– روز جهانی رفع خشونت علیه زنان و کمپین جهانی #۱۶روزفعالیت علیه خشونت جنسیتی و حمایت و نقش اتحادیه های کارگری حمل ونقل در تغییر این صنعت مردسالار
– ادامه اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری و وعده های توخالی با اعتصاب پرستاران بیمارستان های گلستان و طالقانی و تجمع کارکنان بیمارستان فوق تخصصی آنکولوژی بقایی 2 اهواز
– تجمع اعتراضی کارگران آبفای اهواز نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق
– تجمع اعتراضی سرایداران و خدمتگزاران مدارس کشور نسبت به عدم پرداخت مطالبات وشرایط سخت کاری مقابل سازمان برنامه و بودجه
– تجمع اعتراضی فرهنگیان بازنشسته همدان با شعارهای«تاخون دررگ ماست پیگیری وتجمع کارهمیشه ماست»،«عمل وکردارتان برضد گفتارتان»،«قانون فصل الخطاب است مجلس چرا درخواب است»،«دولت کوتاهی می کند مجلس همراهی می کند»و…
– تجمع اعتراضی اهالی کشاورزان قهدریجان مقابل استانداری اصفهان
– تجمع اعتراضی رانندگان بوئین زهرا نسبت به کمبود سوخت گازوئیل مقابل فرمانداری
– تجمع اعتراضی مال باختگان شرکت عظیم خودرو نسبت به سال 7 بلاتکلیفی مقابل دادسرای اقتصادی ناحیه 32 تهران با شعار «مدعی عدالت صدای مارابشنو»
– تجمع اعتراضی مال باختگان شرکت رضایت خودرو طراوت نوین همزمان با دومین جلسه دادگاه علنی
– تاراج و غارت اموال فروشگاه تعاونی مصرف توسط عوامل مدیریت و شورای اسلامی کار فرمایشی
– تداوم سرکوب حق آموزش به زبان مادری؛ محکومیت سروه پورمحمدی، مدرس زبان کوردی، به ۵ سال حبس تعزیری
– محکومیت شهرزاد علمبازکنشگرفرهنگی به بازنشستگی پیش از موعد همراه با تقلیل دو گروه شغلی
– «۳۷ ماه» حبس برای فعال دانشجویی
– جان باختن یک کارگرپالایشگاه نفت بندرعباس جان براثر سوختگی
– جان باختن یک کارگرجوان در ایرانشهر بر اثر سقوط از ارتفاع
*******
*روز جهانی رفع خشونت علیه زنان و کمپین جهانی #۱۶روزفعالیت علیه خشونت جنسیتی و حمایت و نقش اتحادیه های کارگری حمل ونقل در تغییر این صنعت مردسالار
کمپین ۱۶ روز فعالیت علیه خشونت جنسیتی یک حرکت بینالمللی است که هر ساله از ۲۵ نوامبر (۵ آذر)، روز جهانی رفع خشونت علیه زنان، تا ۱۰ دسامبر (۱۵ آذر)، روز حقوق بشر، برگزار میشود و به عنوان یک فراخوان برای اتحادیههای کارگری جهت تشدید تلاشهایشان در این زمینه عمل میکند.
تم جهانی سال ۲۰۲۴ این است:
“هر ۱۰ دقیقه، یک زن کشته میشود. برای پایان دادن به خشونت علیه زنان متحد شوید.”
فدراسیون بینالمللی کارگران حملونقل (ITF) و اتحادیههای حملونقل در سراسر جهان از طریق کمپین، لابی، سازماندهی و مذاکره تلاش میکنند تا خشونت و آزار جنسیتی را در محیط کار و در کل جامعه خاتمه دهند. این تعهد بخشی اساسی از مبارزه جمعی برای کار شایسته، کرامت و برابری برای زنان شاغل در حوزه حملونقل در سراسر جهان است.
فدراسیون بینالمللی کارگران حمل و نقل (ITF) بر قطعنامههای کلیدی کنگره ۴۶ام خود که امسال در مراکش برگزار شد، تأکید میکند. این قطعنامهها برای تقویت کمپینجهت از میان بردن خشونت و آزار و بهبود شرایط کاری زنان شاغل در بخش حملونقل تصویب شدند. از جمله:
• اتحادیههای عضو از کمپین جهانی «من را با امنیت به خانه برسانید» حمایت کردند تا با خطرات غیرقابل قبول مواجهه شده توسط کارگران حملونقل در مسیرهای رفتوآمد به کار و بازگشت به خانه مقابله کنند.
• کنگره متعهد شد موانع سیستماتیکی که زنان را از مشارکت در تصمیمگیری و دسترسی به مشاغل ایمن و شایسته در بخش حملونقل و لجستیک بازمیدارد، از بین ببرد. این اقدام به مناسبت ۲۵ سالگی کمیته زنان کارگر حملونقل ITF انجام شد.
• کنگره از اتحادیهها خواست تا کمپین برای تصویب و اجرای مؤثر کنوانسیون توقف خشونت و آزار سازمان بینالمللی کار (ILO C190) را تقویت کنند.
اقدامات اتحادیهها: استفاده از C190 برای ایجاد تغییر
کنوانسیون ۱۹۰ سازمان بینالمللی کار (C190) به صراحت اعلام میکند که خشونت و آزار با کار شایسته ناسازگار است. این کنوانسیون به خشونت جنسیتی میپردازد و از جذب، نگهداشت و پیشرفت زنان در این صنعت مردسالار حمایت میکند.
تا کنون، فقط ۴۲ کشور کنوانسیون ۱۹۰ سازمان بینالمللی کار (ILO) را که مربوط به حذف خشونت و آزار و اذیت در دنیای کار است، تصویب کردهاند. این کنوانسیون که در سال ۲۰۱۹ تصویب شد، اولین استاندارد بینالمللی است که خشونت و آزار و اذیت در محیط کار را به طور جامع مورد بررسی قرار میدهد. برخی از کشورهایی که این کنوانسیون را تصویب کردهاند شامل فیلیپین (اولین کشور آسیایی)، فنلاند، و کشورهای متعددی از آمریکای لاتین و اروپا هستند. اما دولتهایی از جمله آمریکا، روسیه، اسرائیل و ایران تا کنون از تصویب این کنوانسیون خودداری کرده اند.
این کنوانسیون تأکید میکند که خشونت و آزار و اذیت یک مسئله حقوق بشری و اجتماعی است و خواستار اجرای استراتژیهای جامع برای جلوگیری، محافظت و پاسخگویی به این معضل در محیط کار میباشد.
پایان دادن به خشونت علیه زنان در کل جامعه و زنان شاغل در حملونقل بسیار حیاتی است. #هیچ_بهانهای_نیست
خشونت و آزار:
یک مسئله مهم در محیط کار است؛
کارفرما در مقابل آن مسئول است؛
یک مسئله ایمنی است؛
یک مسئله برای همه است.
#تصویبC190
برای اطلاعات بیشتر، میتوانید به وبسایت های فدراسیون بین المللی کارگران حمل ونقل و سازمان بینالمللی کار مراجعه کنید:
Make work safe for women transport workers | ITF Global (https://www.itfglobal.org/en/news/make-work-safe-women-transport-workers)
ILO – Convention 190 (https://www.ilo.org/)
چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۷ آذر ۱۴۰۳
*ادامه اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری و وعده های توخالی با اعتصاب پرستاران بیمارستان های گلستان و طالقانی و تجمع کارکنان بیمارستان فوق تخصصی آنکولوژی بقایی 2 اهواز
چهارشنبه 7 آذر
*تجمع اعتراضی کارگران آبفای اهواز نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق
روزچهارشنبه 7 آذر،کارگران شرکت آب و فاضلاب اهواز برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق دست به تجمع دراین کلانشهرزدند.
*تجمع اعتراضی سرایداران و خدمتگزاران مدارس کشور نسبت به عدم پرداخت مطالبات وشرایط سخت کاری مقابل سازمان برنامه و بودجه
تصویر منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ 7 آذر،از تجمع اعتراضی سرایداران و خدمتگزاران مدارس کشور نسبت به عدم پرداخت مطالبات وشرایط سخت کاری از جمله کمبود سرایدارا و خدمتگزار مقابل سازمان برنامه و بودجه،خبرمی دهد.
خواستههای تجمع کنندگان:
۱. عدم اعمال ۵۰ درصد فوقالعاده ویژه
۲. عدم پرداخت ۱۷۶ ساعت اضافهکاری
۳. کمبود نیروی سرایهداری و خدمتگزار در مدارس
۴. عدم پرداخت حق لباس
۵. عدم پرداخت ده مرحله کمک معیشتی
۶. عدم اعمال مدرک تحصیلی
۷. تبدیل رسته خدمت
*تجمع اعتراضی فرهنگیان بازنشسته همدان با شعارهای«تاخون دررگ ماست پیگیری وتجمع کارهمیشه ماست»،«عمل وکردارتان برضد گفتارتان»،«قانون فصل الخطاب است مجلس چرا درخواب است»،«دولت کوتاهی می کند مجلس همراهی می کند»و…
روز سه شنبه 6 آذر همزمان با تجمع بازنشستگان فرهنگی سال 1402 مقابل نهاد ریاست جمهوری درتهران واداره برنامه و بودجه دریزد فرهنگیان بازنشسته همدان هم با شعارهای«تاخون دررگ ماست پیگیری وتجمع کارهمیشه ماست»،«عمل وکردارتان برضد گفتارتان»،«قانون فصل الخطاب است مجلس چرا درخواب است»،«دولت کوتاهی می کند مجلس همراهی می کند»و…تجمع کردند.
*تجمع اعتراضی اهالی کشاورزان قهدریجان مقابل استانداری اصفهان
روز چهارشنبه 7 آذر،فیلم کوتاهی از تجمع اعتراضی اهالی کشاورزان قهدریجان ازتوابع شهرستان فلاورجان مقابل استانداری اصفهان درشبکه های اجتماعی منتشرشد.
* تجمع اعتراضی رانندگان بوئین زهرا نسبت به کمبود سوخت گازوئیل مقابل فرمانداری
فیلم منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ 7 آذر،از تجمع اعتراضی رانندگان بوئین زهرا نسبت به کمبود سوخت گازوئیل مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان قزوین خبر می دهد.
*تجمع اعتراضی مال باختگان شرکت عظیم خودرو نسبت به سال 7 بلاتکلیفی مقابل دادسرای اقتصادی ناحیه 32 تهران با شعار «مدعی عدالت صدای مارابشنو»
برپایه فیلم وتصاویر منتشره در شبکه های اجتماعی،روزچهارشنبه 7 آذر،جمعی از مال باختگان شرکت عظیم خودروبرای اعتراض به سال 7 بلاتکلیفی مقابل دادسرای اقتصادی ناحیه 32 تهران با شعار «مدعی عدالت صدای مارابشنو»تجمع کردند.
*تجمع اعتراضی مال باختگان شرکت رضایت خودرو طراوت نوین همزمان با دومین جلسه دادگاه علنی
روزچهارشنبه 7 آذر همزمان با دومین جلسه دادگاه علنی،جمعی از مال باختگان شرکت رضایت خودرو طراوت نوین مقابل ساختمان برگاری دادگاه تجمع کردند.
*تاراج و غارت اموال فروشگاه تعاونی مصرف توسط عوامل مدیریت و شورای اسلامی کار فرمایشی
فروشگاه تعاونی مصرف کارکنان شرکت واحد متعلق به کارگران شرکت واحد میباشد و سهامدار اصلی این فروشگاه کارگران هستند ولی بدون اینکه کارگران در جریان باشند. مدیریت ناکارآمد و به همراه شورای اسلامی کار فرمایشی اقدام به غارت و چپاول اجناس و اموال فروشگاه کردند.
همانطور که در تصویر مشاهده میشود کامیونی در حال بار زدن اجناس فروشگاه سامانه چهار میباشد. فروشگاهی که طی چند دهه با پول کارگران اداره میشد ولی متاسفانه با ورود تیم مدیریتی وارداتی و با همراهی شورای اسلامی کار ضد کارگری اموال کارگران اینچنین به تاراج برده میشود.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به مدیریت ناکارآمد و بی تخصص هشدار میدهد تا دست خود را از جیب کارگران بیرون بکشد و به جای غارت و چپاول اموال کارگران به فکر حق و حقوق و مزایای رانندگان و سایر کارگران شرکت واحد باشد.
*تداوم سرکوب حق آموزش به زبان مادری؛ محکومیت سروه پورمحمدی، مدرس زبان کوردی، به ۵ سال حبس تعزیری
سروە پورمحمدی، مدرس زبان کوردی و از اعضای انجمن نوژین سنندج، به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر در تاریخ ۵ آذر ۱۴۰۳ صادر شده است.
این محکومیت در ادامه سیاستهای سرکوبگرانه علیه فعالان صنفی و مدنی صادر شده است و نشاندهنده محدودیتهای فزاینده برای دفاع از حق بنیادین آموزش به زبان مادری است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*محکومیت شهرزاد علمبازکنشگرفرهنگی به بازنشستگی پیش از موعد همراه با تقلیل دو گروه شغلی
همکار ما، خانم شهرزاد علمباز، معلم توانمند ریاضی، طی حکمی از سوی هیأت بدوی تخلفات اداری آموزش و پرورش گیلان، به بازنشستگی پیش از موعد همراه با تقلیل دو گروه شغلی محکوم شده است.
کانون صنفی فرهنگیان گیلان ضمن اعتراض به این حکم، خواهان بازگشت به کار ایشان و تمامی همکاران اخراجی است.
*«۳۷ ماه» حبس برای فعال دانشجویی
مصطفی محمدحسن، فعال سابق دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس دوشنبه ۵ آذر برای تحمل حبس ۳۷ ماهه خود راهی زندان شد. وی در دادگاه انقلاب به اتهام «اهانت به مقدسات اسلام» به ۳۷ ماه حبس تعزیری، به اتهام «نشر اکاذیب» به ۱۴ ماه حبس و ۱۵ میلیون تومان جزای نقدی، و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوریاسلامی» به ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده است که حداکثر مجازات (۳۷ ماه) درباره ایشان قابل اجرا میباشد. مصادیق این اتهامات، فعالیت آقای محمدحسن در شبکههای اجتماعی، بهانه ایراد این اتهامات قرار گرفته است.
منبع:خبرنامه امیرکبیر
*جان باختن یک کارگرپالایشگاه نفت بندرعباس جان براثر سوختگی
یک کارگرپالایشگاه نفت بندرعباس حین کار تعمیرات و تعویض بخشی از لولههای فن هوایی موجود در کارگاه مرکزی پالایشگاه بهمنظور بازسازی در حین عملیات برشکاری بر روی لولههای تعویضی، به دلیل تجمع گاز حبس شده در یکی از لولهها و وقوع شعلهلحظهای (jet fire) دچار سوختگی شد وجان باخت.
*جان باختن یک کارگرجوان در ایرانشهر بر اثر سقوط از ارتفاع
روز شنبه 3 آذر،یک کارگر 22 ساله بنام معین آیین حین کار در ساختمانی واقع درایرانشهر، استان سیستان و بلوچستان بر اثر سقوط از بالای ساختمان جان خودرا ازدست داد.
akhbarkargari2468@gmail.com