اخبار و گزارش های کارگری 14 و 15 آذر ماه 1403

اخبار و گزارش های کارگری

– بیانیه 40 زندانی سیاسی اوین در اعتراض به صدور حکم اعدام جمعی برای شش زندانی سیاسی

– پوستر کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۲۶اُمین سالگرد قتل‌های سیاسی-حکومتی رهروان راه آزادی، ستم‌کشتگان کانون نویسندگان ایران، محمد مختاری و محمد جعفر پوینده

– روز جهانی معلولان؛ روزی برای گزارش عملکرد، نه جشن‌های نمایشی!

سمت درست تاریخ کجاست؟ سالن اجلاس یا کف خیابان؟ شما کجا ایستاده‌اید؟

– دومین روزاعتصاب کارگران شهرداری اهواز

– ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته صنعت نفت اهواز نسبت به سطح پایین حقوق وادغام صندوق بازنشستگی نفت با تامین اجتماعی با تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی وسردادن شعارهای«بازنشسته بپاخیز علیه ظلم وتبعیض»،«بریاد فریاد ازاین همه بیداد»،«این همه بی عدالتی هرگزندیده ملتی»و….

– ادامه اعتراضات مال باختگان گلباران دزفول نسبت به وعده های توخالی با برپایی تجمع مقابل مجتمع تعطیل شده

– تجمع اعتراضی مال باختگان شرکت رضایت خودرو طراوت نوین همزمان با چهارمین جلسه دادگاه علنی

– خطر وقوع یک فاجعه انسانی دیگر، بخاطر اهمال‌کاری مسئولان دانشگاه آزاد

خطر بروز حادثه در ساختمان ناامن صدرزاده

جان دانشجویان در معرض خطر جدی است.

– با ابلاغ دو‌ سال حبس تعزیری دیگر، عاطفه رنگریز به ۱۲ سال حبس محکوم شد

– بیانیە انجمن صنفی معلمان کوردستان (سقز و زیویە) در خصوص ادامەی بازداشت معمان این شهر آقایان آزادخادم وعبدالله کریم‌گولان

– صدور حکم جریمه نقدی بدل از حبس علیه حسین عبادیان

– تداوم سرکوب فعالان صنفی: ممنوع‌الخروجی اسماعیل عبدی با شکایت سپاه

– محسن عمرانی، فعال صنفی معلمان، به مرخصی آمد

– ادامه پرپرشدن کارگران براثر حوادث کاری زیر سایه بی خیالی دستگاه رهبری:

1- مرگ ومصدومیت 4 کارگرکارخانه روغن نباتی سه گل خراسان براثر آتش سوزی

2- بازهم جابجایی کارگران با وانت وتصادف؛اینبار مصدومیت 15 کارگر کشاورزی در خوزستان

3- یکی دیگر از کارگران کارخانه فولاد سرخه جان باخت

4- جان باختن یک کارگر جوان کارخانه الیاف شهرک صنعتی ایوانکی زیردستگاه پرس

5- جان باختن یک کارگر شرکت آب و فاضلاب قرچک ورامین براثربرق گرفتگی

*******

*بیانیه 40 زندانی سیاسی اوین در اعتراض به صدور حکم اعدام جمعی برای شش زندانی سیاسی

قیام ۱۴۰۱ به عنوان یکی از سرفصل‌های مهم در مبارزات آزادی‌خواهانه مردم ایران، پایه‌های حکومت مستقر را چنان متزلزل ساخته است که چاره‌ای جز تشدید سرکوب به اشکال مختلف نمی‌بیند.

روند تصاعدی صدور و اجرای احکام متعدد اعدام، برای زندانیان سیاسی در طول دو سال گذشته، ضمن اینکه یادآور سرکوب‌های حاکمیتی در دهه شصت است، نشانه‌ای از هراس و وحشت فرادستان سیاسی از پیشروی جامعه به‌پاخاسته و حق‌طلب ایران است.

حکم اعدام جمعی برای شش تن از زندانیان سیاسی به نام‌های ابوالحسن منتظر، پویا قبادی، وحید بنی‌عامریان، بابک علیپور، محمد تقوی و اکبر (شاهرخ) دانشورکار، درحالی صادر شده که چندی پیش نیز جمعی از فرزندان جوان این سرزمین در پرونده‌ای موسوم به بچه‌های اکباتان با حکم اعدام مواجه شدند.

علاوه بر این احکام اعدام جمعی، از آغاز سال ۱۴۰۳ تا به امروز، زندانیان سیاسی دیگر، همچون پخشان عزیزی، وریشه مرادی، شهریار بیات، بهروز احسانی، مهدی حسنی و محمدجواد وفایی‌ثانی هم درحالی در زندان به‌سر می‌برند که حکم اعدام مواجه شده‌اند.

ما جمعی از زندانیان سیاسی زندان اوین، ضمن مخالفت ریشه‌ای با اصل مجازات اعدام، پشتیبانی خود را از همه زندانیان سیاسی و عقیدتی که با مجازات اعدام مواجه شده‌اند، اعلام می‌کنیم.

ما معتقدیم که مبارزات آزادی‌خواهانه، نیازمند همبستگی جمعی در دفاع از موازین حقوق بشر و از جمله شکل‌گیری یک مقاومت اجتماعی در مقابل صدور حکم اعدام است.

ما از همه مردم ایران، از اقشار مختلف اجتماعی درخواست می‌کنیم که همراه با زندانیان سیاسی، به هر شکل ممکن به صدور چنین احکام غیرانسانی و ارتجاعی اعتراض کنند.

امروز زمان صف کشیدن در خیابان در برابر اعدام است. زمان نجات جان زندانیان سیاسی، زمان «نه به اعدام» است.

اسامی امضاکنندگان به ترتیب حروف الفبا:

شیوا اسماعیلی، رضا اکبری‌منفرد، گلرخ ایرایی، مریم بانو نصیری، یدی بهاری، سکینه پروانه، حسین پیری، فروغ تقی‌پور، محمد حبیبی، مهران رئوف، رضا رضایی، داوود رضوی، خسرو رهنما، خشایار سفیدی، مازیار سیدنژاد، حسین شنبه‌زاده، حسین شهسواری، زهرا صفایی، مولود صفایی، سپهر ضیایی، فاطمه ضیایی‌آزاد، مرضیه فارسی، فواد فتحی، نصرالله فلاحی،الهه فولادی، آذر کوروندی، اسماعیل گرامی، نرگس محمدی، امیرحسین مرادی، بابک مرادی، علی معزی، فرزاد معظمی‌گودرزی، محمدمسعود معینی، جواد منبری، محمد نجفی، طاهره نورى، اسدالله هادی، مریم یحیوی، علی یونسی، میریوسف یونسی

بند چهار و بند زنان زندان اوین

آذر ۱۴۰۳

*پوستر کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۲۶اُمین سالگرد قتل‌های سیاسی-حکومتی رهروان راه آزادی، ستم‌کشتگان کانون نویسندگان ایران، محمد مختاری و محمد جعفر پوینده

*روز جهانی معلولان؛ روزی برای گزارش عملکرد، نه جشن‌های نمایشی!

سمت درست تاریخ کجاست؟ سالن اجلاس یا کف خیابان؟ شما کجا ایستاده‌اید؟

در حالی که انجمن‌ها در تدارک پًرکردن و زینت‌بخشی مراسم بی‌محتوا، تکراری و بی‌هیچ دستاوردی برای سالن اجلاس و سخنرانی رئیس‌جمهوری بودند و صدها فرد معلول خودشان را با مصیبتی که در فیلم دیدید به این مراسم رسانده بودند تا بخشی از پروپاگاندای دولتی باشند که برخلاف وظایف و وعده‌های خود، توجهی به حق و حقوق معلولان ندارد، ۷۰۰-۸۰۰ فرد دارای معلولیت به همراه اعضاء خانواده‌هایشان در کف خیابان و سرما فریاد حق‌خواهی سر می‌دادند.

کدام گروه در جهت درست تاریخ ایستاده‌؟!

*دومین روزاعتصاب کارگران شهرداری اهواز

فیلم های رسانه ای شده بتاریخ 15 آذر از عدم جمع آوری زباله ها درمناطق بازارچه پردیس وشهرک برق اهواز از اعتصاب کارگران شهرداری اهوازبرای دومین روز متوالی خبرمی دهند.

ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته صنعت نفت اهواز نسبت به سطح پایین حقوق وادغام صندوق *بازنشستگی نفت با تامین اجتماعی با تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی وسردادن شعارهای«بازنشسته بپاخیز علیه ظلم وتبعیض»،«بریاد فریاد ازاین همه بیداد»،«این همه بی عدالتی هرگزندیده ملتی»و….

فیلم منتشره درشبکه های اجتماعی ،حاکی از ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته صنعت نفت اهواز نسبت به سطح پایین حقوق وادغام صندوق بازنشستگی نفت با تامین اجتماعی با تجمع روز چهارشنبه 14 آذر مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی وسردادن شعارهای«بازنشسته بپاخیز علیه ظلم وتبعیض»،«بریاد فریاد ازاین همه بیداد»،«این همه بی عدالتی هرگزندیده ملتی»و….می باشد.

*ادامه اعتراضات مال باختگان گلباران دزفول نسبت به وعده های توخالی با برپایی تجمع مقابل مجتمع تعطیل شده

روز چهارشنبه 14 آذر، مال باختگان گلباران دزفول درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به وعده های توخالی مبنی بر بازگشت سرمایه هایشان دست به تجمع تجمع مقابل مجتمع تعطیل شده،زدند.

*تجمع اعتراضی مال باختگان شرکت رضایت خودرو طراوت نوین همزمان با چهارمین جلسه دادگاه علنی

روزچهارشنبه 14 آذر همزمان با چهارمین جلسه دادگاه علنی،جمعی از مال باختگان شرکت رضایت خودرو طراوت نوین مقابل ساختمان برگزاری دادگاه تجمع کردند.

*خطر وقوع یک فاجعه انسانی دیگر، بخاطر اهمال‌کاری مسئولان دانشگاه آزاد

خطر بروز حادثه در ساختمان ناامن صدرزاده

جان دانشجویان در معرض خطر جدی است.

بر اساس گزارشهای رسیده از طرف دانشجویان دانشکده زبان و ادبیات دانشگاه آزاد تهران مرکز، ساختمان این واحد آموزشی با نام مجتمع شهید صدرزاده واقع در پیچ شمیران، یکی از ساختمانهایی است که ازطرف نهادهای مربوطه بعنوان ساختمان ناامن معرفی و در گذشته، زمانی که بعنوان دانشکده اقتصاد و جغرافی مورد استفاده قرار میگرفت است بخاطر همین مسئله تخلیه اضطراری شده است.

اما در کمال تعجب بعد گذشت اندک زمانی مسئولان دانشگاه آزاد مجددا اقدام به استفاده از این ساختمان کرده و از سال ۹۸ دانشکده زبان و ادبیات را به آن منتقل کرده و هم اکنون نیز این ساختمان ناامن درحال استفاده روزمره است.

روز دوشنبه ۱۲آذر۱۴۰۳ در این ساختمان در دو نوبت، یک بار ساعت۱۲ ظهر و یک بار در حدود ساعت۳بعداز ظهر لرزشهای شدیدی مشاهده شد که منجر به گزارش و حضور نیروهای امداد و آتش‌نشانی در محل شده است، اما کماکان مسئولین دانشگاه آزاد اصرار به برگزاری کلاسها و استفاده معمول از این ساختمان دارند و به نظر میرسد جان و امنیت دانشجویان و پرسنل این واحد آموزشی اولویت چندانی برای ایشان ندارد.

بر اساس شواهد موجود با توجه به اهمالکاری مسئولین این دانشگاه، ضرورت مداخله نهادهای قضایی برای جلوگیری از بروز یک فاجعه انسانی دیگر مانند ساختمان پلاسکو یا متروپل مشهود است.

اخطار:

جان دانشجویان در معرض خطر جدی است.

‌‍ *با ابلاغ دو‌ سال حبس تعزیری دیگر، عاطفه رنگریز به ۱۲ سال حبس محکوم شد

حسین تاج، وکیل دادگستری با اعلام این خبر در اکانت توییتر خود نوشت: «‏شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو دامغان، در حکم جدید صادره، ‎عاطفه رنگریز را به اتهام نشر اکاذیب به دو سال حبس تعزیری محکوم کرد. مجموع احکام عاطفه رنگریز ۱۲ سال و سه ماه حبس!»

افزایش دو سال حبس عاطفه رنگریز در حالی است که چند روز پیش او به اتهام تشکیل گروه تلگرامی (ترجمه‌ی آثار گاگو) به ۷ سال ‏و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۷ ماه حبس تعزیری و ۲ سال ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شده بود.

برگرفته از کانال بیدارزنی

*بیانیە انجمن صنفی معلمان کوردستان (سقز و زیویە) در خصوص ادامەی بازداشت معمان این شهر آقایان آزادخادم وعبدالله کریم‌گولان

روزچهارشنبه 14 آذر، انجمن صنفی معلمان کوردستان (سقز و زیویە) بیانیه ای بشرح زیر در خصوص ادامەی بازداشت معمان این شهر آقایان آزادخادم وعبدالله کریم‌گولان،منتشرکرد:

همشهریان عزیز، معلمان ارجمند، دانش‌آموزان گرامی،

همچنانکە مطلعید قریب بە ده روز از بازداشت مبهم آقایان آزاد خادم و عبدالله کریم‌گولان از دبیران دبیرستان‌های سقز می‌گذرد و علیرغم پیگیری‌های مکرر از سوی خانوادە و اطرافیانشان، از سرنوشت آنان اطلاع دقیقی در دست نیست و پاسخ قانع‌کنندەای از سوی نهاد بازدداشت کننده و دستگاە قضایی بە خانوادە‌ی آنها دادە نشدە است. نامبردگان در این مدت از ارتباط مناسب و عادی با خانوادە کە حق قانونی هر انسانی است، محروم بودە و فقط اجازە تماس چند دقیقەای با خانوادە و در حدّ احوالپرسی بە آنان دادە شدە است و حتی خانواده‌ی آنها از مکان بازدداشت عزیزانشان اطلاع دقیقی ندارند.

متاسفانە، دولت سال‌های مدیدی است اصل ٣٠ قانون اساسی، اصول ٢٦ و ٢٧ قانون اساسی، قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان و ده‌ها مورد دیگر را زیر پا گذاشته و علاوه بر خودداری از ادای حق و حقوق شهروندان به بی رحمانه‌ترین شیوه‌ها هر کسی را که خواهان اجرای قانون و عدالت باشد سرکوب می‌کند. احضار، دستگیری، بازداشت، زندانی کردن، تبعید، اخراج، قطع رتبه‌بندی و بازنشستگی اجباریِ صدها معلم عدالتخواه در دو سه سال گذشته نمونه‌هایی از این برخوردهای غیرقانونی است.

انجمن صنفی معلمان کوردستان (سقز و زیویە) بازداشت این عزیزان را در ادامە همان رویکرد سرکوب معلمان و مطالبات آنها می داند وضمن محکوم کردن این اعمال فراقانونی، کە نتیجەای جز بازتولید خشونت و نفرت‌پراکنی و برهم زدن امنیت اجتماعی ندارد، خواهان آزادی هرچە سریعتر و تعیین وضعیت آنها برای رفع نگرانی خانوادە و افکار عمومی جامعە معلمی است.

*صدور حکم جریمه نقدی بدل از حبس علیه حسین عبادیان

دادگاه انقلاب شهرستان ملایر در اقدامی سرکوبگرانه حسین عبادیان، فعال صنفی، را به پرداخت جریمه نقدی محکوم کرد.

در متن دادنامه وی به «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی(فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی در فضای مجازی و انتشار مطالبی در راستای دلسرد کردن و عدم مشارکت مردم جهت انتخابات مجلس و انتشار فراخوان های اعتراضی در مناسبات مختلف و تحریک بازنشستگان علیه نظام جمهوری اسلامی.)» متهم شده و قاضی این فعال صنفی را « به تحمل 8 ماه حبس تعزیری» محکوم نموده اما بدلیل بازنشسته بودن مجازات وی «به پرداخت شصت میلیون ریال جزای نقدی در صندوق دولت» کاهش یافته است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران این حکم را ظالمانه و از حقوق تمام فعالان صنفی از جمله آقای حسین عبادیان دفاع می‌کند و خواهان آزادی تمام زندانیان سیاسی و عقیدتی و معلمان زندانی است.

*تداوم سرکوب فعالان صنفی: ممنوع‌الخروجی اسماعیل عبدی با شکایت سپاه

بنا به اطلاع آقای فرامرز خداشناس وکیل کاری اسماعیل عبدی در جدیدترین اقدام سرکوبگرانه، سپاه شکایتی علیه اسماعیل عبدی، تنظیم کرده و موجب ممنوع‌الخروجی این معلم شده است. این خبر ابتدا در اداره گذرنامه مرکزی تهران به آقای خداشناس گفته شده و سپس در دادسرا تایید شده است.

اسماعیل عبدی، که پیش‌تر ۸ سال و ۸ ماه از عمر خود را به جرم دفاع از حقوق فرهنگیان در زندان گذرانده بود، پس از نقض حکم در دیوان عالی و با وثیقه‌ای سنگین به مبلغ ۲ میلیارد تومان آزاد شد. اما این آزادی کوتاه‌مدت با پرونده‌سازی جدید سپاه، بار دیگر به چالشی برای وی تبدیل شده است.

عبدی، به‌عنوان یکی از فعالین جنبش صنفی معلمان، همواره هدف فشارهای امنیتی و سرکوب سیستماتیک قرار داشته است. این اقدامات در حالی ادامه دارد که حاکمیت با پرونده‌سازی، وثیقه‌های سنگین، و محرومیت‌های متعدد، تلاش می‌کند تا صدای معلمان آگاه و مبارز را خاموش کند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

*محسن عمرانی، فعال صنفی معلمان، به مرخصی آمد

محسن عمرانی، فعال صنفی معلمان و عضو هیئت‌مدیره کانون صنفی معلمان استان بوشهر، که به موجب حکم قضایی علیه فعالین صنفی در زندان بوشهر دوران محکومیت خود را سپری می‌کرد، پس از تحمل ۲۸ روز حبس، با دستور قاضی زندان به مرخصی اعزام شد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

*ادامه پرپرشدن کارگران براثر حوادث کاری زیر سایه بی خیالی دستگاه رهبری:

1- مرگ ومصدومیت 4 کارگرکارخانه روغن نباتی سه گل خراسان براثر آتش سوزی

روز چهارشنبه 14 آذر، براثر آتش سوزی در کارخانه روغن نباتی سه گل خراسان واقع در اکبر آباد شهرستان زبر خان نیشابور3 کارگر بر اثر شدت دود گرفتگی جان خود را از دست دادند و یک کارگردیگر مصدوم وبه بیمارستان منتقل شد.

2- بازهم جابجایی کارگران با وانت وتصادف؛اینبار مصدومیت 15 کارگر کشاورزی در خوزستان

روزپنج شنبه 15 آذر،وانت حامل کارگران کشاورزی در مسیر سه راهی شوشتر به سمت شهرستان گتوند واژگون شد و 15 نفر(13 مرد ،یک زن ویک کودک 8 ساله)مصدوم وبه بیمارستان های خاتم شوشتر و کارون گتوند منتقل شدند.

3- یکی دیگر از کارگران کارخانه فولاد سرخه جان باخت

با جان باختن یکی دیگر از کارگران کارخانه فولاد سرخه تعداد کارگران جان باخته حادثه آتش سوزی این واحد تولیدی واقع در شهرک صنعتی سرخه ،استان سمنان به دو نفر رسید.

یادآوری:مرگ ومصدومیت 3 کارگرکارخانه فولادسرخه در حادثه آتش سوزی

در حادثه آتش سوزی کارخانه فولاد شهرک صنعتی سرخه دراستان سمنان بر اثر واژگونی دیگ فولاد مذاب بدنبال رها شدن از زنجیر جرثقیل یک کارگر جان خودرا ازدستد داد و2 کارگر دیگرمصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.

4- جان باختن یک کارگر جوان کارخانه الیاف شهرک صنعتی ایوانکی زیردستگاه پرس

روزپنج شنبه 15 آذر،یک کارگر 26 ساله کارخانه الیاف شهرک صنعتی ایوانکی دراستان سمنان زیر دستگاه پرس گرفتارشد وجان باخت.

5- جان باختن یک کارگر شرکت آب و فاضلاب قرچک ورامین براثربرق گرفتگی

روزپنج شنبه 8 آذر، یک کارگر 42 ساله آبفای قرچک ورامین در جنوب شرق استان تهران حین کار در چاه فاضلاب دچاربرق گرفتگی شد وجان باخت.

akhbarkargari2468@gmail.com

 

پیام بگذارید

رفیق فواد مصطفی سلطانی

اتحاد کارگری