اخبار و گزارش های کارگری 28 آبان ماه 1403

اخبار و گزارش های کارگری

– دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشورنسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان بابرپایی تجمع،راهپیمایی ،سردادن شعارها وبرافراشتن پلاکاردها مقابل یا درساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های

آذربایجان شرقی(شهرتبریز)

آذربایجان غربی(شهرارومیه)

أصفهان (شهراصفهان)

خوزستان(شهراهواز)

زنجان (شهرزنجان)

سمنان(شهرسمنان)

فارس(شهرشیراز)

کردستان(شهرهای بیجار، سنندج ومریوان)

کرمانشاه (شهرکرمانشاه)

گیلان(شهررشت)

هرمزگان(شهربندرعباس)

همدان(شهر همدان)

واستان تهران در دربلوار سردار جنگل تهران مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات و دفتر کار مدیرعامل و هیات مدیره

– ادامه اعتراضات کارگران اخراجی پتروشیمی ارغوان‌گستر ایلام نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی با تجمع خانوادگی مقابل شرکت برای دومین روز

– اعتراض کارگران پالایشگاه ادیش جنوبی(شرکت پیمانکاری مبین صنعت) نسبت به عدم پرداخت 3 ماه حقوق با تجمع مقابل درب ورودی و جلوگیری از تردد

– کانون نویسندگان ایران:

افزایش سرکوب و صدور احکام اعدام در سالروز سرکوب خونین آبان ۹۸

– بیانیه‌ی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

در محکومیت قربانی‌ شدن دانش‌آموزان تحت فشارهای آموزش ایدئولوژیک در مدارس

– جان باختن یک کارگر درقم زیردکل بتن ریز بدنبال شکستگی

*******

*دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشورنسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان بابرپایی تجمع،راهپیمایی ،سردادن شعارها وبرافراشتن پلاکاردها مقابل یا درساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های

آذربایجان شرقی(شهرتبریز)

آذربایجان غربی(شهرارومیه)

أصفهان (شهراصفهان)

خوزستان(شهراهواز)

زنجان (شهرزنجان)

سمنان(شهرسمنان)

فارس(شهرشیراز)

کردستان(شهرهای بیجار، سنندج ومریوان)

کرمانشاه (شهرکرمانشاه)

گیلان(شهررشت)

هرمزگان(شهربندرعباس)

همدان(شهر همدان)

واستان تهران در دربلوار سردار جنگل تهران مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات و دفتر کار مدیرعامل و هیات مدیره

شعارها :

«شاغل وبازنشسته اتحاد اتحاد»

«معیشت منزلت سلامت حق مسلم ماست»

«ظلم وستم کافیه سفره ما خالیه»

«وعده وعیدکافیه حساب ما خالیه»

«تورم گرانی بلای جان مردم»

«فقط کف خیابون بدست میاد حقمون»

«بازنشسته می میرد ذلت نمی پذیرد»

«می ایستیم می مونیم حقمونو می گیریم»

«مصوب سال 85 اجراباید گردد»

«پیشکسوت دادبزن حق توفریاد بزن»

«نه سازش نه تسلیم اجرای آئین نامه»

«اجرای آئین نامه حق مسلم ماست»

«فریاد بازنشسته اجرای آئین نامه»

«اجرای همسان سازی بدون حقه بازی»

«اجرای همسان سازی بدون دست اندازی»

«معیشت خوارباربروزبایدگردد»

«شرکت پردرآمد چه برسرتوآمد»

«سهامدار حیا کن مخابرات و رهاکن»

«وزیر ارتباطات کجایی کجایی»

«وزیر بی تفاوت نمی خوایم نمی خوایم»

«وزیر بی کفایت نمی خوایم نمی خوایم»

«مدیر بی لقایت نمی خوایم نمی خوایم»

«اعتمادمبین سپاه حق ماهارو خورده»

«ستاد اجرایی حق ما ها رو خورده»

«مخابرات ایران افتاده دست دزدان»

«مخابرات ایران قانون نمی پذیرد»

*ادامه اعتراضات کارگران اخراجی پتروشیمی ارغوان‌گستر ایلام نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی با تجمع خانوادگی مقابل شرکت برای دومین روز

روزدوشنبه 28 آبان برای دومین روز، کارگران اخراجی پتروشیمی ارغوان‌گستر ایلام درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی دست به تجمع خانوادگی مقابل شرکت زدند.

براساس گزارش منتشره درشبکه های اجتماعی، به دنبال برگزاری آزمون اخیر برای پذیرش 50 نفر از این کارگران و اعلام نتیجه آن، مدت دو روز است که کارگران اخراجی پتروشیمی ارغوان‌گستر ایلام باازسرگیری تجمع مقابل شرکت خواستار بازگشت بکارشدند.

*اعتراض کارگران پالایشگاه ادیش جنوبی(شرکت پیمانکاری مبین صنعت) نسبت به عدم پرداخت 3 ماه حقوق با تجمع مقابل درب ورودی و جلوگیری از تردد

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

بنا بر اخبار دریافتی روز ۲۶ آبان حدود ۲۰۰ نفر از همکاران ما در شرکت مبین صنعت در پالایشگاه ادیش جنوبی به دلیل عدم پرداخت سه ماه دستمزد خود یعنی از مرداد تا کنون، مقابل درب ورودی پالایشگاه تجمع کردند. و به نشانه اعتراض اجازه نمیدادند که هیچ نیروی دیگری وارد محل کار شود و عبور و مرور کلا مختل شد. تا اینکه حراستی ها و نیروی انتظامی آمدند و با دادن مشتی وعده از کارگران خواستار شدند که تجمع خود را پایان دادند.

*کانون نویسندگان ایران:

افزایش سرکوب و صدور احکام اعدام در سالروز سرکوب خونین آبان ۹۸

بار دیگر و در روزهای منتهی به سالروز سرکوب خونین آبان ۹۸ ، دستگاه قضایی حکم اعدام وریشه مرادی ، مددکار اجتماعی و فعال سیاسی را صادر کرد. این در حالی است که پرونده پخشان عزیزی دیگر فعال مدنی محکوم به اعدام نیز در جریان رسیدگی مجدد است و بیم آن می‌رود که با روند موجود یک بار دیگر به صدور حکم اعدام برای او منجر شود. این اقدام دستگاه قضایی در کنار صدور حکم قصاص برای متهمان پرونده موسوم به اکباتان در پشت درهای بسته و با ادله‌ای که حتا توسط قاضی شعبه نیز محل تردید جدی است نشانگر عدم پایبندی دستگاه قضا به حداقل‌های حقوق انسانی و اجتماعی برای متهمان است.

وریشه مرادی و پخشان عزیزی در طول روندی که به صدور چنین حکم ضدبشری منجر شده است از حق برخورداری از خدمات وکیل انتخابی، امکان دسترسی به پرونده و امکان دفاع موثر در طول دادگاه محروم بوده و حکم اعدام آنها از طریق کیفرخواستی که از سوی نهادهای امنیتی القا شده از پیش معین بوده است. همچنین متهمان جوان پرونده اکباتان نیز در روندی ناروشن و در شرایط فقدان مدرک، جلوگیری از ورود وکلای انتخابی به پرونده و امحاء دلایلی که می‌تواند به اثبات بی‌گناهی متهمان منجر شود و با اعمال نظر مستقیم مستشاران امنیتی به مجازات ضدانسانی اعدام محکوم شده‌اند.

حاکمیت با سرکوب گسترده و استفاده از ابزارهایی همچون اجرای احکام اعدام، صدور احکام سنگین قضایی، ایجاد محرومیت از حقوق اجتماعی و ایجاد اختلال در شغل و زندگی روزمره زنان ، جوانان و دیگر مردم به جان آمده از بی‌عدالتی و ستم، تصمیم خود را در مقابله با موج رو به گسترش آزادی‌خواهی و بیداری مردم به نمایش می‌گذارد.

رفتارهای اخیر با خانواده‌های دادخواه به جامانده از سرکوب‌های ۹۸ و ۱۴۰۱ و افزایش قتل‌های حکومتی در قالب اجرای احکام غیرانسانی اعدام شاهدی دیگر بر ترس و استیصال حکومت در برابر جنبش مردمی است‌. همزمان با تشدید بحران اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، حکومت به شدیدتر کردن رفتارهای ظالمانه و سرکوبگرانه به عنوان دستاویزی برای ایجاد جو ترس و خفقان دست یازیده‌است.

کانون نویسندگان ایران با اتکا به روح کلی منشور و اساسنامه خود مجازات اعدام را مجازاتی ضدانسانی می‌داند و صدور چنین حکمی را برای همه متهمان با هر اتهام یا نگرشی محکوم می‌کند. همچنین با استناد به بند اول منشور خود از حق دادخواهی و آزادی بیان آسیب‌دیدگان آبان ۹۸ و جنبش ۱۴۰۱ دفاع می‌کند و از عموم آزادیخواهان می‌خواهد دوشادوش هموطنانی که در این رویدادها و روندهای قضایی پس از آن تحت ستم قرار گرفته‌اند ایستاده و صدای خود را بر ضد سرکوب و اعدام بلند کنند.

کانون نویسندگان ایران

۲۷ آبان ۱۴۰۳

*بیانیه‌ی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

در محکومیت قربانی‌ شدن دانش‌آموزان تحت فشارهای آموزش ایدئولوژیک در مدارس

در حالی آبان ماه را پشت سر می‌گذاریم، که خبرهای تلخ و جانکاهی از خودکشی دانش‌آموزان به گوش می‌رسد؛ اخباری که عمق فاجعه‌ را در ساختار آموزشی و اجتماعی کشور آشکار می‌کند. مرگ دلخراش آرزو خاوری، دختر نوجوان افغانستانی ساکن ایران، که در نتیجه فشارهای روانی و تهدیدات مسئولان مدرسه به دلیل “حجاب اجباری” دست به خودکشی زد، زخمی عمیق و التیام‌ناپذیر بر پیکره‌ی جامعه ما وارد کرده است.

از سوی دیگر، خبر جان‌باختن آیناز کریمی، دانش‌آموز کلاس دوازدهم در روستای دریس، شهرستان کازرون، بار دیگر نشان داد که سیاست‌های ایدئولوژیک و سرکوب‌گرانه چگونه می‌تواند نوجوانانی پرامید را به ورطه نابودی بکشاند. آیناز، به دلیل داشتن لاک ناخن و موهای رنگ‌شده، با خشونت و تهدید مدیر مدرسه مواجه شد. او با توهین و تماس تحقیرآمیز مدیر مدرسه با برادرش، از مدرسه اخراج شد. در نتیجه، فشارهای خانواده در ساختار مردسالارانه حاکم، که توجیه‌گر کنترل و سرکوب دختران دانش آموز است، آیناز را به جایی رساند که چاره‌ای جز پایان دادن به زندگی‌اش ندید.

مرگ آرزو خاوری و آیناز کریمی، همچون جان‌باختگان وقایع گذشته، نماد قربانی‌شدن آزادی‌خواهان در برابر ساختارهای سرکوبگر است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، با گرامیداشت یاد و خاطره‌ی تمام جان‌باختگان راه آزادی و برابری، اعلام می‌کند که اعمال فشارهای ایدئولوژیک، تحمیل حجاب اجباری و آموزش طبقاتی، نقض آشکار حقوق انسانی و آموزشی است و باید فوراً متوقف شود. ما تأکید می‌کنیم:

• دانش‌آموزان، هر سرزمینی حق دارند در محیطی عاری از خشونت، تهدید و اجبار، از آموزش رایگان، کیفی و برابر برخوردار باشند.

• مدارس باید فضایی برای رشد آزادانه‌ی شخصیت و هویت دانش‌آموزان باشند، نه مکان‌هایی برای تربیت انسان‌هایی رام، مطیع و سرکوب‌شده.

• هیچ فردی نباید به‌دلیل جنسیت، ملیت یا هویت خود، از حقوق ابتدایی‌اش محروم شود.

ساختار نظام آموزشی کنونی، که ریشه در گفتمان پرورشی مبتنی بر ایدیولوژی سیاسی دارد، در ذات خود با آموزش خلاقانه و انتقادی در تضاد است. بر این اساس، ضروری است که معاونت‌های پرورشی، که ابزاری برای تحمیل ایدئولوژی هستند، از مدارس حذف شوند یا رویکردی مطابق نیازهای روز جامعه را سرلوحه ی امور قرار دهند و از متخصصان روان‌شناسی، مشاوره و مددکاری با رویکردی مترقی برای کمک به دانش‌آموزان استفاده شود.

اکنون زمان آن رسیده است که با همبستگی و همدلی، از حقوق دانش‌آموزان و کودکان دفاع کنیم. ما اجازه نخواهیم داد هیچ انسانی، قربانی سیاست‌های سرکوب‌گرانه و آموزش ایدئولوژیک شود. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، خواهان بازخواست و محاکمه‌ی تمامی مسئولانی است که با تهدید و فشارهای روانی، جان دانش‌آموزان را به خطر انداخته‌اند. همچنین تأکید می‌کنیم که بدون بررسی و تغییر بنیادین سیاست‌ها و برنامه‌های آموزش و پرورش، این فجایع تکرار خواهند شد.

ما از تمامی نهادهای مستقل صنفی، مدنی و سیاسی می‌خواهیم که منافع عالیه‌ی کودکان را در اولویت قرار دهند.

*جان باختن یک کارگر درقم زیردکل بتن ریز بدنبال شکستگی

یک کارگربنام محمد حیدری حین کار آرماتوربندی در یکی از ساختمان‌های درحال ساخت در خیابان پردیسان قم براثر سقوط دکل بتن ریز بدنبال شکستگی وافتادن بر رویش جان خودرا ازدست داد.

akhbarkargari2468@gmail.com

پیام بگذارید

رفیق فواد مصطفی سلطانی

اتحاد کارگری