اخبار و گزارش های کارگری 19 مهرماه 1403

اخبار و گزارش های کارگری

– دهم اکتبر روز جهانی مبارزه علیه اعدام

اعدام قتل عمد حکومتیست.

هر اعدام یک قتل است.

– بیانیه در رابطه با بازداشت و حکم اعدام شریفه محمدی

– پنجمین تجمع اعتراضی خانوادگی کارگران مناطق عملیاتی صنعت نفت ساکن شهرک‌های مسکونی جم نسبت به عدم افزایش کامل حقوق با شعارهای«همکارعزیزبرخیز صبر ما شده لبریز»،«خواسته ما یک کلام مزدتمام والسلام»،«هروعده ای که می دهند دروغه مشکل ما کم وکسر حقوقه» و…..

– آخرین خبرها درباره اعتراضات چند روزه کارگران سیمان لامرد نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه وتعطیلی کارخانه

– فراخوان تجمع معلولان مقابل نهاد ریاست جمهوری

– “۱۹ مهر؛ نقطه عطفی در تاریخ مبارزات حقوق معلولان

– احضار و تفتیش منزل فعالان صنفی و کارگری در سنندج

– ایرج توبیهای نجف آبادی معلم بازنشسته توسط دادگاه تجدیدنظر اصفهان به دوسال حبس و پرداخت جریمه نقدی محکوم شد

– خودکشی کارگر پاکبان شهرداری دهسرخ مبارکه بدلیل اخراج از کار

– بیانیه کلکتیو سندیکایی فرانسه در رابطه با فاجعه معدن طبس:

ایران: قتل عام قابل اجتناب ۵۲ معدنچی

– جان باختن کارگر جوان مجتمع مس سرچشمه

*******

*دهم اکتبر روز جهانی مبارزه علیه اعدام

اعدام قتل عمد حکومتیست.

هر اعدام یک قتل است.

اعدام خشونت آشکار علیه مردم برای مرعوب کردن جامعه است.

اعدام، پنهان کردن مقصران اصلی در چشم مردمیست که خود قربانی سیستم نابرابر و یا معترضین به این ساختار پر از تبعیض هستند.

«مجازات اعدام وقیحانه ترین و کثیف ترین شکل قتل عمد است.»

جهان در دهه سوم قرن بیست و یکم دیگر چنین مجازات غیرانسانی را تحمل نمی‌کند.

بشریت متمدن و مردم پیشرو علیه مجازات اعدام به صف شده اند!!

برگرفته ازکانال شورای بازنشستگان ایران

*بیانیه در رابطه با بازداشت و حکم اعدام شریفه محمدی

بازداشت شریفه محمدی -فعال لغو کار کودک و فعال کارگری- و صدور حکم اعدام علیه او، امری‌ست غیرقابل‌قبول و هم‌‌اکنون باید لغو شود.

جامعه‌ی بشری، مدت‌هاست که صراحتا مخالفت خود را با کلیه‌ی احکام و قوانین غیرانسانی اعلام کرده است. بازداشت و به‌زندان‌افکندن فعالین اجتماعی-سیاسی، صدور احکام اعدام، انجام شکنجه‌های روحی و جسمی همچنین محرومیت از حقوق ابتدایی براساس موازین داخلی و بین‌المللی از جمله اقدامات از سوی حاکمیت‌ها هستند که نه‌تنها موجب رعب و وحشت فعالین و جامعه نشده، بلکه به افزایش تضادها و شکاف‌های موجود منجر شده است.

فعالیت اجتماعی برای بهبود زندگی آحاد بشر حقی‌ست طبیعی و قانونی که بنا بر هیچ مصلحتی نمی‌توان آن را سلب یا محدود نمود؛ چرا که این کُنش‌ها برخاسته از نیازهای حقیقی جامعه است. فعالین مدنی، نمایندگان مطالبات مردم هستند و میان آنان و جنبش‌های اجتماعی پیوندی ناگسستنی وجود دارد. تلاش برای پاک‌کردن صورت مسأله -با فشار، سرکوب و حتا شنیع‌تر از آن، صدور حکم اعدام- نه‌تنها مشکل را از میان برنمی‌دارد بلکه به‌نوعی موجب تحریک عامدانه‌ی احساسات جامعه، تکثیر خشم و ایستادن در برابر مطالباتِ به‌حق ایشان می‌شود.

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان و فعالین لغو کار کودک، در کنار سایر فعالین اجتماعی، صنفی از جمله پرستاران، معلمان، کارگران، زنان، بازنشستگان و … خواستار پایان‌دادن به تضییع حقوق قانونی و بشری همه‌ی طبقات جامعه است. در شرایط فعلی تبعیض‌های ملی، قومی، نژادی، جنسی-جنسیتی، تحمیل دستمزدهای چند برابرِ زیر خط فقر به کارگران و مزدبگیران، عدم برخورداری از حق تشکل و اعتراض، عدم دسترسی کودکان و عموم‌ جامعه به حق آموزش رایگان و باکیفیت، هزینه‌های گزاف بهداشت و درمان، تورم و سایر مشکلاتی که بر همه‌گان عیان و روشن است، زندگی را برای آحاد جامعه به‌ویژه طبقه‌ی کارگر و کودکان بیش‌از‌پیش دشوار و طاقت‌فرسا کرده است. در چنین شرایطی پرواضح است که وجدان روشن و بیداری چون شریفه محمدی برای بهبود وضعیت کارگران و کودکان تلاش کرده و در کنار سایر فعالینِ لغو کار کودک و فعالین کارگری، حقوقِ این طبقه را بدون لکنت مطالبه‌ نماید. ما -فعالین لغو کار کودک- خواستار جهانی هستیم که شایسته‌ی کودکان باشد.

ما نیک آگاهیم که شرایط موجود بر پایه‌ی ایجاد یأس، ترس و عدم امکانِ تغییر استوار شده است. لذا برای رسیدن به هدف اصلی -که ساختن جهانی شایسته‌ی کودکان است- در برابر فشارها و تهدیدها، متحدتر و مستحکم‌تر از پیش، صدای کودکان خواهیم بود و مخالفت خود را با کلیه‌ی قوانین غیرانسانی و ارتجاعیِ از جمله حکم اعدام اعلام می‌داریم. ما تاکید می‌کنیم فعالیت برای پیگیری مطالبات و احقاقِ حقوق انسان‌ها جُرم نیست؛ مجازات ظالمانه و حکم شنیع اعدام باید لغو شود؛ وجود این‌قبیل مجازات‌ها -حتا در صورتی که هیچ‌گاه اجرایی نشوند- ایستادن در برابر خواسته‌های جامعه و تهدیدِ صریح فعالان اجتماعی است.

بازداشت و صدور احکام زندان و اعدام و اِعمال رَویه‌های خشونت‌آمیز علیه کّنش‌گران، باید متوقف شود.

شریفه محمدی و دیگر شریفانِ در بند، باید فورا و بی‌هیچ قید و شرطی آزاد شوند.

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

*پنجمین تجمع اعتراضی خانوادگی کارگران مناطق عملیاتی صنعت نفت ساکن شهرک‌های مسکونی جم نسبت به عدم افزایش کامل حقوق با شعارهای«همکارعزیزبرخیز صبر ما شده لبریز»،«خواسته ما یک کلام مزدتمام والسلام»،«هروعده ای که می دهند دروغه مشکل ما کم وکسر حقوقه» و…..

روزپنج شنبه 19 مهربرای پنجمین بار، کارگران مناطق عملیاتی صنعت نفت ساکن شهرک‌های مسکونی جم برای اعتراض به عدم افزایش کامل حقوق بهمراه خانواده دست به تجمع مقابل فرهنگسرای این شهرک درشهرستان جم ،استان بوشهر با شعارهای«همکارعزیزبرخیز صبر ما شده لبریز»،«خواسته ما یک کلام مزدتمام والسلام»،«هروعده ای که می دهند دروغه مشکل ما کم وکسر حقوقه» و…..زدند.

 

*آخرین خبرها درباره اعتراضات چند روزه کارگران سیمان لامرد نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه وتعطیلی کارخانه

کارگران معترض کارخانه سیمان لامرد به خبرنگاررسانه ای گفتند:ما کارگران شرکت سیمان لامرد جهت احقاق حقوق خود، از مدیرعامل محترم بارها درخواست کردیم و آنچه شنیدیم وعده بود و بس، در این مدت بیش از یک دهه فعالیت، شاهد استعفا و اخراج همکاران‌مان بدلیل نرسیدن به حقوق قانونی خود بوده ایم.

آنها افزودند:در این سال‌ها شاهد تولید بالاتر از ظرفیت اسمی کارخانه (3800تن در روز) بوده‌ایم؛ اما سوال اینجاست حاصل این همه تلاش و تولید و فروش کجاست؟ مگر نه این هست که قسمت اعظم تولید این کارخانه صادر می شود؟ و 8بار صادرکننده نمونه بوده ایم! ارز مربوط به این صادرات کجاست؟ و در کجا هزینه شده است؟

آنها ادامه دادند:بیمه تأمین اجتماعی بارها با تأخیر ثبت شده و گاهاً تا یک‌ماه کارگران بدون بیمه بوده‌اند و بصورت آزاد هزینه های پزشکی را پرداخت کرده اند، بیمه تکمیل درمان که نیمی از آن را خود پرسنل پرداخت کرده و از حقوقشان کسر شده ولی متاسفانه بدلیل عدم پرداخت به بیمه و بدهی زیاد، ایشان از انجام خدمات سر باز زدند.

بر اساس گزارش رسانه ای شده بتارخ 19 مهر، دوشنبه 16مهر ، کارگران کارخانه سیمان لامرد، مطالبات ماه های مرداد وشهریورخود را از مدیران کارخانه طلب می‌نمایند؛ در نتیجه این درخواست نصف حقوق مرداد ماه برای همه کارگران واریز می‌شود و حقوق شهریور ماه بلاتکلیف باقی‌ می‌ماند.

سه شنبه 17 مهر، مجدداً تجمع مسالمت‌آمیز 70 نفری جهت دریافت مابقی حقوق مرداد و حقوق کامل شهریوربرگزار می‌شود؛ در نتیجه این تجمع مابقی حقوق مرداد فقط برای کسانی که در تجمع حضور نداشتند واریز می‌شود؛ به عبارتی دیگر تمام کارگران به غیر از 70نفر حاضر در تجمع، حقوق مرداد خود را بصورت کلی دریافت کردند.

چهارشنبه 18 مهر، 70 کارگر که حقوق مرداد خودشان را بصورت ناقص دریافت کرده بودند مقابل فرمانداری لامرد حضور پیدا کردند که از این تعداد، حقوق 58 نفر واریز شد و 12 نفر تا به لحظه تنظیم این گزارش، مابقی حقوق مرداد خود را دریافت نکرده‌اند؛ حقوق شهریورنیز برای هیچ یک از کارگران واریز نشده است.

بنا بهمین گزارش،کارخانه سیمان لامرد طی پیامی خطاب به کارگران نوشت: قابل توجه پرسنل محترم، جریان تولید کارخانه پس از شیفت امشب، در بامداد فردا متوقف و تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهد بود.

به همین دلیل کلیه پرسنل روز کار، شیفتی، اداری و پشتیبانی به جز واحد حراست، فعلاً و تا اطلاع بعدی در مرخصی خواهند بود و نیازی به حضور در کارخانه ندارند؛ بدهی است اطلاع رسانی در خصوص فعالیت مجدد، متقابلاً اعلام خواهد شد.

یادآوری:تجمع اعتراضی کارگران کارخانه سیمان لامرد نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه مقابل فرمانداری

تصویرمنتشره بتاریخ 18 مهر،از تجمع اعتراضی کارگران کارخانه سیمان لامرد نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان فارس زدند.

 

*فراخوان تجمع معلولان مقابل نهاد ریاست جمهوری

ما زنده به آنیم که آرام نگیریم، موجیم که آسودگی ما عدم ماست

نظر به سال‌ها بی‌توجهی دولت/ دولت‌ها به حقوق افراد دارای معلولیت و عدم رسیدگی به مطالبات معلولان، اقدام به انتشار فراخوان می‌نماییم.

لذا بدین‌وسیله از افراد دارای معلولیت، خانواده‌های آنان و همچنین فعالان این حوزه درخواست می‌شود در تجمع سراسری معلولان مشارکت حداکثری نموده و حق پایمال‌‌شده معلولان را از حاکمیت مطالبه کنند.

یا به تجمع تهران بپیوندید و یا در شهرهای خود مقابل، استانداری، فرمانداری و بهزیستی تجمع برگزار کنید.

زمان تجمع؛ چهارشنبه ۲۵ مهر ساعت ۹

مکان‌ تجمع؛ تهران، میدان پاستور، خیابان پاستور، پارک پاستور

همراه شو عزیز، همراه شو، کین درد مشترک، هرگز جدا جدا درمان نمی‌شود

*”۱۹ مهر؛ نقطه عطفی در تاریخ مبارزات حقوق معلولان

روز نوزدهم مهرماه، در تقویم مبارزات حقوق معلولان ایران، دو رویداد مهم و متضاد ثبت شده است. از سویی، طوفان توییتری سال ۱۳۹۶، نمادی از اتحاد، همدلی و اراده‌ی راسخ جامعه برای احقاق حقوق معلولان بود و ثابت کرد هر وقت خود معلولان متحد شوند، جامعه هم صدای آنان را خواهد شنید و به کمک‌شان خواهد شتافت. در آن روز تاریخی، صدای خاموش معلولان به گوش جهانیان رسید و منجر به تصویب لایحه حمایت از حقوق معلولان شد.

اما در همین روز، در سال گذشته، رویدادی تلخ و فراموش‌ناپذیر رخ داد. یورش نیروهای امنیتی به خانه دو نفر از فعالان و احضار و بازجویی از سایر فعالان در شهرهای مختلف و توقیف وسایل الکترونیکی آنها، تصویری از نقض آشکار حقوق بشر و آزادی‌های مدنی در کشورمان را به نمایش گذاشت. این اقدام، نه تنها به حقوق اساسی و امنیت روانی این افراد و اعضاء خانواده‌اشان آسیب زد، بلکه تلاش کرد تا صدای عدالت‌خواهی آنان را تحت تاثیر قرار دهد.

با وجود این رویدادهای متضاد، ۱۹ مهرماه، همچنان روزی مهم و تاریخی در مبارزات حقوق معلولان است. این روز یادآور آن است که مبارزه برای حقوق برابر، راهی طولانی و پر فراز و نشیب است. اما همچنین نشان می‌دهد که با اتحاد، همدلی و پایداری، می‌توان به دستاوردهای بزرگی دست یافت.

تصویب لایحه حمایت از حقوق معلولان، گامی مهم در جهت تحقق حقوق این قشر از جامعه بود. اما این قانون به تنهایی کافی نیست. اجرای کامل این قانون، رفع موانع موجود و ایجاد فرصت‌های برابر برای معلولان، نیازمند تلاش همه‌جانبه دولت، سازمان‌های مردم‌نهاد و جامعه مدنی است.

این رویدادها، زنگ خطری برای همه ما بود. نشان داد که هنوز تا رسیدن به جامعه‌ای برابر و عادلانه برای همه، راه زیادی در پیش داریم. ما باید با هم متحد شویم و برای احقاق حقوق افراد دارای معلولیت، تلاش کنیم. سکوت در برابر چنین ظلمی، پذیرش آن است.

به یاد این روز تاریخی؛ به یاد همه کسانی که در این راه تلاش کردند؛ به یاد همه معلولانی که با تمام توان برای تحقق حقوق خود مبارزه کردند و می‌کنند؛ به یاد فعالانی که دیگر در میان ما نیستند؛ ایستاده‌ایم و به آینده‌ای روشن امیدواریم.

بیایید به یاد داشته باشیم که ما با اتحاد می‌توانیم دنیایی بهتر برای خود و برای آیندگان بسازیم.

“۱۹ مهر، نه تنها روزی برای یادبود، بلکه روزی برای تجدید عهد و پیمان برای ادامه مبارزه است.”

منبع دو مطلب بالا:کانال کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت

*احضار و تفتیش منزل فعالان صنفی و کارگری در سنندج

بر اساس اطلاعات رسیده از منبع موثق روز دوشنبه، شانزدهم مهرماه، مأموران اطلاعاتی با حضور در منزل رضا شریفه، فعال صنفی معلمان، و با ارائه حکم تفتیش، اقدام به ضبط وسایل الکترونیکی وی و فرزندش آرمین شریفه، فعال کارگری باسابقه، کردند. مأموران از رضا و آرمین شریفه خواستند که دو روز بعد، به ستاد خبری اطلاعات در سنندج مراجعه کنند.

آرمین شریفه که به بیماری خاصی مبتلاست و تحت مراقبت‌های پزشکی قرار دارد، با مشکلات جسمی مواجه است که هرگونه استرس می‌تواند وضعیت سلامتی او را وخیم‌تر کند. نگرانی‌ها در مورد ایجاد فشارهای روانی و جسمی بر این فعال کارگری افزایش یافته است.

لازم به ذکر است که رضا شریفه، از معلمان و فعالان صنفی برجسته و همیشه همراه سنندج، پیش از این نیز به دلیل فعالیت‌هایش مورد فشارهای اطلاعاتی قرار گرفته بود.

برگرفته از کانال چالش صنفی فرهنگیان ایران

*ایرج توبیهای نجف آبادی معلم بازنشسته توسط دادگاه تجدیدنظر اصفهان به دوسال حبس و پرداخت جریمه نقدی محکوم شد

رای شعبه دادگاه ۳۴ تجدیدنظر در خصوص تجدید نظر خواهی آقای ایرج توبیهای نجف آبادی

محکومیت وی به تحمل دو سال حبس و پرداخت جزای نقدی به مبلغ ۱۰ میلیون تومان از بابت نشر اکاذیت جهت تشویش اذهان عمومی به وسیله فضای مجازی ضمن رد دادنامه تجدیدنظر خواهی دادنامه تجدیدنظر خواسته را تایید می کند و رای صادره حضوری و قطعی محسوب می شود.

شایان ذکر است آقای توبیها پیشتر در نامه ای سرگشاده حضورخود در تجمعات صنفی را قانونی دانسته که مطابق قانون جرم تلقی نمی‌شود و تمام اتهامات وارده را جعلی و به دور از واقعیت عنوان کرده است و همچنین به رای شعبه ۳۷ دادگاه تجدید نظر خواهی اعتراض کرده بودند.

منبع:کانال فرهنگیان البرز

*خودکشی کارگر پاکبان شهرداری دهسرخ مبارکه بدلیل اخراج از کار

خبر تلخی دیگر در گوشه ای از سرزمینمان که قلب هر انسان و ایران و ایرانی را به درد می آورد.

زنده یاد جمال قاراگزلو اهل و ساکن شهر دهسرخ( مبارکه،اصفهان)کارگر رفتگر که بخاطر اخراج چندین باره از شهرداری دهسرخ و درمانده ماندن در تامین نان خانواده اش با داشتن دو فرزند خردسال متاسفانه خودکشی کرد و این است دستاورد مسئولان نابخرد شهرداری که داغ پدر را بر سینه بچه هایش گذاشتند.

منبع خبر:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

*بیانیه کلکتیو سندیکایی فرانسه در رابطه با فاجعه معدن طبس:

ایران: قتل عام قابل اجتناب ۵۲ معدنچی

در ۲۲ سپتامبر، انفجار گار متان در عمق ۷۰۰ متری در معدن زغال سنگ طبس دستکم ۵۲ نفر را کشت و ۲۰ نفر را هم زخمی کرد.

قبل از وقوع فاجعه، کارگران مدیریت را از وجود بوی متان در فضای معدن مطلع کرده بودند، اما با این حال کارگران را مجبور کردند سر کار بروند. بنابراین مرگ این کارگران کاملا قابل پیشگیری بود.

ما این قتل عام واقعی را به شدت محکوم می کنیم.

ما به معدنچیان و خانواده های آن ها تسلیت گفته و همبستگی خود را ابراز می داریم.

این فاجعه معدن یک رویداد منفرد نیست:

– در سال ۲۰۰۹ ، ۲۰ معدنچی در چندین حادثه کشته شدند ،

– در سال ۲۰۱۳، در دو حادثه جداگانه ۱۱ نفر جان خود را از دست دادند،

– در سال ۲۰۱۷، در جریان یک انفجار در معدن آزادشهر حداقل ۴‍۲ نفر حان باختند.

– در ماه مه ۲۰۲۱ در دامغان، دو معدنچی در یک انفجار جان خود را از دست دادند و هم چنین شش معدنچی دیگر در سال ۲۰۲۳ در یک انفجار کشته شدند.

تکرار این حوادث مرگبار در معادن به وضوح نشان می دهد که ما با یک مسأله سیستماتیک و فقدان اراده سیاسی برای رسیدگی به آن روبرو هستیم:

– از یک سو، عدم رعایت استانداردهای ایمنی برای تضمین ایمنی کارگران؛

– از سوی دیگر، ناکافی بودن خدمات اضطراری در مناطق معدنی.

وجود اتحادیه های کارگری مستقل نیز نظارت بر شرایط ایمنی را تا حد زیادی تسهیل می کند. احتمال چنین حوادثی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

مسئولیت دولت کاملاً آشکار است. آمارهای رسمی منتشر شده در سال ۲۰۲۳ نشان می دهند که در سال ۲۰۲۳ بیش از ۲۱۱۵ نفر در حوادث کار کشته و۲۷۰۰۰ نفر زخمی شدند.

بر طبق معائدات بین المللی کار، دولت و کارفرمایان بخش خصوصی موظف به تأمین ایمنی و حفاظت از جان کارگران در محل کار هستند.

ما از رژیم ایران می خواهیم اقداماتی را برای محافظت از جان معدنچیان انجام دهد، از جمله بازرسی های لازم.

سلامت و ایمنی معدنچیان را نمی توان به اختیار کارفرمایان واگذار کرد.

پاریس، ۱۰ اکتبر ۲۰۲۴

کنفدراسیون دموکراتیک فرانسوی کار س. اف. د. ت CFDT

کنفدراسیون عمومی کار س. ژ. تCGT

کنفدراسیون متحده سندیکایی اف. اس. اوFSU

اتحاد سندیکایی همبستگی سولیدرSolidaires

اتحاد ملی سندیکاهای مستقل او. ان. اس. آ UNSA

برگرفته از کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

*جان باختن کارگر جوان مجتمع مس سرچشمه

چهارشنبه شب(18 مهر)،یک کارگر 30 ساله مجتمع مس سرچشمه به علت نامعلومی(گازگرفتگی یا….؟) درمحل کارش جان باخت.

روزپنج شنبه 19 مهر،درهمین رابطه سرپرست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان رفسنجان به خبرنگاران گفت: دستگاه قضایی محل حادثه منجر به فوت کارگر در مجتمع مس سرچشمه را پلمب کرد.

akhbarkargari2468@gmail.com

 

پیام بگذارید

رفیق فواد مصطفی سلطانی

اتحاد کارگری