– خودکشی یک کارگر شرکت دخانیات در محل کاربدلیل سطح پایین حقوق و مشکلات معیشتی
تجمع اعتراضی کارگران شرکت دخانیات تهران نسبت به سطح نازل حقوق و شرایط کاری
– حکم اعدام پخشان عزیزی لغو باید گردد
“پخشان عزیزی را از یاد نبریم
خطر اعدام جدی است
– کیفرخواستی به بهانه روز جهانی حقوق بشر!
– یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:
1- اعتراض کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه مزدی ضد کارگری شورای عالی کار، وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی با راهپیمایی و تجمع درشهرهای اهواز وکرمانشاه مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان های خوزستان وکرمانشاه و
شوش مقابل اداره تامین اجتماعی شهرستان
2- اعتراض کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله اجرا نشدن همسان سازی،عدم پرداخت مطالبات معوقه وخدمات درمانی ناکافی با برپایی تجمع در
اصفهان مقابل صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد و
اهواز مقابل استانداری خوزستان
با شعارهای«بازنشسته دادبزن حق توفریاد بزن»،«تا حق خود نگیریم ازپا نمی نشنیم»و…..
– ادامه اعتصاب وتجمع کارگران کارخانه سیستمهای صنعتی تاکستان دراعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق،و8 ماه حق بیمه وپرداخت نشدن حق بیمه مشاغل سخت و زیانآورووعده های توخالی
– ادامه اعتراضات جمعی از متقاضیان طرح 8100 واحدی نهضت ملی مسکن اراک نسبت به بلاتکلیفی با برپایی تجمعی دیگر مقابل استانداری مرکزی
– تجمع اعتراضی صدها دانشجوی دانشگاه بهشتی نسبت به گازگرفتگی بیش از 40 همکلاسی مقابل سلف سرویس با شعارهای«دانشجو داد بزن حق تو فریاد بزن»، «رئیس بیکفایت استعفا استعفا»و…..
– ادامه اعتراضات دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد نسبت به افزایش 200 درصدی شهریه مقابل دانشگاه تهران همزمان با سخنرانی قالیباف
– مدیران در شرکت واحد حقوق ۱۰۰ میلیون تومانی دریافت میکنند اما برای کارگران سقف حقوق تعیین کردهاند
– کانون نویسندگان ایران:
یاد محمدجعفر پوینده
– بازداشت یک معلم در کامیاران توسط نیروهای امنیتی
– جان باختن 15 کارگرو مصدومیت 410 کارگربراثر حوادث کاری دراستان لرستان طی نیمه اول سال جاری
– بازهم جان باختن کارگر شهرداری براثر تصادف؛اینبار کارگر شهرداری تهران
*******
*خودکشی یک کارگر شرکت دخانیات در محل کاربدلیل سطح پایین حقوق و مشکلات معیشتی
تجمع اعتراضی کارگران شرکت دخانیات تهران نسبت به سطح نازل حقوق و شرایط کاری
روزشنبه 17 آذر،یکی از کارگران اداره امور عمومی مجتمع دخانیات تهران بدلیل سطح پایین حقوق و مشکلات معیشتی خود را در محل کار، انبار این شرکت واقع در خیابان قزوین حلقه آویز کرد و جان باخت.
درخلال هفته گذشته، کارگران شرکت دخانیات تهران برای اعتراض به سطح نازل حقوق و شرایط کاری دست به تجمع در ستاد شرکت زده بودند.
بنابه گزارش رسانه ای شده، چندی پیش مهدی آشتیانی مدیرعامل شرکت دخانیات ایران در واکنش به اعتراض کارگران مبنی بر حقوق پایین و حذف رفاهیات و مشکلات معیشتی آنان، گفته بود «پول نداریم و کارگران می توانند در اسنپ کار کنند.»
اظهارات آشتیانی باعث یاس و ناامید در بین کارگران شده است.
هفته گذشته نیز کارگران این شرکت در اعتراض به مسائل معیشتی و ساعت کاری دست به تجمع در ستاد شرکت دخانیات ایران زده بودند.
دوره مدیریت مهدی آشتیانی در شرکت دخانیات همواره با حاشیه از جمله اخراج کارگران روبرو بود و ناکارآمدی مجموعه نیز به کاهش تولید منجر شده است.
*حکم اعدام پخشان عزیزی لغو باید گردد
“پخشان عزیزی را از یاد نبریم
خطر اعدام جدی است
پخشان عزیزی روزنامه نگار و فعال زنان ، اهل مهاباد و دانش آموخته مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی تهران ، که به جرم “فعالیت های داوطلبانه و انسان دوستانه” خود در میان آوارگان جنگ داعش ، دستگیر و به حکم #بغی و ‘اعدام محکوم شده است.
در پی اظهارات وکلای وی مبنی بر رسیدگی شتابزده در دیوان عالی کشور، خطر اعدام برای پخشان عزیزی جدیست!
ما امضاکنندگان این طومار خواهان لغو فوری حکم اعدام پخشان عزیزی هستیم و از همگان می خواهیم برای نجات جان پخشان عزیزی همصدا شویم!”
۱۸۷ نفر از زنان ، کارگران ،معلمان دادخواهان، بازنشستگان و مردم آزادیخواه با امضا این بیانیه خواهان لغو حکم اعدام #پخشان_عزیزی شده اند.
برای مشاهده أمضاها و پیوستن به پتیشن آنلاین علیه حکم اعدام پخشان عزیزی به لینک زیر مراجعه شود:
https://forms.gle/MNjfkTXkUukzsQFC6
*کیفرخواستی به بهانه روز جهانی حقوق بشر!
ما مردمی هستیم در چنبرهی «ویرانگران انسانیت» که در آن حقوق بشر زیر پای سلطهگرانش هر روزه در محیطهای کار، خیابان و و زندان وبا طنابهای دار له میشود.
از سرزمینی که #مهسا_امینی را بهخاطر حجاب به قتل رساندند، #آرمیتا_گراوند را کشتند تا خاکریز فتحشدهی حجاب را بازپس گیرند، بساط آپارتاید جنسی با نماد حجاب، مصداق «جنایت علیه بشریت» خوانده شدهاست.
اینجا حقوق بشر از همان بدو تولد انسان زیر پا گذاشته میشود. سرزمینی که در آن شاهد بالارفتن آمار هر روزهی کودکان کار و خیابان و نابودی آینده شان هستیم، سن تنفروشی، به یازدهسال سقوط کرده و اعتیاد به مواد مخدر به مدارس ابتدایی رسیده است.
اینجا سرزمین اعدام است که قتل حکومتی روندی چهل و پنج ساله دارد.اعدامها ساعتی افزایش مییابد و صدها زندانی و خانوادههایشان در سایهی هولناک احکام اعدام قراردارند که در برابر آن #سه_شنبه_های_علیه_اعدام رقم خورده است.
در اینجا مالکیت سرمایه داران مفتخور و حفظ سرمایه هایشان مقدس است و به کارگر، معلم، بازنشسته، پرستار، بهخاطر طلب مزد و حق و حقوقش راه زندان را نشان میدهند.
اکنون هزاران نفر به جرم ابراز عقیده و اعتراض، به زندانها افکنده شده و عمرشان را بهعنوان زندانی سیاسی به گروگان گرفتهاند.
در اینجا زندانها از معترضین پر است و محرومیت از دارو و درمان شکلی از شکنجه و مرگ خاموش پیدا کردهاست. توزیع داروهای روانگردان در زندانها و به خودکشی کشاندن زندانیان، به روندی معمول برای زندانبانان تبدیل شدهاست.
اینجا #آهو_دریایی را بهخاطر اعتراض عریانش علیه تعرضات حکومتی به بیمارستان روانی میبرند و به او داروهای روانگردان میخورانند.
در اینجا محیطهای کار از کارخانه و مدرسه و بیمارستان و… به قتلگاه انسانها بدل شده است. نمونهی اخیرش قتل ۵۳ معدنچی در #معدنجوی_طبس است. نمونهی دیگرش مراکز کاری در نفت، این صنعت ثروت آفرین است، جاییکه کار در گرمای سوزان تابستانی جان کارگر را میگیرد و هر روز خبر حریق در این گوشه و آن گوشهاش از کارگران قربانی میگیرد و یا خبر ایست قلبی پرستار بهخاطر فشار کار را میشنویم.
در این سرزمین نصیب یک #سوختبر، یک #کولبر و یک #دستفروش بیتامین جویای لقمهای نان، گلوله است.
در اینجا آموزش ایدئولوژیک و تبعیض آمیز محیطهای آموزشی، از عوامل رانده شدن کودکان به بازار کار است که جان و زندگی کودک را در خطر هر روزه قرار میدهد.
تحقیر و سرکوب های جنسیتی علیه کودکان، عامل به خودکشی کشاندن دانش آموزان است.
در اینجا محیط زیست بهخاطر سیاستهای مرگآفرین حاکمیت به نابودی کشانده شده و مردم بهخاطر آلودگی هوا سرو کارشان با بیمارستان است و طبق آمار رسمی، 10 درصد مرگ و میرها بدلیل آلودگی هوای ایران است.
ما از جامعهای سخن میگوییم که بعد از گذشت دوسال از شروع اعتراضات قتل #مهسا_امینی، که دنیا، صدای ما مردم را با فریاد «زن زندگی آزادی» شنیده است، همچنان زنان در جنگ با آپارتاید جنسیتی برای زندگی و آزادیشان هستند و جنبش بر سر معیشت و کرامت انسانی با فریاد «اتحاد اتحاد علیه فقر و فساد» هر روز صف خود را متحدتر میکند.
ما مردمی هستیم که برای تامین معاش و لقمهنانی، در جنگی هر روزه هستیم.
دادخواه انسانهایی هستیم که به جرم اعتراض برای حق و حقوق خود و دفاع از کرامت انسانی گلوله و طناب دار نصیبشان شد.
دادخواه #مهساها، #ساریناها، #غزالهها، #آرمیتاهاهستیم.
دادخواه انسانهایی که خود قربانیان سوداندوزی و چپاولگران حاکم هستند و تحت عنوان سوداگران مرگ، هر روز بر طناب دار آویخته میشوند. ما فریاد رسای «زن زندگی آزادی» هستیم.
این بیانیه به مناسبت روز جهانی حقوق بشر، کیفرخواست و فریاد دادخواهی ماست. نه میبخشیم و نه فراموش میکنیم.
ما امضا کنندگان این بیانیه، ما دادخواهان، کارگران، معلمان، پرستاران، زنان و بازنشستگان، مدافعین حقوق زن و کودک در روز جهانی حقوق بشر، همهی مردم و نهادها و تشکلها و سازمانهای مدافع حقوق بشر در ایران و سراسر دنیا را فرامیخوانیم،
۲۱ آذر مصادف با ۱۰ دسامبر را به روز اعتراض علیه حکومت ضد انسان جمهوری اسلامی که جان و زندگی میلیونها نفر را تحت حاکمیت ایدئولوژیک و آپارتاید جنسیتی به گروگان گرفته است، اعتراض کنیم.
همه با هم با یاد همهی جانباختگان و برای دادخواهی زندگی و حقوق اولیهی انسانیمان فریاد میزنیم
زندگی، معیشت، آزادی حق ماست و حق گرفتنی است.
امضاء ها :
انجمن برق و فلز کرمانشاه
اعدام نکنید
چالش صنفی معلمان ایران
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیررسمی نفت(ارکان ثالث)
شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران
ندای زنان ایران
نهاد دادخواهان
آذر ۱۴۰۳
*یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:
1- اعتراض کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه مزدی ضد کارگری شورای عالی کار، وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی با راهپیمایی و تجمع درشهرهای اهواز وکرمانشاه مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان های خوزستان وکرمانشاه و
شوش مقابل اداره تامین اجتماعی شهرستان
شعارها:
«فقط کف خیابون بدست میاد حقمون»
«دردما درد شماست مردم بما ملحق شوید»
« کشوری لشکری تامین اجتماعی اتحاد اتحاد»
«مخابرات فولادی اتحاد اتحاد»
«پرستارسلامت حمایتت می کنیم»
« بازنشسته بیدارست از تبعیض بیزارست»
«بازنشسته دادبزن حق توفریاد بزن»
«خواسته ما هرزمان صلح آزادی رفاه»
«نه جنگ میخوایم نه کشتار رفاه میخوایم ماندگار»
« تجمع اعتراض حق مسلم ماست»
«روسری را رهاکن تورم ومهار کن»
رنج ما رنج ما غارت دسترنج ما»
«معلم زندانی آزاد باید گردد»
«کارگر زندانی آزاد باید گردد»
«دانشجوی زندانی آزاد باید گردد»
«مالیات بیشمارامکانات اسفبار»
«حاصل کاردولت غارت جیب ملت»
«حسین حسین شعازشون دروغ و دزدی کارشون»
«تا حق خود نگیریم ازپا نمی نشنیم»
«مجلس سرسپرده گرونی رو آورده»
«بودجه بندی دولت بلای جان ملت»
«از خوزستان تا گیلان ننگ بر مدیران»
« مدعی عدالت خجالت خجالت»
«ظلم وستم کافیه سفری ما خالیه»
« تورم اسفبار حاکم شده تو بازار»
«بیکاری تورم بلای جان مردم»
«گرانی تورم بلای جان مردم»
«انگل زاده امریکاست تورمش مال ماست»
«اختلاس نجومی فلاکت عمومی»
«تامین غارت کردند ماروبیچاره کردند»
« یخچال بازنشسته خالی تر از گذشته»
«حقوق نصف و نیمه سکوت کنی همینه»
«سفره بی نان ما چی میخواید از جان ما»
«زیربارتورم شکسته پشت مردم»
«کشور پردرآمد چه برسرتوآمد»
2- اعتراض کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله اجرا نشدن همسان سازی،عدم پرداخت مطالبات معوقه وخدمات درمانی ناکافی با برپایی تجمع در
اصفهان مقابل صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد و
اهواز مقابل استانداری خوزستان
با شعارهای«بازنشسته دادبزن حق توفریاد بزن»،«تا حق خود نگیریم ازپا نمی نشنیم»و…..
*ادامه اعتصاب وتجمع کارگران کارخانه سیستمهای صنعتی تاکستان دراعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق،و8 ماه حق بیمه وپرداخت نشدن حق بیمه مشاغل سخت و زیانآورووعده های توخالی
روز یکشنبه 18 آذر، کارگران کارخانه سیستمهای صنعتی تاکستان به اعتصاب ئ تجمعشان دراعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق،و8 ماه حق بیمه وپرداخت نشدن حق بیمه مشاغل سخت و زیانآورووعده های توخالی،ادامه دادند.
از مهمترین مطالبات کارگران شاغل در کارخانه سیستمهای صنعتی تاکستان میتوان به پرداختِ معوقات، مابهالتفاوتها، مزایا و حق بیمهها به سازمان تأمین اجتماعی، پرداخت سختی کار و پرداخت فوق العاده شغل و اجرای درست عناوین و گروههای شغلی ،رفع مشکلات بیمه تکمیلی و پرداخت مطالبات رانندهای سرویس ایاب و ذهاب، اشاره کرد.
این کارگران به خبرنگار رسانه ای گفتند: شرکت سیستمهای صنعتی به جای پرداخت مطالبات ما گفته است تا 10 روز آینده امکان پرداخت حقوق به کارگران را ندارد، به همین دلیل کارگران با کسر ایام مرخصی میتوانند تا دریافت پیامک واریز حقوق بر سر کار خود حاضر نباشند.
آنها افزودند:کارگران برای تولیدات این واحد صنعتی زحمات بسیاری کشیدهاند و در حال حاضر همه سفارشات مخازن نفتی و گازی کارفرما که طرف قرارداد با شرکتهاییاز بوشهر، اردبیل، منطقه مکران سیستان و بلوچستان و چند شرکت دیگر است را به اتمام رسانده اند. حالا چرا کارفرما به بهانه کمبود منابع مالی از پرداخت حقوق به کارگران در سه ماه گذشته خودداری کرده است؟!
درهمین رابطه:شماره ای دیگراز سریال تجمع اعتراضی کارگران سیستمهای صنعتی تاکستان نسبت به عدم پرداخت 3 ماه حقوق،و8 ماه حق بیمه وپرداخت نشدن حق بیمه مشاغل سخت و زیانآورووعده های توخالی
روزشنبه 17 آذر، کارگران سیستمهای صنعتی تاکستان شماره ای دیگراز سریال تجمع اعتراضیشان را نسبت به عدم پرداخت 3 ماه حقوق،و8 ماه حق بیمه وپرداخت نشدن حق بیمه مشاغل سخت و زیانآورووعده های توخالی،بنمایش گذاشتند.
یکی از کارگران حق طلب به خبرنگار رسانه ای گفت: اعتراض کارگران به عدم پرداخت 3ماه حقوق و 8 ماه حق بیمه توسط کارفرما است.
وی گفت: در آخرین اعتراض کارگران سیستمهای صنعتی که تقریبا از ابتدای سال مرتبا در حال برگزاری است، مدیران و مسئولان کارخانه هر نوبت قول میدهند بخشی از مطالبات را پرداخت کنند اما هنوز عملی نشده است.
کارگران سیستم صنعتی که تعدادشان به 150نفر میرسد، تاکید کردند: علاوه بر معوقات حقوقی و بیمه تامین اجتماعی، در زمینه بیمه تکمیلی و پرداخت سختی کار و فوق العاده شغل نیز کارگران با مشکل مواجه اند.
یکی از کارگران؛ درباره مشکلات سختی کار خود و بازنشستگی همکارانش افزود: متاسفانه در حال حاضر حدود 10 تا 12 نفر از همکاران در شرف بازنشستگی با شرایط مشاغل سخت و زیانآور هستند که به دلیل بدهی کارفرما به تامین اجتماعی امکان بازنشستگی برایشان فراهم نیست. در عین حال تمام هزینه بازنشستگی سخت و زیانآور برعهده کارگران است و عناوین شغلی برخی کارگران به عنوان کارگر ساده در لیست بیمه درج شده است.
وی با بیان اینکه بخش دیگری از مشکلات ما مربوط به بیمه تکمیلی است که متاسفانه کارفرما توجهی به خواستهی کارگران برای پرداخت هزینه بیمهای ندارد، تصریح کرد: کارگران شاغل در واحد سیستمهای صنعتی تاکستان که تحت پوشش بیمه تکمیلی آسیا قرار گرفتهاند، چندین ماه است که به دلیل پرداخت نشدن حق بیمههای خود نمیتوانند، هزینههای درمانی خود را وصول کنند.
او با بیان اینکه شرکت بیمهگر علت پرداخت نکردن هزینههای درمانی کارگران را بدحسابی کارفرمای شرکت عنوان کرده است، گفت: کارفرما به ازای هر یک از کارگران و اعضای خانوادهایشان ماهانه مبالغی را بابت پوشش بیمه تکمیلی درمان کسر میکند.
این کارگر در ادامه مشکلات بیمهای خود و همکارانش گفت: بعد از 15 تا 20سال بیمهپردازی به دلیل پرداخت نشدن هشت ماه حق بیمه، این کارگران و خانوادههایشان که در بیمارستان ملکی تامین اجتماعی بستری هستند امکان دریافت خدمات درمانی ندارند و هزینهها را از جیب پرداخت میکنند و امکان بستری شدن رایگان در بیمارستان را ندارند. ما از کارفرما درخواست داریم حداقل مشکلات بیمه درمان کارگرانی که درگیر بیماری و بیمارستان هستند را حل کند.
*ادامه اعتراضات جمعی از متقاضیان طرح 8100 واحدی نهضت ملی مسکن اراک نسبت به بلاتکلیفی با برپایی تجمعی دیگر مقابل استانداری مرکزی
روزیکشنبه 18 آذر،جمعی از متقاضیان طرح 8100 واحدی نهضت ملی مسکن اراک درادامه اعتراضاتشان برای باری دیگردست به تجمع مقابل استانداری مرکزی زدند.
*تجمع اعتراضی صدها دانشجوی دانشگاه بهشتی نسبت به گازگرفتگی بیش از 40 همکلاسی مقابل سلف سرویس با شعارهای«دانشجو داد بزن حق تو فریاد بزن»، «رئیس بیکفایت استعفا استعفا»و…..
روزیکشنبه 18 آذر،صدها دانشجوی دانشگاه بهشتی برای اعتراض به گازگرفتگی بیش از 40 همکلاسی مقابل سلف سرویس با شعارهای«دانشجو داد بزن حق تو فریاد بزن»، «رئیس بیکفایت استعفا استعفا»و…..تجمع کردند.
*ادامه اعتراضات دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد نسبت به افزایش 200 درصدی شهریه مقابل دانشگاه تهران همزمان با سخنرانی قالیباف
روز یکشنبه 18 آذر، دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد درادامه اعتراضاتشان نسبت به افزایش 200 درصدی شهریه مقابل دانشگاه تهران همزمان با سخنرانی قالیباف تجمع کردند.
*مدیران در شرکت واحد حقوق ۱۰۰ میلیون تومانی دریافت میکنند اما برای کارگران سقف حقوق تعیین کردهاند
با توجه به مدارک ارسالی به سندیکا مدیران شرکت واحد حقوق ۱۰۰ میلیون تومانی دریافت میکنند. این در حالی است که برای کارگران سقف حقوق تعیین کردهاند و حقوق مازاد بر سقف تعیین شده به کارگران پرداخت نمیگردد.
در این شرایط نه تنها تبعیض بین مدیران و کارگران وجود دارد بلکه بصورت غیر قانونی دسترنج کارگری که در ماه به درخواست و اجبار مدیریت همه تعطیلات رو کار کرده اضافه کار روزانه داشته و شب کاری کرده است با توجه به تعیین سقف حقوق، کامل پرداخت نمیشود.
سندیکای کارگران شرکت واحد به مدیریت ناکارآمد شرکت واحد در مورد پایمال کردن حقوق کارگران هشدار میدهد و اعلام میدارد این اقدامات مدیریت زمینه اعتراض برای کارگران را فراهم میکند.
چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۸ آذر ۱۴۰۳
*کانون نویسندگان ایران:
یاد محمدجعفر پوینده
۲۶ سال از قتل سیاسی-حکومتی محمدجعفر پوینده میگذرد. ۱۸ آذر سال ۱۳۷۷، مزدوران دستگاه سانسور برآشفته و به تنگآمده از فعالیت مجدد کانون نویسندگان ایران در نیمهی اول دههی هفتاد و هراسناک از اندیشههای پوینده که همواره خواهان تحقق آزادی، تقویت و تحکیم فرهنگ عمومیِ پیشرو و دادگریِ اجتماعی بود، او را در مسیر خانه تا محل کارش ربودند، با طنابی بر گردنش به قتل رساندند و جسدش را در حوالی شهریار رها کردند.
محمدجعفر پوینده؛ نویسنده، مترجم، جستارنویس و جامعهشناس در ۱۷ خرداد ۱۳۳۳ در شهرستان کوچک اشکذر در یزد زاده شد. او کودکی و دوران نوجوانی را در تنگدستی و حرمان سپری کرد اما همواره در سراسر عمر در برابر رنجی که بر زندگیاش تحمیل شده بود مقاوم بود و تحملی کنشگرانه داشت. پوینده در مسیر کسب دانش در رشتهی حقوق قضاییِ دانشگاه تهران پذیرفته شد و سپس برای ادامهی تحصیل در رشتهی جامعهشناسی به فرانسه رفت و در شهریور ۱۳۵۷ به ایران بازگشت.
پوینده از آغاز جوانی انسان را شایستهی آزادی و برابری میدانست و شوری روشنگرانه در افشای ابعاد گوناگون سانسور داشت و در باورش نبرد با سانسور و جبههگیری در برابر استبداد، واپسگرایی و خرافهپرستی تعالیبخش جایگاه انسان است. او خفقان اجتماعیِ حاکم را تغییرپذیر میدانست و معتقد بود رسیدن به آزادی از مسیر آگاهی گذر میکند و، با غلبه بر هراس، دوریگزینی از انفعال و تسلیم حاصل میشود.
«شکوفایی خصوصیات زن جدید و غلبهی زن نو بر زن کهن» یکی دیگر از دغدغههای آزادیخواهانهی او بود و در همین مسیر، سنتهای ارتجاعی و خرافات را سدّی حائل میان عشقورزیدن انسان به انسان میدانست چراکه در دیدگاه پوینده: «عشق بهرغم همهی مسائل و مشکلاتش، فینفسه، از زیباترین دستآوردهای انسانی است.»
پوینده در کنار دکتر امیرحسین آریانپور و فیروز شیروانلو از پیشگامان جامعهشناسیِ هنر و ادبیات است. او در اشاعهی اندیشههای جامعهشناختی هیچ ملاکی جز ارزشمند بودن دیدگاهها نمیشناخت و اساس کار خود را بر معرفی دیدگاههای متفاوت و چه بسا ناهمساز میگذاشت. آثار فراوان پوینده در زمینههای جامعهشناسی، فلسفه، نقد ادبی، تبعیض جنسی و حقوق بشر همه بر نگاه دموکراتیک و اندیشهی عدالتجویش گواهی میدهند.
او جامعهی مدنی را پیشزمینهای برای تحقق دموکراسی و حقوق بشر ارزیابی میکرد، ابزاری که میتواند راه رهاییِ سیاسی را هموار سازد. در نظر او این هر دو مقدمهای بر رهاییِ اجتماعی انسان است که در اندیشهی پوینده جایگاهی ویژه دارد: «رهایی اجتماعی بشر یعنی رهایی از مناسبات استثمارگرانه، رهایی از انواع بیدادهای اجتماعی، بهرهکشی و فقر، دستیابی به برابریِ حقیقی و ایجاد چنان مناسباتی که شکوفایی همهجانبهی استعدادهای همهی افراد را ممکن سازد».
محمدجعفر پوینده، بهعنوان عضو فعال کانون نويسندگان ایران، بر این باور بود که تحقق دموکراسی و توسعهی فرهنگی تنها در پرتو آزادی بیان و قلم امکانپذیر است و مینویسد: «آزادی انتقاد، آزادی ابراز عقیدهی مخالف در جامعهی مدنیِ دموکراتیک باید به طور مطلق باقی بمانند. مطلقیت و نامحدودی آزادی بیان از الزامات عملی مشارکت مردم در امور اجتماعی و از ضرورتهای آفرینش و اعتلای فرهنگی سرچشمه میگیرد».
پوینده از چهرههای سختکوش کانون نویسندگان ایران در جمعهای مشورتی در دههی هفتاد و از امضاکنندگان نامهی «۱۳۴ نویسنده» در سال ۱۳۷۳ است که در تهیهی آن و گرفتن امضاها لحظهای از پا نمینشست. او به پیروزی نویسندگان آزادیخواه بر چنبرهی خوفآور سانسور از سویدای دل اعتقادی راسخ داشت و چنانکه خود میگفت: «در وجود هر انسان ستمبر یا ستمستیز، یک قهرمان راه آزادیِ بشر مشاهده میکنم». محمدجعفر پوینده در مقام نویسندهای متعهد به آزادیهای مندرج در منشور کانون، همواره بر آن بود تا نقاب از چهرهی کریه سانسور بردارد و در این راه عزمی از نور و آتش و عصیان داشت که تاریکیِ سانسور را برنمیتافت و روحیهی ستیزهجویش از او مبارزی دلیر ساخته بود که تا واپسیندم در راه «آزادیِ بیانِ بیقید و شرط برای همگان» از هیچ کوششی فروگذار نکرد چراکه این آزادی به تعبیر او «شاهبیت قانون اساسی جمهوری نویسندگان» است.
پوینده معتقد بود حفظ شرافت هنری در گرو خدمتگزاری به حقیقت و آزادی است و خود شرافتمندانه در راه رهاییِ راستین حتی از مرگ هراسی به دل راه نداد. بیتردید مرگ تراژیک پوینده بیانگر وجه انسانخوار سانسور و ستم و آزادیستیزی است که دیگر از بلعیدنِ کلمات و سطور طَرفی نمیبندد و نگران از تکثیر نوگرایی، دگراندیشی و آزادیخواهیست. قتل محمدجعفر پوینده، لکهی ننگی به دامان دستگاه سانسور است که تا ابدالاباد زدوده نخواهد شد.
یاد و آثارش جاودان، نامش زمزمهی پرطنین آزادیخواهان
*بازداشت یک معلم در کامیاران توسط نیروهای امنیتی
روز شنبه، ۱۷ آذر ۱۴۰۳، امید حامدی، معلم دبیرستان «شاهد» کامیاران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
به گفته یک منبع مطلع، نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی، آقای حامدی را در محل کارش بازداشت کردند. این منبع همچنین گزارش داد که پس از بازداشت این معلم، نیروهای امنیتی به منزل خانوادگی او یورش برده و ضمن تفتیش، برخی از وسایل شخصی وی را ضبط و با خود بردهاند.
این منبع تصریح کرد که تلاشهای خانواده آقای حامدی برای کسب اطلاعات درباره وضعیت او تاکنون بینتیجه بوده است.
تا لحظه تنظیم این خبر، جزئیاتی درباره دلیل بازداشت و اتهامات احتمالی علیه این معلم در دسترس نیست.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*جان باختن 15 کارگرو مصدومیت 410 کارگربراثر حوادث کاری دراستان لرستان طی نیمه اول سال جاری
مدیرکل پزشکی قانونی استان لرستان گفت: طی 6 ماهه نحست سال جاری در استان 15 نفر بر اثر حوادث کار جان خود را از دست داده و 410 نفر نیز مصدوم شدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 18 آذر،وی اضافه کرد: همه 15جان باخته حوادث ناشی از کار مرد بودند که اخرین آن حادثه جان باختن کارگر الیگودرزی در کارخانه چغندرقند بوده است.
وی افزود: طی این مدت، تعداد 410 نفر نیز بر اثر مصدومیت ناشی از حوادث کار به ادارات پزشکی قانونی استان مراجعه کردند که این آمار نسبت به مدت مشابه در سال گذشته دو درصد افزاییش یافته که از این تعداد 11 نفر زن و 399 نفر مرد هستند.
*بازهم جان باختن کارگر شهرداری براثر تصادف؛اینبار کارگر شهرداری تهران
طی روزهای گذشته یک کارگر پاکبان شهرداری تهران حین کار نظافت در خیابان مطهری تقاطع میرعماد براثر برخوردیک خودرو با وی در دم جان باخت.
akhbarkargari2468@gmail.com