اخبار و گزارش های کارگری 8 آذر ماه 1403

اخبار و گزارش های کارگری

– ادامه اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری و وعده های توخالی با اعتصاب پرستاران وکارکنان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

– چهارمین روز اعتصاب وتجمع کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن ناحیه کرمان دراعتراض به سطح نازل حقوق و عدم پرداخت بموقع حقوق

– تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت نفت اهواز نسبت به سطح پایین حقوق وادغام صندوق بازنشستگی نفت با تامین اجتماعی مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی با شعارهای«حقوق بازنشسته فقط واسه یه هفته»،«حقوق نصف نیمه سکوت کنی همینه»و…

– سومین روز اعتراض سهامداران شرکت معادن اسفندقه نسبت به عدم پرداخت سود سهام وگزارشدهی باتجمع مقابل انبار و جلوگیری از بارگیری کرومیت

– تجمع اعتراضی دانشجویان دکترای تخصصی نسبت به سطح پایین حقوق مقابل ستاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز

– سونامی خودکشی دانش‌آموزان؛ نتیجه مستقیم ناکارآمدی نظام آموزشی، تحمیل ایدئولوژی و بی‌توجهی مسئولان

– یک پرسش جدی از اصلاح‌طلبان

– تایید احکام حبس رحیمه یوسف‌‌زاده و محبوبه رمضانی در دادگاه تجدیدنظر

– تعیین زمان دادگاه زینب زمان، کنش‌گر فمینیست

– حبس مصطفی محمدحسن؛ سرکوب آزادی بیان و انتقام از منتقدان

– احضار استاد سابق دانشگاه چمران اهواز

*******

*ادامه اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری و وعده های توخالی با اعتصاب پرستاران وکارکنان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

پنج شنبه 8 آذر

*چهارمین روز اعتصاب وتجمع کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن ناحیه کرمان دراعتراض به سطح نازل حقوق و عدم پرداخت بموقع حقوق

روز پنج شنبه 8 آذربرای چهارمین روزمتوالی، کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن ناحیه کرمان (شرکت پیمانکاری رضوان درود )به اعتصاب و تجمعشان دراعتراض به سطح نازل حقوق و عدم پرداخت بموقع حقوق ادامه دادند.

گزارشی بقلم یک کارگربرگرفته از شبکه های اجتماعی:

امروز روز چهارم اعتصاب به علت بی نظمی در پرداخت حقوق و بد قولی برای افزایش حقوق و بیمه تکمیلی پرداخت نشدن معوقات ده سال گذشته که شامل ۴۰۰ کارگر میباشند.

*تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت نفت اهواز نسبت به سطح پایین حقوق وادغام صندوق بازنشستگی نفت با تامین اجتماعی مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی با شعارهای«حقوق بازنشسته فقط واسه یه هفته»،«حقوق نصف نیمه سکوت کنی همینه»و…

فیلم منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ 8 آذر،از تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت نفت اهواز نسبت به سطح پایین حقوق وادغام صندوق بازنشستگی نفت با تامین اجتماعی مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی دراین کلانشهر با شعارهای«حقوق بازنشسته فقط واسه یه هفته»،«حقوق نصف نیمه سکوت کنی همینه»و…خبرمی دهد.

*سومین روز اعتراض سهامداران شرکت معادن اسفندقه نسبت به عدم پرداخت سود سهام وگزارشدهی باتجمع مقابل انبار و جلوگیری از بارگیری کرومیت

فیلم وگزارش منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ 8 آذر،حاکی از سومین روز اعتراض سهامداران شرکت معادن اسفندقه نسبت به عدم پرداخت سود سهام وگزارشدهی باتجمع مقابل انبار و جلوگیری از بارگیری کرومیت می باشد.

بنابهمین گزارش،32درصد از سهام این شرکت متعلق به کارگران است و این افراد بعد از 30 سال سودی دریافت نکرده اند وگزارشی هم درباره آخری وضعیت حساب سهام دراختیارشان قرارنگرفته است.

*تجمع اعتراضی دانشجویان دکترای تخصصی نسبت به سطح پایین حقوق مقابل ستاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز

روز پنج شنبه 8 آذر،تصاویری از تجمع اعتراضی روزچهارشنبه 7 آذر دانشجویان دکترای تخصصی نسبت به سطح پایین حقوق مقابل ستاد دانشگاه علوم پزشکی تبریزدریک کانال تلگرامی مرتبط با پزشکان منتشرشد.

*سونامی خودکشی دانش‌آموزان؛ نتیجه مستقیم ناکارآمدی نظام آموزشی، تحمیل ایدئولوژی و بی‌توجهی مسئولان

بار دیگر خبر تلخ خودکشی یک دختر دانش‌آموز، سوگند زمانپور ۱۶ ساله در مسجدسلیمان، زخم عمیق دیگری بر پیکره جامعه آموزشی کشور وارد کرد. این خبر، تنها یک حادثه نیست؛ بلکه بخشی از زنجیره‌ای هولناک است که ریشه در سیاست‌های ناکارآمد، فشارهای سیستم آموزشی، تحمیل ایدئولوژی و بی‌توجهی مسئولان به بحران روانی در مدارس دارد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران پیش‌تر هشدار داده بود که نظام آموزشی نه‌تنها به نیازهای روانی و اجتماعی دانش‌آموزان بی‌اعتناست، بلکه با اصرار بر تحمیل ایدئولوژی‌های یک‌جانبه و تبدیل مدارس به ابزار القای باورهای خاص، دانش‌آموزان را از هویت و زندگی‌شان تهی می‌کند. به جای پرورش تفکر خلاق و توجه به دغدغه‌های نسل نوجوان، مدارس به مراکزی برای سرکوب تفاوت‌ها و تحمیل الگوهای از پیش تعیین‌شده تبدیل شده‌اند.

در حالی که فشارهای ناشی از آموزش غیرعادلانه، شرایط معیشتی دشوار خانواده‌ها و فضای سرکوب، مدارس را به میدان آسیب‌های روانی تبدیل کرده است، اصرار بر تحمیل ارزش‌ها و ایدئولوژی‌های خاص، تنها بر شدت این بحران می‌افزاید. مسئولان به جای اصلاح زیرساخت‌ها و ایجاد محیطی امن برای رشد فکری و روانی نوجوانان، با تحمیل آموزش‌های غیرضروری و القای باورهای تحمیلی، آن‌ها را به سوی بن‌بست روانی و اجتماعی سوق می‌دهند.

سوال اساسی اینجاست:

آیا سیاست‌گذاران می‌دانند که سونامی خودکشی در مدارس نتیجه مستقیم بحران‌های اقتصادی، فشار ایدئولوژیک، نبود امکانات حمایتی و تحمیل روانی به دانش‌آموزان است؟ آیا آن‌ها حاضرند در قبال هر جان از دست رفته در این مدارس، که آینده کشور بودند، پاسخگو باشند؟

*یک پرسش جدی از اصلاح‌طلبان

سال‌هاست که موضع بسیاری از جریانات سیاسی در برابر مطالبات اقشار مختلف و حقوق شهروندی روشن شده است؛ به گونه‌ای که نه امیدی به حمایت آنان وجود دارد و نه خود این جریانات تلاشی برای دفاع از این حقوق می‌کنند. اما اصلاح‌طلبانی که با شعارهایی چون تعامل سازنده با مردم، پذیرش حقوق شهروندی، ایجاد فضای باز سیاسی، فرهنگی و اجتماعی وارد میدان می‌شوند، و با تبلیغات پر زرق و برق وعده آزادی، عدالت و گشایش سیاسی-اجتماعی می‌دهند، موظف‌اند در قبال این ادعاها و عملکرد خود پاسخگو باشند.

از وعده رئیس‌جمهور ( فیلم پیوست ) برای دفاع از حقوق معلمان و بازنشستگان چند ماه گذشته است، اما همچنان شاهد فشار، احضار، پرونده‌سازی، محاکمه و مجازات فعالان این حوزه هستیم. هر روز عده‌ای از معلمان و بازنشستگان جریمه، محروم، تبعید یا اخراج می‌شوند.

اکنون زمان آن فرا رسیده است که اصلاح‌طلبان صراحتاً پاسخ دهند:

آیا ادامه این فضای سرکوب نتیجه شکست و ناتوانی آنان در کنار زدن یا اقناع مجریان و موافقان سرکوب است؟ یا اینکه پشت این شعارهای فریبنده، بازی‌های پنهان دیگری در جریان است؟

انجمن صنفی معلمان کردستان (سنندج)

۸ آذر ۱۴۰۳

*تایید احکام حبس رحیمه یوسف‌‌زاده و محبوبه رمضانی در دادگاه تجدیدنظر

محبوبه رمضانی، مادر دادخواه #پژمان_قلی‌پور و رحیمه یوسف‌زاده، مادر دادخواه #نوید_بهبودی، از جان‌باختگان اعتراضات آبان خونین ۹۸، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. این مادران پیشتر در دادگاه انقلاب شهریار هر کدام به تحمل ۱۸ ماه و یک روز حبس محکوم شده بودند.

رضا شفاخواه، وکیل دادگستری با انتشار مطلبی در این رابطه اعلام کرد: «شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، حکم صادر شده توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب شهریار در خصوص محبوبه رمضانی و رحمیه یوسف‌زاده را عینا تایید و تجدیدنظرخواهی را رد کرد».

محبوبه رمضانی، یکی از رساترین صداهای مادران دادخواه آبان، پیشتر در پی تشدید فشارهای امنیتی، از کشور خارج شد. او اعلام کرد که این خروج اجباری، هرگز به‌معنای توقف امر دادخواهی و مبارزه‌ی او نخواهد بود.

*تعیین زمان دادگاه زینب زمان، کنش‌گر فمینیست

زینب زمان، کنشگر فمینیست در صفحه‌ی شخصی خود از اعلام تعیین وقت و شعبه دادگاه خود خبر داد. دادگاه وی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب در تاریخ ۱۸ آذرماه برگزار خواهد شد.

منبع 2 خبربالا:کانال بیدارزنی

*حبس مصطفی محمدحسن؛ سرکوب آزادی بیان و انتقام از منتقدان

مصطفی محمدحسن، معلم ریاضی و فعال سابق دانشجویی، برای تحمل ۳۷ ماه حبس تعزیری روانه زندان شد. او به اتهاماتی چون «اهانت به مقدسات اسلام» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» محکوم شده است که مصادیق آن، فعالیت‌های او در شبکه اجتماعی ایکس بوده است.

او با نام واقعی خود بارها نسبت به فضای بسته سیاسی و سرکوب‌های گسترده هشدار داده بود و با بیان نگرانی‌های خود درباره بازداشت‌های خودسرانه و محدودیت‌های اعمال‌شده علیه منتقدان، بر لزوم شفافیت و احترام به شهروندان تاکید داشت. این بازداشت نمونه دیگری از برخورد شدید با فعالان تحول خواه و سرکوب آزادی بیان و انتقام از منتقدانی است که با هویت واقعی و در فضای علنی نظراتشان را بیان می‌کنند.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران محاکمه و زندانی کردن معلمانی چون محمدحسن را نشان‌دهنده سیاستی سیستماتیک برای خاموش کردن صداهای مستقل و ایجاد فضای رعب و وحشت در میان جامعه مدنی می داند و خواستار پایان یافتن این‌روند غیر قانونی است.

*احضار استاد سابق دانشگاه چمران اهواز

دکتر ‎مرتضی نعمتی، استاد دانشگاه چمران اهواز که پس از ۱۲ سال عضویت هیات علمی ناگزیر به استعفا شده و به‌عنوان سرآشپز کافه‌رستوران هزاردر آبدانان مشغول به کار شده بود؛ در روزهای اخیر جهت دفاع از اتهام انتسابی (تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و انتشار اکاذیب از طریق رایانه) به دادسرای آبدانان فراخوانده شد.

برگرفته از کانال خبرنامه امیرکبیر

akhbarkargari2468@gmail.com

 

پیام بگذارید

رفیق فواد مصطفی سلطانی

اتحاد کارگری