– تجمع اعتراضی کادر بهداشت اهوازنسبت به سطح نازل حقوق
– پرداخت مطالبات بازنشستگان فرهنگی باز هم به آیندهای نامشخص موکول شد
– بیانیهی انجمن صنفی معلمان کوردستان در مورد #پروندهسازی برای معلمان کنشگر؛ #مطالبات_بازنشستگان و #حذف_رتبەبندی معلمان کوردستان
*******
*تجمع اعتراضی کادر بهداشت اهوازنسبت به سطح نازل حقوق
براساس تصاویر منتشره درشبکه ای اجتماعی،روزچهارشنبه 12 دی، کادر بهداشت اهوازبرای اعتراض به سطح نازل حقوق دست به تجمع درمحل کارشان دراین کلانشهراستان خوزستان زدند.
*پرداخت مطالبات بازنشستگان فرهنگی باز هم به آیندهای نامشخص موکول شد
سخنگوی دولت اقرار کرده که فقط بخشی از مطالبات بازنشستگان دولت بیش از ۴۷ هزار میلیارد تومان است که هنوز پرداخت نشده است و باید تامین شود و پرداخت خواهد شد.
مهاجری گفته: فقط بخشی از مطالبات بازنشستگان دولت حدود ۴۷ هزار میلیارد تومان است که هنوز پرداخت نشده است و باید تامین شود و همه ۲۲ همت اختصاص یافته در بودجه ۱۴۰۳ پرداخت شده و مابقی نیز پرداخت خواهد شد.
سخنگوی دولت درباره پرداخت پاداش بازنشستگان فرهنگیان گفت: پیگیریها همچنان ادامه دارد و دولت به طور جدی تلاش میکند تا هر چه زودتر مابقی پاداش بازنشستگان هم پرداخت شود.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن حمایت کامل از بازنشستگان عزیز، اعلام میدارد در شرایطی که روزانه از ارزش پول کشور و قدرت خرید مردم کاسته شده و گرانی مواد غذایی و درمان، کمر بازنشستگان را شکسته، اینکه سخنگوی دولت از «ادامه پیگیریها» برای پرداخت پاداش بازنشستگان میگوید و آنرا به آیندهای نا مشخص با وعده اختصاص بودجه موکول کرده، وعده درمانی مبتذلیست که حتی در صورت اجرا، پاسخگوی نیازهای قانونی و مطالبات مشروع بازنشستگان نیست.
*بیانیهی انجمن صنفی معلمان کوردستان در مورد #پروندهسازی برای معلمان کنشگر؛ #مطالبات_بازنشستگان و #حذف_رتبەبندی معلمان کوردستان
انجمن صنفی معلمان کوردستان با هدف بهبود اوضاع و اعتلای آموزش و پرورش کوردستان با درخواست رسمی هیات موسس در سال ١٣٧٩ و برگزاری مجمع عمومی با حضور نمایندە رسمی دولت و حضور تنی چند از نمایندگان کوردستان در مجلس، در سال ١٣٨١ پا بە عرصە فعالیت صنفی نهاد. در کمتر از یک سال از آغاز بە کار خود دەها نشست رسمی و علنی با مسئولان در سطوح مختلف استانی و کشوری برگزار گردید و بر پایە اهداف تعیین شدە در اساسنامە خود، این انجمن بە واکاوی مسائل و مشکلات آموزش و پرورش در حیطەی مدیریت، کمبود امکانات آموزشی، کمبود نیروی انسانی، خروجی آ.پ و اثرات عملکرد آن بر رفتار دانشآموزان و شهروندان پرداخت و بە فراخور شرایط پیشنهادات و راهکارهایی برای حل مشکلات مطرح نمود. انجمن بر مبنای مشروعیتی کە از بدنەی معلمان و قانون اساسی گرفتە بود و همچنین با توجە بە اینکە از جانب نهادهای قانونی بە رسمیت شناختە شدە بود در تعاملی سازندە بە شیوەهای قانونی و مدنی خواستەهای مشروع معلمان و دانشآموزان را از دستگاەهای حاکمیتی مطالبە میکرد و کمک شایانی بە خلق فضای مشارکتی در بین معلمان و مسئولان آموزش و پرورش کوردستان تا سال ١٣٨٤ نمود. متاسفانە با تنگنظریها، رفتارهای فراقانونی و برداشتهای سلیقەای از تعریف و چارچوب فعالیت صنفی در دولتهای بعدی، برخلاف اصول ٢٦ و ٢٧ قانون اساسی، فعالیت قانونی انجمن صنفی معلمان کوردستان با محدودیتها و موانع فراوان روبرو شد.
در سایەی رویکرد نامبارک “امنیتی کردن فضای آموزش و پرورش” پاسخ مدیران انتصابی بە مطالبات مشروع انجمن و جامعە معلمان “غیر قانونی اعلام کردن انجمن و فعالیت صنفی” بود. اما این انجمن با ایمان بە مشروعیت خود و برحق بودن مطالباتش همچنان فعالیت و پویایی خود را تداوم بخشید و در این مسیر هزینەها و فشارهای گوناگونی بە اعضای آن تحمیل شد و مشکلات عدیدەای بر سر راە آنان قرار گرفت. اما از سال ١٤٠١ بە بعد هجمە عجیبی علیە انجمن و فعالان صنفی شروع شدە بە نحوی کە برای صدها نفر از معلمان کوردستان پروندەسازی شد و بسیاری از آنها با احکام ناعادلانە، اخراج، تبعید، انفصال و… مواجە شدند. شدت فشارها و تعرض بە امنیت و معیشت معلمان بە حدی بود کە بیش از هزار نفر از دلسوزان آموزش و پرورش کوردستان در پاییز ١٤٠٣ با شرکت در یک کارزار و ارسال نامە بە رئیسجمهور، خواهان توقف روند نامیمون کنونی و بازگرداندن آرامش بە مدارس و جبران ستمهای اعمال شدە بە معلمان استان از سوی مدیرکل، حراست و هیئت تخلفات اداری آموزش و پرورش شدند. انجمن صنفی معلمان کوردستان ضمن حمایت از خواستە مشروع و بحق جامعە معلمان خطاب بە رییس جمهور، بر این باور است کە توجە و عمل بە خواستەهای مطرح شدە در این طومار، گامی مهم برای بازگشت آرامش و اعتماد بە فضای بە شدت ملتهب آموزش و پرورش کوردستان خواهد بود.
این انجمن بنا بە پرنسیبهای تشکیلاتی و مستقل خود و فارغ از هر نوع وابستگی جناحی، واکنش رسمی استاندار کوردستان در خصوص بە رسمیت شناختن مطالبات معلمان و تلاش برای برطرف کردن موانع و مسائل ایجاد شده از سوی مجموعە مدیریت آموزش و پرورش استان و مدیران انتصابی و ناکارآمد آنها در نواحی و شهرهای کوردستان را رصد نمودە و بدون پیشداوری، منتظر نتایج ملموس اینگونە موضعگیریهاست. همزمان در راستای دفاع از حقوق همکاران خود و در ادامە خواستەهای مطرح شدە در “طومار معلمان کوردستان بە رئیس جمهور” مطالبات خود را بە شرح زیر اعلام میکند:
١- لغو احکام صادرە از سوی هیات تخلفات اداری آموزش و پرورش کوردستان و بازگرداندن تمام معلمان اخراجی، منفصل از خدمت و کسر گروە شدە بە سر کار و جبران خسارت و
دلجویی از آنان
٢- بازگرداندن مزایای رتبەبندی و پرداخت تمامی معوقات آن بە بیش از ٤٠ معلم بە ناحق محروم شدە از مزایای رتبەبندی معلمان
٣- پرداخت پاداش پایان خدمت معلمان بازنشستە و اجرای همسانسازی واقعی برای این عزیزان متناسب با بازنشستگان سایر ادارات
٤- بە رسمیت شناختن فعالیت صنفی در قالب تشکّل قانونی انجمن صنفی معلمان کوردستان و فراهم آوردن بستر برگزاری مجمع عمومی استانی این انجمن در اسرع وقت
این انجمن بنا بە رسالت خود، مصرانە این خواستەها را پیگیری میکند و در صورت عدم تحقق آن از سوی مسئولان، با تمام توان از ظرفیت اصل ٢٧ قانون اساسی برای رسیدن بە خواستەهای خود استفادە خواهد کرد.
در خاتمە بر این باوریم شرایط حساس کنونی ایجاب میکند کە بە جای میدان دادن بە یکەتازی و هتاکی مدیران امنیتی بە معلمان دلسوز و تلاشگر کوردستان، زمینە کاهش آثار زیانبار فعل و حضور این مسئولان فراهم شود.
انجمن صنفی معلمان کوردستان (سقز و زیویه، سنندج، مریوان و سروآباد)
١٤ دیماه ١٤٠٣
akhbarkargari2468@gmail.com