امیرعبّاس هویدا از ۱۳۴۳ تا ۱۳۵۶ سی و هفتمین نخستوزیر ایران بود نخستوزیری که ۱۳ سال، طولانیترین پست نخستوزیری را، در تاریخ ایران داشت وهمچنین، کابینه او پر وزیرترین کابینه در طول تاریخ مشروطیت «قبل از انقلاب» بود…
امیرعبّاس هویدا انسانی مطیع، تابع امر شاه، بعنوان نخستوزیر «فاقد قدرت سیاسی» بهتره بنویسم یک«تدارکاتچی» شبیه خاتمی و روحانی و بقیه دولت مردان در طول صدسال گذشته بود.
به همین دلیل«بلی قربان، اطاعت و اجرای امر» در پست نخست وزیری، باعث شد تا سالها در رکاب «شاه خودشفته» و «مستبد» باقی بماند…
هویدا هیچ وقت کوچکترین انتقاد یا اعتراضی از سیستم شاهنشاهی نداشت حتی از ابراز کوچکترین
اختلاف نظر خودداری کرد او جز سیستم بود به همین دلیل علیه سرکوب آزادیخواهان هیچ وقت اعتراضی نداشتند…
هویدا بعنوان بنیادگذار حزب رستاخیز، حزب دولتمردان، حزب ساواکیها، بازاریان مماشاتگر و روحانیون که ایشان، در تأسیس ان دخیل وبعنوان یکی از رهبران آن نقش ایفا کرد.
حزبی که نتیجه مرگ مخالفان و برای تک حزبی شدن ایران بود.
هویدا یکی از مسببین دخیل در استبداد و «توهم،خود بزرگ بینی شاه»بود.
پس از آن همه فداکاری و آن همه چاپلوسی، که هویدا با ایمان در رکاب شاه بعنوان یک کارمند خوب و با ارزش، عاقبت شاه ان همه خوشخدمتی را نادید گرفت آن همه اخلاقیات مورد پسند شاه،
شاه قدرناشناس، هویدا را بعنوان سپر بلا برای حفظ قدرت، و گوش زد کردن به مردم درجامعه ایران که شاه بی گناه است و این زیردستانش هستند که فاسد و خائنند، هویدا را روانهی زندان کرد …
هویدا وچندین امرای ارتش و دولتی دیگر نیز زندانی شدند
تعداد زیادی از چاپلوسان دخیل در سيستم از جمله رئیس ساواک برای بقای حکومت جنایتکار و فاسد توسط «شاه»قربانی شدند
لازم به یادآوریست ارتشبد نصیری توسط صادق خلخانی بدون هیچ دادگاه منصفانهای در پشت بام مدرسه رفاه همراه با سه تن دیگر از امرای ارتش از جمله ارتشبد خسروداد و رحیمی فرماندار نظامی تهران به قتل رسیدند.
واقیعت اینکه در ماهیت عملکرد، شاه هیچ تفاوتی با آیتالله خامنهای در خودکامه گی و استبداد نداشت هر دو مرتجع، مستبد، بی رحم و جانی و همه چیز را در اختیار داشتند. و هر کسی مانعی بر سر راهش ایجاد می کرد یا انتقاد داشت، بر می داشتند…
شاه یک دیکتاتور بدنام در سطح جهانی بود احتیاج به قربانی داشت به همین دلیل افرادی چون امیرعباس هویدا بدستور خود او دستگیر شدند.
«طعمه برای تخفیف اعتراضات، و تداوم سلطنت…»
هویدا فاقد یک تفکر خاص سیاسی بود و به همین دلیل علیرغم بت سازی ایرانیان مرده پرست، هویدا در زندان به جمهوری اسلامی رای داد و آماده گی خود را برای نوشتن کتابی در نقد سیستم شاهنشاهی اعلام کرد که کارساز نبود و در نهایت در زندان بطرز مشکوکی به قتل رسید. ..
*آنچه غم انگیز و شرم آوراست، باز ماندههای پهلوی هنوز از خانواده هویدا بخصوص برادرش فریدون هویدا بابت قربانی کردن «امیر عباس هویدا» توسط شاه از او عذرخواهی نکردند…
شاه مغرور، خودشفته، ترسو، به دستور یک ژنرال آمریکائی با ۸۰ میلیارد دلار طبق گفته های آگاهان سیاسی، ایران رابسوی مصر ترک و حکومت را به ایت الله خمينی سپرد، خمینی باز تولید حاکمیت رضاخان و پسرش محمدرضاشاه بود…
۵ ژانويه ۲۰۲۵ میلادی “شمی صلواتی
#شمی_صلواتی