اخبار و گزارش های کارگری 16 بهمن ماه 1402

اخبار و گزارش های کارگری

– بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران “نه به اعدام”

– دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشور نسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان بابرپایی تجمع،راهپیمایی ،سردادن شعارها وبرافراشتن پلاکاردها مقابل یا درساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های

آذربایجان شرقی (شهرتبریز)

آذربایجان غربی (شهرهای ارومیه وخوی)

اردبیل(شهراردبیل)

خوزستان(شهر اهواز)

زنجان(شهر زنجان)

سیستان وبلوچستان(شهرزاهدان)

کردستان(شهرهای بیجار،سقز،قروه،سنندج ومریوان)

کرمان(شهرکرمان)

کرمانشاه(شهرکرمانشاه)

گیلان(شهررشت)

مازندران(شهرساری)

مرکزی(شهراراک)

هرمزگان(شهربندرعباس)

واستان تهران در پایتخت مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات ایران در بلوار سردار جنگل

– ادامه اعتراض کارگران پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ، اجرانشدن دو هفته کار- دو هفته استراحت در بخش اداری و پشتیبانی مجتمع، زیرساخت نامناسب خوابگاه‌ها، فرسوده بودن امکانات و تجهیزات و عدم شمول قانون کار برای راننده‌های غیرمالک وعدم پرداخت بموقع مطالبات وعدم تحقق وعده ها با برپایی تجمع در پالایشگاه پنجم برای سومین روز در هفته جاری

– کارگران گروه ملی فولاد:

1- بازگشت بکار کریم سیاحی بصورت قراردادی

2- پیش از بازگشت بکار:با هدف اعتراض به لجاجت مدیریت با کریم سیاحی علیرغم تمام مجوزهای قانونی و برای اینکه نشان دهیم کارگران گروه ملی هرگز خوبی را فراموش نکرده و همیشه در کنار هم هستند ، فردا ساعت ۱۰ صبح مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۱۷ همگی در کنار کریم سیاحی ایستاده و جلوی درب شرکت با همکاران تحصن خواهیم کرد.

– تجمع کارگران سد ونیروگاه دز دراعتراض به عدم تبدیل وضعیت و استخدام های سفارشی ادامه دارد

– روز شمار اعتصاب غذای غلامرضا غلامی کندازی

بیست و چهارمین روز از اعتصاب غذای فعال صنفی معلمان فارس

– سبد معیشت، ابزاری برای افشاگری و یا وسیله ای برای عوام فریبی

– رضا اقدسی با وجود بیماری از حق درمان محروم است

– آزادی موقت سعید یوزی با قرار وثیقه پانصد میلیون تومانی

– جان باختن یک کارگر جوان در حادثه آتش سوزی مرغداری دزفول

– جان باختن یک کارگر دربابل بر اثر سقوط ازداربست

*******

*بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران “نه به اعدام”

دانش‌آموزان عزیز، معلمان شجاع و آگاه و مردم شریف ایران

در طول تاریخ تنها یک پدیده تغییر نکرده و آن هم خود تغییر بوده است نیک می‌دانیم تغییر اراده مردم می‌باشد. هر جامعه و سیستمی اراده‌ای برای تغییر نداشته باشد محکوم به نیستی خواهد بود.

اعتراضات مردم ایران در سال‌های اخیر نشان از آن دارد که خواهان ایجاد تعییرات اساسی هستند، آن‌ها همواره برای رسیدن به اهداف، تحرکات مدنی و اجتماعي را سر‌لوحه‌ی کار خود قرار داده‌اند.

آنچه که حاکمیت آن را اغتشاش می‌خواند همانا اراده جمعی برای تغییر می‌باشد و نباید با مجازات‌های غیرقابل برگشت مواجه شود.

آنچه در این میان سبب تحمیل مجازات‌های سنگین به مردم و اراده عمومی جامعه می‌شود، وجود قوانینی است که حاصل اراده عمومی نیستند.

بر کسی پوشیده نیست که قوانین مجازات در مجالسی مصوب شده که نماینده اکثریت مردم نیست و این قوانین با اصول اساسی حقوق بشر ناسازگاری دارند و به همین دلایل باعث رویارویی اراده عمومی جامعه که خواهان تغییر هست با اراده عده‌ای قانون‌گذار می‌گردد که شدیدترین مجازات را به معترضانی که اراده‌ی عمومی جامعه هستند، تحمیل می‌کنند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، معتقد است نهاد حقوق مدرن برای مجازات ابزارهای متعدی در اختیار دارد که براساس میزان تاثیر آن بسته به شرایط و موقعیت می‌توان دست به انتخاب زد. مهمترین رکن مجازات در نهاد حقوقی مدرن قبول اشتباه از سوی نهاد صادر کننده حکم است و پیوسته این را مدنظر قرار داده است. اگر نهاد مجازات کننده اشتباهی کسی را مجازات کرد اولا باید بتواند مانع اجرای مجازات شود و دوما تا سرحد توان برای جبران اشتباه نهاد حقوق و مجری، خسارت برای مجازات شونده را جبران کند. اما صرف مبنا قرار دادن “حد” برای تمام نهاد حقوق و تسری دادن آن مجازات‌ها در دنیای مدرن پذیرفتنی نیست. از سوی دیگر به دلیل اینکه مجازات شدید و غیرقابل جبران اعدام مورد قبول اراده عمومی جامعه نیست و خواهان لغو مجازات اعدام می‌باشد.

در سال ۱۴۰۱، در اوج اعتراضات چون احتمال شکست را پیش‌بینی می‌کردند مسئولین در مورد حق اعتراض، شنیدن صدای اعتراضات و اختصاص مکان‌هایی برای اعتراض مردم را بیان کردند که نشانه‌ای از پذیرش اراده عمومی از سوی مسئولین بود. اما در کوتاه‌مدت با استیلای قدرت نظامی و سرکوب شاهد چرخش این گفته‌ها و وعده‌ها بودیم.

در سال ۱۴۰۲ شاهد سرکوب شدید، ایجاد جو رعب و وحشت، اخراج، زندان و اعدام معترضانی بودیم که بصورت مسالمت‌آمیز اراده عمومی برای تغییر در شیوه اداره مملکت را در خیابان فریاد زدند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن محکوم کردن اقدامات و اعدام‌های اخیر اعلام می‌نماید که مجازات اعدام عملی غیر انسانی، غیرعقلانی، غیراخلاقی و از همه مهمتر محصول اراده اقلیت حاکم است که باعث وهن‌شان مردم متمدن و شریف است. هر حاکمیتی که بخواهد با گسترش مجازات و استیلای سلطه به بقای خود ادامه بدهد بر مردم مغلوبی حکومت خواهد کرد که فاقد اراده بوده و در نتیجه حتی از سقوط آن نظام و دفاع از شان خود قاصر هستند. تا امروز مجازات اعدام نتوانسته مردم ایران را مغلوب کند اما چون حکومت‌های محکوم به شکست در منتهی‌الیه عمر خود تنها راه بقای خود را استفاده از مجازات‌های خشن در دادگاه‌هایی می‌دانند که با قانون اساسی آن کشور سازگاری ندارد. با توجه به این که تفکیک قوا در حاکمیت امروز ایران حتی به صورت صوری وجود ندارد و دستگاه‌های اجرایی، قضایی و قانون‌گذاری بصورت مداوم در کار یکدیگر مداخله می‌نمایند و نماینده اکثریت نسبی جامعه نیستند، فاقد وجاهت و مشروعیت برای اجرای احکام سنگین اعدام می‌باشند.

تجربه لغو مجازات اعدام در بسیاری از کشورها نشان داده است که لغو اعدام به هیچ‌عنوان سبب افزایش جرم و جنایت نشده و بنابراین از مجامع جهانی و کشورهای توسعه یافته می‌خواهیم که تجربه و دستاوردهای خود را در اختیار تشکل‌های مردم نهاد بگذارند تا با علم و اطلاعات بیشتر در جهت لغو مجازات اعدام در ایران گام بردارند. بدیهی است تداوم سرکوب، زندان و اعدام نمی‌تواند مانع از بیان خواسته‌های بحق مردم شود، بلکه موجب خشم، نفرت عمومی و بازتولید خشونت می‌گردد. بنابراین از حاکمیت جمهوری اسلامی می‌خواهیم بیشتر از این با اراده عمومی جامعه تقابل و دشمنی نکند و در اسرع وقت دستگاه یکدست شده حاکمیت، اراده مردم در لغو مجازات اعدام را پذیرفته و در جهت لغو مجازات اعدام اقدام نماید.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

*دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشور نسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان بابرپایی تجمع،راهپیمایی ،سردادن شعارها وبرافراشتن پلاکاردها مقابل یا درساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های

آذربایجان شرقی (شهرتبریز)

آذربایجان غربی (شهرهای ارومیه وخوی)

اردبیل(شهراردبیل)

خوزستان(شهر اهواز)

زنجان(شهر زنجان)

سیستان وبلوچستان(شهرزاهدان)

کردستان(شهرهای بیجار،سقز،قروه،سنندج ومریوان)

کرمان(شهرکرمان)

کرمانشاه(شهرکرمانشاه)

گیلان(شهررشت)

مازندران(شهرساری)

مرکزی(شهراراک)

هرمزگان(شهربندرعباس)

واستان تهران در پایتخت مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات ایران در بلوار سردار جنگل

شعارها :

«فقط کف خیابون بدست میاد حق مون»

«عدالتی ندیدیم ما دیگه رای نمی دیم»

«ازبس دروغ شنیدیم ما دیگه رای نمی دیم»

«این همه بی عدالتی هرگز ندیده ملتی»

«عدالتی ندیدیم فقط دروغ شنیدیم»

«تاحق خود نگیریم طوفان بپا می کنیم»

«از خوزستان تا تهران ننگ برمدیران»

«دولت جنایت می کند مجلس حمایت می کند»

«سهامدار خیانت می کند وزیر حمایت می کند»

«خواسته بازنشسته اجرای آئین نامه»

«بازنشسته دادبزن حق تو فریاد بزن»

«ازخوزستان تا تهران مرگ برمدیران»

«مدیران حیا کنیدوعده ها را اجراکنید»

«رسانه داخلی انعکاس انعکاس»

« مسول بی لیاقت شرکت رو کرده غارت»

«یه اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه»

«تاحق خود نگیریم دوشنبه ها می آئیم»

«تا حق خود نگیریم از پا نمی نشینیم»

«وعده وعید کافیه سفره ما خالیه»

«کشتی بازنشسته امروز به گل نشسته»

«بجای یک مردکاری نشسته یک نظامی»

«مدیربی لیاقت استعفا استعفا»

«همش دروغ شنیدیم حمایتی ندیدیم»

«سهامداران عمده(ستاداجرایی فرمان امام،دولت و….)حق ماهارو خورده»

«سهامداران عمده ننگت باد ننگت باد»

«سهامداران عمده شرمت باد شرمت باد»

«مخابرات ایران قانون نمی پذیرد»

«اجرای آئین نامه حق مسلم ماست»

«مخابرات حیا کن آئین نامه را اجراکن»

«نه سازش نه تسلیم اجرای آئین نامه»

«مدیراستانی ما پیگیر کار ما شو»

«سلطانی حیا کن مخابرات و رها کن»

«سلطانی دروغگو ننگت باد ننگت باد»

«سلطانی دروغگو حاصل وعده هات کو»

«سلطانی بی سواد شرکت و دادی به باد»

« شرکت پر درآمد چه بر سر تو آمد»

«14 سال خیانت مخابرات خجالت»

«14 سال خیانت مدیر عامل خجالت»

«معیشت وخوارباربروز باید گردد»

«بیمه بی فرانشیز حق مسلم ماست»

«هزینه درمانی واریز باید گردد»

تصاویر :

ارومیه:

 

خوی:

 

زنجان:

 

*ادامه اعتراض کارگران پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ، اجرانشدن دو هفته کار- دو هفته استراحت در بخش اداری و پشتیبانی مجتمع، زیرساخت نامناسب خوابگاه‌ها، فرسوده بودن امکانات و تجهیزات و عدم شمول قانون کار برای راننده‌های غیرمالک وعدم پرداخت بموقع مطالبات وعدم تحقق وعده ها با برپایی تجمع در پالایشگاه پنجم برای سومین روز در هفته جاری

 

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث، پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی

دوشنبه ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۲

همکارانمان صبح امروز برای سومین روز از پنجمین هفته متوالی، تجمع اعتراضی خود را با طرح مطالباتی از قبیل، حذف شرکتهای پیمانکاری، اجرای صحیح و کامل طرح طبقه بندی مشاغل، بهره مندی از گاز-بن کارت و مزایا و شرایط رفاهی برابر و بدون تبعیض در پرداخت با سایر ارکان نفت و… برگزار کردند.

در پاسخ به همکارانمان در مورد تنها پالایشگاه معترض امروز این است که شما امروز تنها نبودید، پیش روترین کارگران معترض بودید که همه کارگران نفت، کارگران معترض، مزدبگیران و جنبش‌های حق طلبانه را که هرروزه در محیط های کاری یا خیابان بی حقوقی و فقر و فلاکت را فریاد میزنند، پشت سر خود داشته اید و فردا کارگران نفت در مناطق نفت‌خیز، ملی حفاری، نفت و گاز گچساران، سکوهای دریایی و فلات قاره و… پرچم اتحاد با شما را در دست خواهند داشت.

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث) در همبستگی با این همکاران، کارگران بخشهای دیگر نفت را به اعتراضات کارگری فرامیخواند.

یاد آوری:

1- کارگران ارکان ثالث و پیمانکاری پالایشگاه پنجم، ششم و هشتم مجتمع گاز پارس جنوبی، پس از پنجمین هفته تجمع در روزهای شنبه، با قرار قبلی تجمعات هفتگی خود را به دو روز در هفته(شنبه ویکشنبه) افزایش دادند

2- پنجمین شنبه اعتراضی کارگران پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ، اجرانشدن دو هفته کار- دو هفته استراحت در بخش اداری و پشتیبانی مجتمع، زیرساخت نامناسب خوابگاه‌ها، فرسوده بودن امکانات و تجهیزات و عدم شمول قانون کار برای راننده‌های غیرمالک وعدم پرداخت بموقع مطالبات وعدم تحقق وعده ها

روز شنبه 14 بهمن برای پنجمین هفته متوالی،کارگران پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی( پالایشگاه های پنجم، ششم، هفتم، هشتم، نهم، دهم و دوازدهم پارس جنوبی) برای اعتراض نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ، اجرانشدن دو هفته کار- دو هفته استراحت در بخش اداری و پشتیبانی مجتمع، زیرساخت نامناسب خوابگاه‌ها، فرسوده بودن امکانات و تجهیزات و عدم شمول قانون کار برای راننده‌های غیرمالک وعدم پرداخت بموقع مطالبات و عدم تحقق وعده ها دست به تجمع زدند.

 

*کارگران گروه ملی فولاد:

1- بازگشت بکار کریم سیاحی بصورت قراردادی

با سلام خدمت همکاران محترم

مطلع شدیم که خوشبختانه مشکل همکار عزیزمان آقای کریم سیاحی برطرف شده و ان شاءالله ایشان از فردا و بصورت پرسنل قراردادی به محل کار خود باز خواهند گشت.

شکی نیست که این بازگشت کریم مانند تمام نتایجی که قبلاً در کنار هم در شرکت کسب کردیم نتیجه اتحاد و همدلی کارگران شرکت عظیم گروه ملی فولاد اهواز است.

فلذا بدین ترتیب تجمعی که قرار بود فردا و به حمایت از کریم سیاحی صورت گیرد ملغی میگردد.

از تمامی دوستان و همکارانی که به هر شکلی کنار دوست و برادرمان کریم سیاحی ایستادند و از این همکارمان دفاع و حمایت کردند کمال تشکر و قدردانی را داریم.

کارگران گروه ملی مردان روزهای سخت هستند و اثبات کردند که در هر شرایطی کنار هم بوده و یکدیگر را تنها نمی‌گذارند.

2- پیش از بازگشت بکار: با هدف اعتراض به لجاجت مدیریت با کریم سیاحی علیرغم تمام مجوزهای قانونی و برای اینکه نشان دهیم کارگران گروه ملی هرگز خوبی را فراموش نکرده و همیشه در کنار هم هستند ، فردا ساعت ۱۰ صبح مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۱۷ همگی در کنار کریم سیاحی ایستاده و جلوی درب شرکت با همکاران تحصن خواهیم کرد.

با سلام خدمت همکاران محترم

هیچ کس علی الخصوص کارگران شرکت گروه ملی فولاد اهواز نمی‌تواند منکر نقش کریم سیاحی در حفظ کیان این شرکت باشد.

در زمانی که بودن و نبودن این شرکت به تار مویی بند بود ، کریم سیاحی جلودار صفوف کارگری قرار گرفت تا همه با هم این شرکت را از خطر سقوط نجات دادیم.

تمام کسانی که امروز اینگونه با کریم بدرفتاری و بدقولی میکنند و تمام کسانی که امروز از این شرکت ارتزاق دارند همه بدون استثنا مدیون شجاعت و جسارت کریم سیاحی هستند.

کریم سیاحی هرگز همکارانش را تنها نگذاشت پس حالا زمان آن فرا رسیده که همکاران نیز ادای دین کرده و در کنار کریم بایستند.

با هدف اعتراض به لجاجت مدیریت با کریم سیاحی علیرغم تمام مجوزهای قانونی و برای اینکه نشان دهیم کارگران گروه ملی هرگز خوبی را فراموش نکرده و همیشه در کنار هم هستند ، فردا ساعت ۱۰ صبح مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۱۷ همگی در کنار کریم سیاحی ایستاده و جلوی درب شرکت با همکاران تحصن خواهیم کرد.

امروز نسبت به همکار خود بی تفاوت باشیم فردا نوبت ما خواهد بود. امروز همه ما کریم سیاحی هستیم.

*تجمع کارگران سد ونیروگاه دز دراعتراض به عدم تبدیل وضعیت و استخدام های سفارشی ادامه دارد

فیلم کوتاه منتشره درشبکه های اجتماعی در روز دوشنبه 16 بهمن،از ادامه تجمع کارگران سد ونیروگاه دز دراعتراض به عدم تبدیل وضعیت و استخدام های سفارشی برای هشتمین روز خبر می دهد.

یاد آوری:

1- ادامه اعتراض کارگران سد ونیروگاه دز نسبت به عدم تبدیل وضعیت و استخدام های سفارشی با برپایی تجمع خانوادگی مقابل فرمانداری اندیمشک

روزپنج شنبه 12 بهمن، کارگران روزمزد سد ونیروگاه دز منجمله رانندگان درادامه اعتراضشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت و استخدام های سفارشی دست به تجمع خانوادگی مقابل فرمانداری اندیمشک زدند.

 

تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: 62 نفر نیروی جدید که در آن‌ها افراد غیر بومی نیز وجود دارد در استخدامی جدید قبول شده و با ورودشان به سد با آن‌ها قرارداد بسته اند در حالی که آن‌ها سال‌های زیادی است که در سد دز اندیمشک به صورت روز مزد کار انجام می‌دهند، اما هنوز وضعیت استخدامی شان مشخص نیست و قرارداد کاری ندارند.

تجمع کنندگان ادامه دادند: کارفرما به ما گفته است یا باید مانند گذشته با شرایط روز مزد به کارتان ادامه دهید و اگر نمی‌توانید بپذیرید اخراج می‌شوید.

آنها در خاتمه اضافه کردند:با تجمع در فرمانداری خواستار تبدیل وضعیت خود و قراردادی شدن هستند.

2- تجمع اعتراضی کارگران اخراجی سد و نیروگاه دزنسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل فرمانداری اندیمشک

فیلم کوتاه منتشره درشبکه های اجتماعی از تجمع اعتراضی روز چهارشنبه 11 بهمن کارگران اخراجی سد ونیروگاه دزنسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل فرمانداری اندیمشک خبرمی دهد.

*روز شمار اعتصاب غذای غلامرضا غلامی کندازی

بیست و چهارمین روز از اعتصاب غذای فعال صنفی معلمان فارس

 

ما سرانجام

آزادی را

میان همه تقسیم خواهیم کرد

حالا دستت را به من بده

از سکو بالا بیا

روی تخته کلاس باران و بنفشه

بنویس :

اینجا

هر کسی

حق دارد رویایی داشته باشد….

صدایشان باشیم

غلامرضا غلامی کندازی

محمدعلی زحمتکش

ایرج رهنما

افشین رزمجویی

فراموش نخواهید شد

لحظه به لحظه با شما هستیم

انجمن صنفی معلمان فارس

*سبد معیشت، ابزاری برای افشاگری و یا وسیله ای برای عوام فریبی

اسماعیل گرامی (کارگر بازنشسته)

فرامرز توفیقی فعال به اصطلاح کارگری و عضو کمیته دستمزد، در تاریخ ۱۴۰۲/۱۱/۱۲ در گفتگو با ایلنا از حداقل دستمزد سخن میگوید. او در پی محاسبات خود میگوید« سال گذشته در کمیته دستمزد، نرخ سبد معیشت به صورت غیرواقعی(غیر واقعی؟!!)، حدود ۱۴ میلیون تومان محاسبه شد. در روزهای اخیر، مدیران اقتصادی دولت، تورم دی‌ماه سال جاری را ۴۳.۷ درصد اعلام کردند. بنابراین اگر این تورم ۴۳.۷ درصدی را که چندان واقعی هم نیست(که چندان واقعی هم نیست؟!!)، روی سبد معیشت سال قبل اعمال کنیم به این نتیجه می‌رسیم که اثر ریالی تورم بر سبد معیشت، رقم ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است؛ در واقع با فرض صحت(با فرض صحت؟!!) آمارهای رسمی، باید ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به سبد تصنعی ۱۴ میلیون تومانیِ سال گذشته اضافه کنیم که حاصل آن می‌شود ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان». این گفته های او نشان میدهد که هر ساله کمیته دستمزد ، با آمارهایی که فرضی بوده و صحت ندارند سبد معیشت را محاسبه میکنند که نتیجتاّ بقول خودشان غیر واقعی میباشد!

در برخورد با “محاسبه سبد معیشت” دو حالت پیش میآید:

حالت اول: “محاسبه سبد معیشت” این ارزش را دارد که میتوان “حداقل دستمزدِ” سال کنونی را با “سبد معیشتِ” سال کنونی مقایسه نمود و نشان داد حکومتی که خود را طرفدار مستضعفین میداند تا چه اندازه در حق کارگران ظلم و اجحاف میکند. در حالیکه سبد معیشت، ۱۴ میلیون تومان (مبلغ کمیته دستمزد برای سال کنونی) میباشد، حکومت حداقل دستمزد ۸ میلیون تومان را تصویب کرده است! و در سال پیش رو باید حداقل دستمزد آن را با مبلغ ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان مقایسه نمود تا به ظلم و ستمی که بر کارگران روا شده بیشتر پی برد.

حالت دوم: “اما هنگامی که هدف مقایسه نیست؛ بلکه انتظار بر این است که “حداقل دستمزد” برابر با سبد معیشت شود؛ باید به کارگران رهنمود داد که چگونه میتوانند به این مبلغ دست یابند. توفیقی میگوید «پایه دستمزد کارگران باید لااقل به ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برسد؛ اما آیا دولت به چنین امری رضایت می‌دهد؟ من بعید می‌دانم».

این نهایت عوام فریبی میباشد که یک فعال کارگری! چنین وانمود نماید که دلسوز کارگران است و بگوید پایه دستمزد آنها باید یک عدد چرب و چیلی (دو و نیم برابر دستمزد کنونی) باشد ولی در نهایت بگوید « آیا دولت به چنین امری رضایت می‌دهد؟ من بعید می‌دانم ». این یک امر طبیعی میباشد و همه کارگران نیز میدانند که حکومت هرگز چنین مبلغی را به کارگر نمیدهد. یک فعال کارگری باید رهنمود بدهد که کارگران برای بدست آوردن این مبلغ چرب و چیلی! و یا هر مبلغ دیگری چه باید بکنند.

دستمزد در میدان مبارزه افزایش مییابد نه با ماشین حساب، نه با بیانیه این گروه یا آن گروه. کارگران باید مبارزه کنند تا بتوانند خواسته های خود را بگیرند. تنها سلاح کارگران، اعتصابات، تجمعات و راهپیمایی ها میباشد. اما برای افزایش دادن دستمزد (و یا بدست آوردن هر خواسته ای) مبارزه لازم هست ولی کافی نیست. اینکه کارگران تا “چه مبلغی” میتوانند دستمزد خود (و حداقل دستمزد) را افزایش دهند بستگی به زور و قدرت آنها در مقابل کارفرما و حکومت دارد. هر چقدر زور و قدرت آنها در عرصه مبارزه بیشتر باشد؛ میتوانند دستمزد بیشتری بدست آورند. این زور و قدرت کارگران در اتحاد و تشکلهای آنها تبلورمییابد، از تشکلهای بسیار ساده و آبکی گرفته تا تشکلهای مستحکم، از تشکلی ساده در یک واحد کارگری گرفته تا تشکلی در سطح یک کشور.

این روزها که مبارزات کارگران شاغل در واحدهایِ کارگریِ پراکنده؛ برای افزایش دستمزد بشکل پراکنده صورت میگیرد، تنها رهنمود به کارگران این واحدها این است: «کارگران در هر کجا که هستید و در هر زمانی، بدون توجه به مصوبه شورای عالی کار و بدون توجه به مبلغ “خط فقر” و یا “سبد معیشت” و یا “میانگین هزینه های زندگی یک خانواده چهار نفره شهری” و یا هر “مبلغ از پیش تعیین شده ای”، برای حداکثر مبلغی که میتوانید به چنگ آورید(در حقیقت متناسب با قدرتتان)، مبارزه کنید». با چنین توضیحاتی؛ از آنجا که کارگران در واحدهای کارگری پراکنده، دارای زور و قدرت یکسانی نیستند، نمیتوان برای آنها “عددی را از پیش تعیین کرد” و از آنها خواست برای این مبلغ مبارزه کنند(چه بسا در یک واحد کارگری، کارگران قدرت بیشتری نسبت به کسب “مبلغ از پیش تعیین شده” داشته باشند و نباید به آن مبلغ قانع باشند). بنابراین در حالت دوم که «انتظار بر این است که “حداقل دستمزد” برابر با سبد معیشت قرار گیرد»، بعلت این بینشِ خوشبینانه که کارگران میتوانند بدون مبارزه به خواسته خود برسند و یا با پذیرش مبارزه ولی ندیدن قدرتهای متفاوت کارگران در واحدهای کارگری پراکنده، از اساس غلط و عوامفریبانه است.

۱۵ بهمن ۱۴۰۲

*رضا اقدسی با وجود بیماری از حق درمان محروم است

رضا (غلامرضا) اقدسی، فعال کارگری و از کارگران اخراجی شرکت ایران خودرو، بیش از یک ماه است که با وجود پارگی پرده گوش، از دسترس به درمان و رسیدگی پزشکی محروم است.

این فعال کارگری که دوره محکومیت حبس خود را در زندان اوین سپری می‌کند، از هفته دوم دی ماه سال جاری دچار پارگی پرده گوش شد و در این مدت، گوش وی دچار التهاب شدید شده است.

رضا اقدسی پیشتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی” به هشت ماه حبس و بابت اتهام “اجتماع و تبانی” به سه سال و هفت ماه زندان و در مجموع، به چهار سال و سه ماه حبس تعزیری محکوم شد.

این زندانی سیاسی روز سه‌شنبه دوم آبان ماه سال جاری، پس از احضار و مراجعه به بازپرسی اوین، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

رضا اقدسی در جریان جنبش زن، زندگی، آزادی، در پاییز سال گذشته نیز، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود به همراه همسرش، بازداشت شده بود.

*آزادی موقت سعید یوزی با قرار وثیقه پانصد میلیون تومانی

سعید یوزی فعال کارگری و عضو کمیته پیگیری برای ایجاد تشکلهای کارگری بعد از یک ماه بازداشت در بند ۲۰۹ زندان اوین، بتاریخ پانزدهم بهمن ماه ۱٤۰۲ با قرار وثیقه پانصد میلیون تومانی بطور موقت آزاد گردید.

منبع 2 خبربالا:کانال کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران

*جان باختن یک کارگر جوان در حادثه آتش سوزی مرغداری دزفول

یک کارگر 22 ساله تبعه افغانستان براثر آتش سوزی در سالن یک مرغداری دزفول واقع در جاده شوشتر بعد از بنه قیصرجان خودرا ازدست داد.

*جان باختن یک کارگر دربابل بر اثر سقوط ازداربست

روز دوشنبه 16 بهمن، یک کارگر ساختمانی در حین کاربر روی داربست یک ساختمان درحال ساخت واقع در بلوار طبرسی بابل دراستان مازندران از طبقه هفتم به طبقه اول سقوط کرد وپس از انتقال به بیمارستان جان خودرا ازدست داد.

akhbarkargari2468@gmail.com

 

پیام بگذارید

رفیق فواد مصطفی سلطانی

اتحاد کارگری