اخبار و گزارش های کارگری 3 اسفند ماه 1402

اخبار و گزارش های کارگری

– دور جدید اعتراض کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران سومین روز را پشت سرگذاشت

ادامه تجمع کارگران حق طلب ممنوع الورود در جلوی ورودی مجتمع

– اعتصاب وتجمع کارگران پتروشیمی نگین مکران دراعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق

– اعتصاب و تجمع کارگران راه آهن ناحیه لرستان دراعتراض به عدم پرداخت کامل مطالبات

– اعتراض مال باختگان مجتمع تجاری تفریحی گلباران دزفول با تجمع وسردادن شعار«پولی که دست شماست تمام دارایی ماست»

– معلمان و فعالین صنفی مریوان به مناسبت روز جهانی زبان مادری، با راهپیمایی از میدان بسیارانی تا دریاچه زریبار و حمل پلاکاردهایی، این روز را گرامی داشتند

– بیانیه تحلیلی انجمن صنفی معلمان کوردستان بە مناسبت روز جهانی زبان مادری

– بازداشت دانا لنج‌آبادی، فعال مدنی در مریوان

*******

*دور جدید اعتراض کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران سومین روز را پشت سرگذاشت

ادامه تجمع کارگران حق طلب ممنوع الورود در جلوی ورودی مجتمع

صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد:

سومین روز اعتصاب کارگران گروه ملی فولاد ایران – اهواز

در ادامه اعتصاب و اعتراض به ممنوع الورود شدن شماری از کارگران و اجرای ناقص طرح طبقه بندی، از صبح امروز پنجشنبه سوم اسفندماه ۱۴۰۲، تمامی درهای شرکت بسته و کنترل آنها در دست کارگران قرار گرفت.

ابتدای هفته جاری با دستور مدیرعامل و حراست شرکت از ورود به محل کار تعدادی از همکاران جلوگیری بعمل آمده بود که این موضوع موجب شکل گیری اعتصاب جاری شد.

متعاقب این اعتصاب، از روز گذشته نیز شمار دیگری از کارگران معترض با حکم ممنوع الورودی خود مواجه شدند.

کارگران گروه ملی فولاد ایران:

تجمع امروز(پنج شنبه 3 اسفند) نشان داد که کارگران به عهد خود وفا کرده و در کنار همکاران خود میمانند.

ما ثابت کردیم که گرچه در محیط کار برای رونق تولید سلسله مراتب رعایت میشود و مدیر و رییس و سرپرست و کارگر بصورت سلسله مراتبی وجود دارد ، ولی این سلسله مراتب به معنای برده بودن کارگر نیست و تعیین کننده اول و آخر شخص کارگر است.

هرگز نخواسته بودیم که تولید متوقف شود و اینگونه کف خیابان حقوق خود را مطالبه کنیم ولی گویا مسئولین از این شرایط خشنود هستند ، ولی حالا که شرایط به این نقطه رسیده اینبار ما هستیم که شرایط بازگشت به داخل شرکت و از سرگیری تولید را مشخص میکنیم.

این مشکلات و این شرایط باید یکبار برای همیشه و به شکلی کاملا اساسی حل و فصل شود و تولید تبدیل به تنها دغدغه کارگر شود. همکاران شریف مادامی که نمایندگانی داریم که بر اثر فشارها تسلیم شوند مطالبات ما برآورده نخواهد شد . ما هرکدام نماینده هستیم و احتیاجی به عروسک های خیمه شب بازی در دستان کارفرما و مسولین نداریم همه منتظر هستیم که این نمایندگان استعفای کتبی خود را بنویسند و بیش از این خود را مقابل کارگر نگذارند .

مطالبات کارگران که باید ، تاکید میکنیم باید بدون هیچگونه مکر و دغل بازی برآورده شود از قرار زیر است :

۱.بازگشت تمام همکاران اخراجی به شرکت اعم از شفقی و قراردادی

۲. تغییر مدیر عامل و تیم بی لیاقتش

۳. اجرای دقیق طرح طبقه بندی و همسان سازی حقوق با شرکتهای مجاور و پرداخت بک پی بصورت کامل

برای مسئولینی که هنوز منظور از همسان سازی را درک نمی‌کنند ، منظور از همسان سازی یعنی اینکه کف حقوق یک کارگر قبل از سال جدید باید به ۳۰ملیون برسد.

ساده تر از این نمیتوان بیان کرد ، امیدواریم که فهمیده و درک کرده باشید.

اعتصاب وتجمع کارگران پتروشیمی نگین مکران دراعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق

روز پنج شنبه 3 اسفند، کارگران پتروشیمی نگین مکران (شرکت های پیمانکاری آوای جهانبین پارسیان وسازه)برای اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق دست از کارکشیدند ودراین سایت واقع درمنطقه آزاد چابهاردراستان سیستان وبلوچستان تجمع کردند.

یکی از این کارگران معترض به یک منبع خبری محلی گفت:پتروشیمی نگین مکران چابهار شرکت سازه پیمانکاری وشرکت آوای جهان بین سه ماه هست که به ما حقوق ندادند، فقط قول های الکی میدن، امروز هم اعتصاب کردیم اصلا کسی جوابگو نیست رئیس پروژه با رئیس کارگاه داخل اتاق خودشون هستند نمی آیند بیرون از بس قول های الکی دادند، ما کارگر ها در وضعیت معیشتی بدی قرار داریم (پول دکتر، پول مدرسه بچه ها، پول خورد و خوراک) نداریم هیچکس پاسخگو نیست.

*اعتصاب و تجمع کارگران راه آهن ناحیه لرستان دراعتراض به عدم پرداخت کامل مطالبات

روزپنج شنبه 3 اسفند، کارگران راه آهن ناحیه لرستان برای اعتراض به عدم پرداخت کامل مطالبات دست از کارکشیدند ومقابل اداره کل راه آهن لرستان تجمع کردند.

گزارشی بقلم یک کارگربرگرفته از شبکه های اجتماعی:

اعتصاب کارگران لرستان

صبح امروز ۳ پنچ شنبه

با سلام و خسته نباشید، اعتصاب سراسری کارگران تراورس ناحیه لرستان هم اکنون جلوی اداره کل راه آهن بخاطر عدم پرداخت اعیاد واریزی کم حقوق که مدیر کل لرستان رحمت نژاد با وعده های پوچ سعی درشکستن اعتصاب کارگران را داردتا کی ظلم وبی عدالتی خداوند لعنتتون کنه ،همکاران عزیز تا محقق نشدن حق وحقوق اعتصاب همچنان ادامه دهید

*اعتراض مال باختگان مجتمع تجاری تفریحی گلباران دزفول با تجمع وسردادن شعار«پولی که دست شماست تمام دارایی ماست»

فیلم های منتشره درشبکه های اجتماعی ازاعتراض روز پنج شنبه 3 اسفند مال باختگان مجتمع تجاری تفریحی گلباران دزفول(شرکت نیوساید گستر ایرانیان)با تجمع وسردادن شعار«پولی که دست شماست تمام دارایی ماست»خبر می دهند.معترضین خواهان بازپرداخت سرمایه های خود هستند.

قابل یاد آوری است که شایعه ورشکستگی شرکت و تعطیلی این مجتمع ازدی ماه سال جاری موجب نگرانی سهامداران واعتراضات آنها شده است.

روزچهارشنبه 4 بهمن ماه امسال دادستان دزفول به خبرنگاررسانه ای گفت: مطالبه سهامداران شرکت نیوساید گستر ایرانیان موسوم به گلباران دزفول به طور ویژه در حال رسیدگی است.

وی ادامه داد: پس از اعتراض سهامداران شرکت گلباران برای باز پس گرفتن وجوه سرمایه خود، موضوع در دستور رسیدگی مسوولان شهرستان قرار گرفت.

*معلمان و فعالین صنفی مریوان به مناسبت روز جهانی زبان مادری، با راهپیمایی از میدان بسیارانی تا دریاچه زریبار و حمل پلاکاردهایی، این روز را گرامی داشتند

 

فعالین صنفی مریوان پلاکاردهایی با مضامینی چون:

«پەرە پێدانی زمانی دایکی، پێشخستنی ژیانی گەلە

زمانی دایکی درگای مێژووی هەر نەتەوەیەکە

کاتێ زمانی دایکی لەناو بچێت، گەل لە ناو چووه

قووڵایی هەستی مرۆڤ تەنیا بە زمانی دایکی دەربڕ ئەکڕێت»

بر حق آموزش به زبان مادری تاکید کردند

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

*بیانیه تحلیلی انجمن صنفی معلمان کوردستان بە مناسبت روز جهانی زبان مادری

هەزار قەیران بایدە تۊشم

هەر کوردم و کوردی ئۊشم

روز ٢١ فوریە (٢ اسفند) از طرف یونسکو بە عنوان روز جهانی زبان مادری بە انگلیسی Internaional Mother languge day نامگذاری شدە است.

علت نامگذاری در سال ١٩٥٢ دانشجویان دانشگاە داکا و دانشجویان دانشکدە پزشکی بنگلادش کە در آن زمان پاکستان شرقی نامیدە می‌شد تظاهرات مسالمت آمیزی را برای بە رسمیت شناختە شدن زبان بنگالی در کنار زبان اردو کە زبان رسمی پاکستان بود راە انداختند اما با دخالت و حملە پلیس پاکستان، تظاهرات بە خشونت کشیدە شد و تعدادی از دانشجویان بە دست پلیس کشتە شدند.

در سال ١٩٩٩ بە منظور کمک بە تنوع زبانی و فرهنگی این روز نامگذاری شد و در سال ٢٠٠٨ مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز این سال را سال جهانی زبان‌ها اعلام کرد.

در صد سال گذشتە و با تثبیت حکومت مرکزی در ایران زبان‌های ملل غیر فارس بە حاشیە راندە شدند و زبان فارسی بە عنوان زبان رسمی در ادارات، رسانەها و زبان سیاست تحمیل شد و سیاست یک زبان_یک فرهنگ امر مسلم و رایجی گردید. اسنادی از دورە پهلوی دوم در سالهای اخیر فاش شد کە بە آموزش و پرورش مناطق غیر فارس زبان دستور اکید دادە بودند کە دانش آموزان را از سخن گفتن بە زبان مادری منع کنند و معلمان هم جز با زبان فارسی با آنها سخن نگویند.مشخصا هدف غایی این سیاست یکسان سازی و ذوب ملل دیگر در زبان و فرهنگ قوم مسلط است.

سلطە زبان فارسی و بە حاشیە راندن دیگر زبانهای ملل غیر فارس محدود بە دورە پهلوی نبود و دولت‌های پس از انقلاب ٥٧ یکی پس از دیگری با نادیدە گرفتن حقوق زبانی دیگر ملت‌ها ادامە دهندە همان روند قبلی شدند، علیرغم اینکە اصلی تحت عنوان اصل پانزدهم در قانون اساسی گنجاندە شدە بود کە بر آموزش زبان مادری در کنار زبان فارسی تاکید داشت، اما همین امکان حداقلی هم تحقق نیافت و سیاست حاکمیت در جهت تضعیف زبان‌های مادری غیر فارس و محدود و محصور نمودن آنها تا حدودی بصورت یکنواخت ادامە پیدا کرد.

بر اساس تحقیقات علمی و دادەهای آماری متقن مشخص شدە کە، محروم نمودن کودکان از آموزش بە زبان مادری لطمات جبران ناپذیری بە شخصیت، عواطف و احساسات آنها می‌زند و چنانچە مبرهن است بیشترین آمار ترک تحصیل و ضعف نمرات امتحانی دانش آموزان در مناطق دو زبانەای گزارش شدە کە از امکان بهرەگیری از زبان مادری محروم هستند.

تاکید بر آموزش زبان فارسی و ایجاد مانع برای آموزش زبان مادری دیگر ملل در ایران در واقع پی گرفتن سیاست انکار، آسیمیلاسون فرهنگی و زبانی غیر فارس زبانان است و تلاشی است در جهت ایجاد امپراتوری زبان فارسی و گسترش همەجانبە آن در مناطق غیر فارس زبان با مقدس شمردن آن و تنزل دیگر زبان‌ها بە سطح زبان محلی و بومی، در حالیکە این زبان‌ها نزد گویشوران خود رسمیت دارند.

متاسفانە در تحمیل زبان فارسی و تقدیس آن نە تنها ناسیونالیست‌ها و پان ایرانیست‌ها و طرفداران یکسان سازی فرهنگی نقش داشتند بلکە برخی خوانشهای ناصواب در مناطق غیر فارس زبان هم این مطالبە سیاسی، حقوقی، فرهنگی و انسانی را امری حاشیەای تلقی می‌کرد مبادا تاکید بر زبان مادری با منافع طبقاتی تودەهای مردم در تناقض باشد. دیگر اینکە اساسا نگاە این طیف بە زبان تقلیل گرایانە بود/هست چون زبان از نگاە آنها جز وسیلەای ارتباطی بین افراد نیست در حالیکە زبان نەتنها فراتر از یک ابزار ارتباطی است، بلکە ابزار سیاست و سلطە هم هست و ضمنا” شاخص بسیار مهمی برای دموکراتیک بودن یا غیر دموکراتیک بودن یک حکومت قلمداد می‌شود.

زبان اولین سنگر و سپر دفاعی است در برابر فرهنگ و زبان مسلط کە با شکستن این سد زمینە شکست در سایر جنبەهای فرهنگی و ذوب کامل یک ملت در ملت فرادست حاصل می‌شود.

طرفداران یک زبان یک فرهنگ در ورطە این گمان غلط‌ هستند کە سیاست تک زبانی حافظ منافع ملی است در حالیکە سرکوب زبانی سرکوب در جنبەهای دیگر را بستر سازی کردە و مشروعیت می‌بخشد و این خود سبب شکاف قومی و زبانی شدە و بیشتر از پیش ناعدالتی موجود و شکافهای ملی را بە گسل‌های غیر قابل ترمیم تبدیل می‌کند.

زبان ستون هویت یک ملت است.

فشار بر فعالین فرهنگی و زبانی مناطق غیر فارس زبان از جملە فشارهایی کە بر انجمن نوژین در سنندج و زندانی کردن اعضای آن از جملە #سیوان_ابراهیمی همسر #زارا_محمدی از معلمان آموزش زبان کوردی، #مژگان_کاووسی از فعالین فرهنگی و زبانی کوردهای کلاردشت و اخراج #بهروز_چمن آرا یکی از اساتید محبوب زبان کوردی دانشگاە کوردستان از جملە سیاست‌های اشتباە حاکمیت وطرفداران سیاست تک زبان است کە آشکارا در برابر مردم این پیام را ارسال می‌کند کە ما داریم سرکوب می‌کنیم و هویت شما را نادیدە می‌گیریم.

آموزش زبان مادری نە تنها آنچە کە از آن تعبیر بە منافع ملی می‌شود را تهدید نمی‌کند بلکە سبب همبستگی بیشتر میان ملل یک چهارچوب جغرافیایی می‌‌شود، چون اساسا عملی ضد تبعیض است و عدم تبعیض در حوزە فرهنگ و زبان زمینەساز رفع دیگر ابعاد تبعیض‌‌ خواهد شد و احساس نارضایتی و بە تبع آن اعتراض را بە حداقل خواهد رساند. تجربە کشورهای دموکراتیک و چند زبانە تجربەای موفق و غیر قابل انکار است کە بعضا در برخی از این کشورها بیشتر از ١٠ زبان رسمی و یک یا دو زبان میانجی وجود دارد.

تنوع زبانی نظم طبیعی جهان ماست.

بە گفتە کارشناسان حوزە فرهنگ و زبان، عدم آموزش بە زبان مادری در واقع سلاخی علیە کودکان است و ضمن اینکە آنها را از مفهوم سازی و درک مسائل بە زبان مادری محروم می‌کند سبب بیسوادی و کسب مهارتهای لازم در آنها شدە و یکی از عوامل بازتولید فقر و نابرابری در این مناطق محسوب می‌‌گردد و نظم طبیعی جهان ما را بر هم می‌ریزد و در پای سیاست یکسان سازی زبانی و فرهنگی قربانی می‌کند

انجمن صنفی معلمان کوردستان(سنندج) از کلیە همکاران، دانش آموزان و اولیاء دانش آموزان می‌خواهد کە در برابر زبان مادری خود احساس مسئولیت کنند و با یادگیری، سخن گفتن با فرزندان و استفادە روزمرە خصوصا در فضای مجازی کە بخش مهم و جدایی ناپذیر زندگی امروز ماست نسبت بە توسعە و آموزش آن اقدام کنند. آنچە در چند سال اخیر در برخی مناطق کوردستان تحت عناوین مختلف رایج شدە و عداەی با فرزندان خود با زبان مسلط سخن می‌گویند بە تعبیر عامیانەاش نەتنها باکلاس بودن نیست و پرستیژ بە حساب نمی‌آید بلکە نوعی خودباختگی مسلم ناشی از ضعف هویت و احساس حقارت و تسلیم در برابر فرهنگ و زبان مسلط است. بە تعبیر یونسکو، بیسواد کسی است کە در استفادە از زبان مادری ناتوان باشد.

سخنی با حاکمیت_ در کشوری مانند افریقای جنوبی ١١ زبان رسمی وجود دارد، در هندوستان ٢٢ زبان رسمی و ١٢٢ زبان مهم و صدها زبان و لهجە دیگر رایج است و از زبان میانجی انگلیسی و هندو برای ارتباط همە مناطق استفادە میشود. در کشوری مانند سوئیس کە بە شیوەای فدرال ادارە می‌شود چهار زبان آلمانی، ایتالیایی، فرانسوی و رومانش در نظام کنفدراسیون سوئیس جایگاهی برابر دارند. بیان این موارد برای تذکر این موضوع است کە توسعە دیگر زبانها نەتنها ضرری بە همبستگی مردمان این سرزمینها نزدە بلکە عامل اتفاق و اتحاد هم بودە است و ضرورت دارد کە از تجربەهای جهانی در این مورد غافل نشوید.

ما بە عنوان انجمن صنفی معلمان کوردستان(سنندج) چنانچە در اکسیونهای مختلف مواضع خود را بە روشنی بیان کردەایم خواهان #آموزش_بە_زبان_مادری و حفظ و توسعە فرهنگ و زبان خود کە بخشی از فرهنگ جامعە بشری است هستیم. این از حقوق طبیعی و اساسی ماست کە فرزندانمان با زبان مادری آموزش ببینند و بە تعبیر هەژار مکریانی ما هم دستەگل زبان و فرهنگ خود را بە گلستان فرهنگ و زبان جهان تقدیم کنیم.

انجمن صنفی معلمان کوردستان _سنندج

دوم اسفندماە ١٤٠٢

٢ٚی ڕەشەمەی ٢٧٢٣ی کوردی

*بازداشت دانا لنج‌آبادی، فعال مدنی در مریوان

دانا لنج‌آبادی، فعال مدنی و زندانی سیاسی سابق کورد، روز سه‌شنبه ۱ اسفندماه ۱۴۰۲، توسط مأموران امنیتی جمهوری اسلامی بدون ارائه هرگونه برگه قضایی در مریوان بازداشت شده است.

این زندانی سیاسی، امروز پنج شنبه ۳ اسفند در دادسرای عمومی و انقلاب مریوان با عنوان «تبلیغ علیه نظام» تفهیم اتهام شده و قرار بازداشت ۱ ماهه برای وی صادر و به بازداشتگاه اداره اطلاعات مریوان بازگردانده شده است.

لازم به ذکر است دانا لنج‌آبادی یکبار دیگر نیز در سال ۱۳۹۱ توسط دادگاه انقلاب مریوان به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اخلال در نظم عمومی» به ۱ سال و ۸ ماه حبس و ۵۰ ضربه شلاق محکوم و در همان سال بازداشت شده بود. او بعدها با فشارهای اداره اطلاعات ستاره‌دار شده و از ادامه تحصیل در دانشگاه پیام نور مریوان نیز محروم شده بود.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

akhbarkargari2468@gmail.com

 

پیام بگذارید

رفیق فواد مصطفی سلطانی

اتحاد کارگری