشود». واژههایی که مترادف فروپاشی شتابانتر از سقوط دیکتاتوری اسد در سوریه است. سقوط دیکتاتوری بشار اسد در سوریه گویای این واقعیت است که زنگها برای این «تحول بزرگ» در ایران و منطقه خاورمیانه از هماکنون به صدا درآمدهاند.
اکنون بیش از هر زمان دیگری، بحران سرنگونی رژیم دیکتاتوری ولایت فقیه، گریبانگیر رژیمی شده که بیش از چهار دهه است خود را بر مردم ایران تحمیل کرده و به اشکال مختلف برای سر پا نگه داشتن خود، دیگران را به کمک گرفته است! از حامیان مماشات با دیکتاتوری ولایت فقیه در سطح جهانی و منطقهیی گرفته تا مزدوران ایرانی و غیرایرانی این رژیم، که اکنون در صدد فاصلهگرفتن از این رژیم هستند.
اما همچنانکه مماشاتگران غربی نتوانسته بودند دیکتاتوری اسد در سوریه را بر سر پا نگهدارند، بسا فراتر از آن، نخواهند توانست دیکتاتوری ولایت فقیه را از سرنگونی نجات دهند. تاریخ نشان داده است که مردم بر دیکتاتوری فائق خواهند آمد. سیر این روند حتمی، هر روز شتاب بیشتری به خود میگیرد. آیا نیرویی هست که بتواند این رژیم را از سرنگونی برهاند و مردم را از رسیدن به آزادی و دمکراسی در ایران باز دارد؟ سوالی که پاسخ آن را نزد هر انسان منصفی میتوان یافت! خیر! هرگز!
اکنون رژیم ایران با چند بحران جدی مواجه است. جامعه ایران در حال انفجار مجدد نارضایتی از حکومت است و کشتار و تهدید و شکنجه و اعدام نتوانسته مردم را از قیام برای سرنگونی رژیم بازدارد. مقاومتی سازمانیافته در ایران وجود دارد که هر روز بر تعداد کانونهای شورشی آن در شهرهای ایران و دامنه عنصر خشم مردم علیه رژیم ولایت فقیه افزوده میگردد. عمق استراتژیکی رژیم ولایت فقیه در منطقه خاورمیانه فروریخته و اکنون نه تنها نگاهها، بلکه دستها و گامها رو به سوی سرنگونی رژیم ولایت فقیه (سر مار) دارد. رژیم ولایت فقیه حاکم بر ایران نه توان رهایی از بحران اقتصادی را دارد و نه میتواند کمترین اصلاحاتی در ساختار معیوب خود ایجاد کند و ورشکستگی اقتصادی، تورم افسارگسیخته و سقوط ارزش پول ملی، زندگی مردم را بهشدت دشوار کرده است. و بر همه اینها میتوان تغییر نظام حکومتی در امریکا را افزود که رژیم از روی کار آمدن جمهوریخواهان در امریکا وحشت دارد.
بنابراین، تحول برزگ در ایران و منطقه در شرف وقوع است و تردید برنمیدارد و زمان «مرگ دیکتاتور» زودتر از «مرگ دیکتاتوری» در ایران فرا رسیده است.
***