– ادامه اعتراضات کارگران صنعت نفت نسبت به تعیین سقف حقوق، نحوهی کسر غیرقانونی مالیات و محدودیت 30 سالهی سنوات بازنشستگی علیرغم سنوات خدمت بیشتر و بعضا کسورات بازنشستگی بیش از 40 سال ،عدم اجرای کامل ماده قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت و عدم ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی با برپایی تجمع شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری
– ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه مزدی ضد کارگری شورای عالی کار و وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی بابرپایی تجمع مقابل فرمانداری شهرستان شوش با شعارهای«مشکل ما حل نشه تجمع تکرار میشه»،«بجای یه مرد کاری نشسته یک نظامی»و……
– ادامه اعتصاب کارگران کارخانه آب معدنی داماش دراعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق زیرسایه بی خیالی مسئولان شهرستان رودبار واستان گیلان
– دومین تجمع اعتراضی اهالی شهرک جوپارستان کرمان نسبت به نداشتنِ آب آشامیدنی مقابل استانداری
– تجمع اعتراضی اهالی روستاهای اطراف محور ترانزیتی و بینالمللی رفسنجان نسبت به جاده مرگبار مقابل فرمانداری رفسنجان
– 18 دسامبر روز جهانی مهاجرت فرصتی برای اعاده حق زیست انسانی
– رشت زنده است و همواره منشا تحولات سیاسی و فرهنگی است
– مرتضی نعمتی در اعتراض به رویکرد دانشگاه ها در ویدیویی که منتشر کرده است مدرک دکترای خود را پاره کرد
– مژگان کاووسی، فعال حق زبان مادری به زندان تنکابن منتقل شد
– دیوان عدالت فرجام خواهی اداره کل آ.پ خوزستان مبنی بر حذف رتبه بندی کوکب بداغی را رد کرد
– محکومیت سارا معصومی به 6 ماه حبس و سال محرومیت از روزنامهنگاری بدلیل توییتی درباره قتل آرمیتا گراوند
– مازیار سیدنژاد از زندان اوین به مرخصی اعزام شد
– سالانه حدود 2 هزار کارگر دچار سوختگی الکتریکی میشوند
*******
*ادامه اعتراضات کارگران صنعت نفت نسبت به تعیین سقف حقوق، نحوهی کسر غیرقانونی مالیات و محدودیت 30 سالهی سنوات بازنشستگی علیرغم سنوات خدمت بیشتر و بعضا کسورات بازنشستگی بیش از 40 سال ،عدم اجرای کامل ماده قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت و عدم ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی با برپایی تجمع شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری
*ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه مزدی ضد کارگری شورای عالی کار و وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی بابرپایی تجمع مقابل فرمانداری شهرستان شوش با شعارهای«مشکل ما حل نشه تجمع تکرار میشه»،«بجای یه مرد کاری نشسته یک نظامی»و……
*ادامه اعتصاب کارگران کارخانه آب معدنی داماش دراعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق زیرسایه بی خیالی مسئولان شهرستان رودبار واستان گیلان
روزچهارشنبه 29 آذر، کارگران کارخانه آب معدنی داماش ازادامه اعتصابشان که از روز چهارشنبه 22 آذر دراعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق زیرسایه بی خیالی مسئولان شهرستان رودبار واستان گیلان آغاز کردند،خبردادند.
یکی از کارگران کارخانه آب معدنی داماش در تشریح گستردهتر شدن اعتراض خود و همکارانش گفت: بعد از گذشت چند روز اعتراض برای وصول مطالبات مزدی، متاسفانه هیج مسئولی در کارخانه حاضر نمیشود و پاسخگوی مطالباتمان نیست.
وی افزود:کارگران دو تا سه ماه از مطالبات مزدی مربوط به مهر، آبان وآذر ماه سال جاری خود را در حالی طلبکارند که کارخانه آب معدنی داماش دارای تولید و بازار فروش خوبی است و روزانه دهها هزار لیتر آب معدنی و آشامیدنی تولید وبه فروش میرساند. با این حال برخی مسئولان شهرستانی کمبود منابع مالی ناشی از کاهش تقاضا را دلیل پرداخت نکردن حقوقها عنوان میکنند.
وی ادامه داد:وضعیت کارخانه و کارگران آب معدنی داماش برای مسئولان شهرستان رودبار و حتی استان گیلان عادی شده و واکنشی از خود نشان نمیدهند با این حال کارگران چارهای جز ادامه اعتراضات صنفی تا رسیدن به حداقل بخشی از مطالبات خود ندارند.
این کارگر معترض اضافه کرد:طی چند روز گذشته چند بار با برخی از مسئولان شهرستان رودبار از جمله بخشداری منطقه عمارلو و اداره کار شهرستان تماس گرفتیم و آنها را در جریان مشکلات پیش آمده قرار دادیم اما کاری از پیش نبرده و اقدامی برای پیگیری مطالباتمان انجام ندادهاند.
یادآوری:چهارمین روز اعتصاب کارگران کارخانه آب معدنی داماش دراعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق
از روز چهارشنبه 22 آذر، کارگران کارخانه آب معدنی داماش برای اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق در اعتصاب هستند.
روز شنبه 25 آذر، یکی از کارگران معترض آب معدنی داماش با اشاره به پرداخت نشدن حقوق 40 کارگر این کارخانه طی دو تاسه ماه گذشته به خبرنگاررسانه ای گفت: در این دوره از اعتراضات که از روز چهارشنبه 22 آذرآغاز شد، کارگران دست از کار کشیده و خواستار پرداخت مطالباتشان شدند.
وی افزود: باتوجه به شرایط پیش آمده، همچنان در بلاتکلیفی به سر میبریم و مشخص نیست در نهایت چگونه باید به حقوق قانونیمان دست پیدا کنیم.
وی ادامه داد:کارخانه آب معدنی داماش دارای تولید و بازار فروش خوبی است و روزانه دها هزار لیتر آب معدنی و آشامیدنی تولید میکند با این حال کارفرمای کارخانه، حقوق کارگران را با تاخیر پرداخت میکند.
وی افزود: مشکلات کارگران این کارخانه با عدم پرداخت حقوق افزونتر شده چراکه اکثر ما متاهل و دارای زن و فرزند هستیم.
وی گفت: گرانیهای روزافزون کالاهای مصرفی، افزایش اجاره بها، عقب افتادگی اقساط بانکی و… کارگران را تحت فشار قرار داده بطوری که چند ماهی است حقوقی دریافت نکردهایم.
وی درخاتمه گفت:کارفرما گفته است توان پرداخت مطالبات حقوقی کارگران (که تا پایان ماه جاری به 3 ماه میرسد) را ندارد و کارگران باید منتظر بمانند.
*دومین تجمع اعتراضی اهالی شهرک جوپارستان کرمان نسبت به نداشتنِ آب آشامیدنی مقابل استانداری
روز چهارشنبه 29 آذربرای دومین بار، اهالی شهرک جوپارستان کرمان برای اعتراض به نداشتنِ آب آشامیدنی مقابل استانداری کرمان تجمع کردند.
درهمین رابطه:تجمع اعتراضی اهالی شهرک جوپارستان کرمان نسبت به نداشتنِ آب آشامیدنی مقابل استانداری
روز چهارشنبه 22 آذر،اهالی شهرک جوپارستان کرمان برای اعتراض به نداشتنِ آب آشامیدنی مقابل استانداری کرمان تجمع کردند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: در سال 1372با مجوز استاندار وقت شهرداری جوپار تعداد 2800 قطعه زمین با کاربری مسکونی به کارمندان و کارگران و فرهنگیان و افراد بومی و غیربومی متقاضی با اخذ بها واگذار کرد.
آنها افزودند: در طول این 30 سال بیش از 800 نفر پروانه ساختمانی گرفتند و ساخت و ساز انجام دادند. از این بین، 340 نفر پایان کار گرفتهاند و با خرید آب تانکری غیربهداشتی با قیمت گزاف (هر تانکر نزدیک به 1 میلیون تومان) از روستاهای مجاور، زندگی را شروع کردند. این افراد بعد از مدتی به دلیل تحمل سختی و بیماری به دلیل نبود آب شرب مجبور به ترک خانههای خود از این شهرک شدند.
آنها از مراجعاتِ مکرر خود به آب منطقهای و ابفا و استانداری خبر دادند و گفتند: مکاتبات و مراجعاتِ بسیاری داشتیم اما مشکل هنوز هم حل نشده است. آب منطقهای استان، آبفا استان و شهرداری جوپار هرکدام دیگری را مسئول رفع مشکل آب میدانند.
آنها با بیان اینکه امروز سومین تجمع در اعتراض به وضعیتِ شهرک و نبودِ آب لولهکشی برگزار شد اضافه کردند: تاکنون استاندار هیچ حمایتی انجام نداده و حاضر به درخواست راهکار هم از آبفا و آب منطقهای نیست.
آنها گفتند: در همین شهر جوپار، چندین شهرک در سالهای اخیر ساخته شده که به آنها آب داده شده است. در این مدت هیچ مسئولی از شهرک دیدن نکرده است، نه جدولگذاری و نه حتی آسفالتریزی شده است. شهرک ما نه پارک دارد و نه فضای سبز و مشخص نیست شهرداری پول پروانه ساخت را کجا خرج میکند.
آنها ادامه دادند: اوایل واگذاریِ زمین، یک چاه حفر کردند و آب استحصال گردید که توسط مراجع قضایی به علت رعایت حریم قنوات همجوار پلمپ شد. همزمان مخزن 5000 مترمکعبی بتونی و خطوط شبکه آبرسانی داخل معابر اصلی و ساختمان کلر زنی و ساختمان نگهبانی و ساختمان موتور پمپ احداث و 8کیلومتر شبکه برق فشار قوی برای ایستگاه پمپ پاز و و تاسیسات نیز احداث گردید که همه اینها مال بیت المال در حال از بین رفتن است.
*تجمع اعتراضی اهالی روستاهای اطراف محور ترانزیتی و بینالمللی رفسنجان نسبت به جاده مرگبار مقابل فرمانداری رفسنجان
روز چهارشنبه 29 آذر، اهالی روستاهای اطراف محور ترانزیتی و بینالمللی رفسنجان برای اعتراض نسبت به جاده مرگبار مقابل فرمانداری رفسنجان تجمع کردند.
به گزارش یک منبع خبری محلی،محور رفسنجان به زرند محور ترانزیتی و بینالمللی است که یکی از حادثهخیزترین محورهای شهرستان رفسنجان به شمار میآید، از ابتدای امسال تا کنون به گفته فرماندار 8 نفر نیروی جوان و کارآمد در این جاده بر اثر تصادف جان خود را از دست دادند.
*18 دسامبر روز جهانی مهاجرت فرصتی برای اعاده حق زیست انسانی
مهاجرت از مقولات بسیار کهن بشریت بر روی کره زمین است و از سویی میتوان مهاجرت را کلید پیدایش انسان به معنای نوین و آغاز تمدن بر روی زمین نامید. اما رفته رفته با پیدایش طبقات در تاریخ، بخش عمده مهاجرتها محصول گریز از شرایط سخت همزیستی و تهدیدات متعدد از سوی حاکمان وهمنوعان و جستجوی شرایط زیستی امن برای خود و خانواده بوده است. شاید یکی از دلایلی که اعلامیه جهانی حقوق بشر بر روی حقوق برابر سکنه یک منطقه (ماده 7) و حق جابجایی و مهاجرت آزادانه به هر کشور و حق بازگشت به کشور زادگاهش (ماده 13) و حق پناهندگی برای گریز از فشار و شرایط سخت و شکنجه بار (ماده 14) تأکید گذارده است. این پایهای ترین حق حیات هر انسانی است که هچون اجداد بدویمان؛ محل زیست خود را انتخاب کند.
آخرین برآورد آمار جهانی کنونی مهاجرت حاکی از آن است که در سال 2020 حدود 281 میلیون مهاجر بین المللی در جهان وجود داشته است که معادل 3.6 درصد از جمعیت جهان است یا بعبارتی از هر 30 نفر یک نفر از ساکنین زمین در سرزمینی غیر از زادگاهش زیست می کند(سازمان بین المللی مهاجرت – (( the International Organization for Migration (IOM.
آخرین آمار مهاجرین آسیایی و آفریقای شمالی به اروپای شرقی و مرکزی، رقمی نزدیک به 100 میلیون نفر برآورد شده است.
مهاجرت عمدتا” در جستجو و به جهت فراهم آوردن شرایط ایمن و آسانتر برای زیستن صورت میگیرد. اما آنچنانکه میدانیم، همواره اینچنین نخواهد شد. آنچه که عموما در انتظار اکثریت پناهجویان قرار دارد، موانع و مشکلات حقوقی و قوانین دیپلماتیک در مسیر رسیدن به کشور مقصد و همچنین در خود کشورهای میزبان که بزرگترین مشکل و بیشترین دغدغه مهاجران است. اگرچه این موارد در مناطق مختلف متفاوت است اما رسیدن به شرایط قابل قبول برای پذیرش مستلزم صرف زمان و هزینه های هنگفتی است که گاه به قیمت دارائی همه خانواده و اطرافیان پناهجو تمام می شود.
در ادامه نه تنها حق برابر با دیگر شهروندان به وی اعطاء نمی شود بلکه در همان ابتدا با انگ و نشان غریبه با او برخورد می ششود و این آغاز بی حقوقی های دیگر است. نابرابری در تخصیص و تأمین معیشت و محرومیت از دریافت بسیاری از خدمات و موهبات زندگی انسانی. نیروی کار ارزانی که اگر از گزند فاشیسم و ریسیسم فرهنگی و اقتصادی در امان بماند؛ شهروند درجه دومی است که آرزوی برابری و مساوات را همواره در رویاهایش جستجو می کند.
ناهمگونی و تصادمات فرهنگی از معضلاتی است که مهاجران و پناهجویان با آن مواجه هستند. این بخش از مشکلات تقریبا هیچ گاه مرتفع نمی شود؛ مادام که سیستم حاکم از این تفاوت بنفع ایجاد فاصله طبقاتی از آن سود می برد. نمونه آن در کشورهایی مثل ایران بسیار عریان تر و مشمئز کننده تر است. با وجود قدمت حضور بخش عمده مهاجران افغانستانی در ایران و ایفای نقش و اثرگذاری در پیشرفت و توسعه اقتصادی و زیرساخت های کشور؛ کماکان به نام غریبه و مهاجر خوانده می شوند و هر از گاهی موجی شرم آور در جامعه براه انداخته و شرایط زیستی و روحی این عزیزان را مخدوش و نا امن می سازند.
جمله و طرح “بازگشت به زادگاه مهاجران” آنچنان بی خردانه و غیر انسانی است که نادیده انگاشتن عوامل تخریب محیط زیست این بخش از جامعه انسانی. فراموش کردن و نادیده انگاشتن دلایل و علل مهاجرت اکثریت قریب به اتفاق آدمها تنها محصول منافع طلبی شرم آور عده قلیلی سودجوی مفتخور است. این حکم 99 درصدیهای جهان متمدن است که دولت ها و حکام چاره ای جز این حکم انسانی ندارند؛ مادام که قادر به تأمین شرایط زیست مناسب و مطلوب انسان امروزی، برای مهاجران سراسر دنیا در زادگاه و مبدأ شان ندارند، می بایست به تأمین شرایط زیست انسانی در کشورهای پیشرفته تلاش و همت بورزند.
در این میان البته؛ حقوق و منافع کودکان، و تأمین شرایط زیست مناسب، فارغ از هر ملاحظه و سیاست و اما و اگری، همین امروز می بایست میسر گردد.
حقوق انسان ها جهانشمول، برابر و تبعیض و تفکیک ناپذیر است. پایان تبعیض و بی حقوقی تمامی انسانها، همین امروز ممکن است.
نه به تبعیض و نابرابری
زنده باد برابری نژاد انسانی
جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان
18 دسامبر 2023 بابر با 27 آذر 1402
*رشت زنده است و همواره منشا تحولات سیاسی و فرهنگی است
رشت به عنوان یک نقطه مهم و قابل اتکا در تاریخ جنبش زنان آزادیخواه ایران مطرح است و نقش مهمی در توسعه و تقویت حقوق و توانمندیهای زنان داشته است.
رشت در انقلاب ژینا سرآمد بود
رشت در جنبش معلمان پویا و سرزنده است
در قاب تصویر اراده فعالین رشت برای مقابله با کالایی کردن آموزش و کوتاه کردن ساختار فضای ایدئولوژیک بر امر آموزش و نصب پوسترهایی بر خیابانهای شهر
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*مرتضی نعمتی در اعتراض به رویکرد دانشگاه ها در ویدیویی که منتشر کرده است مدرک دکترای خود را پاره کرد
این استاد دانشگاه میگوید
دانشگاه از نهادی علمی و مستقل تبدیل به پایگاهی برای سرکوب آزادی، تفتیش عقاید و جولانگاه تمامیتخواهان شده است.
اعطای مدرک دکتری افتخاری دانشگاه تهران به عنوان یکی از قدیمیترین و معتبرترین دانشگاههای ایران به «بشارالاسد» تیر خلاصی است بر اعتبار و جایگاه دانشگاه!
دانشگاهی که دکترای افتخاریش را به «شیخ زکزاکی» و بشارالاسد میدهد، مداحانی نظیر «سعید حدادیان» هم در آن تدریس خواهند کرد!
مدرکی را که امروز پاره کردم، محصول رنجی است که سالها بر دوش کشیدهام. درس خواندن برای من در روستایی «دور» چندان کار آسانی نبود. پارهکردن این مدرک، اِنکار آن همه سال تلاش و رنج نیست، سندی است بر بیاعتباری دم و دستگاهی که همه مفاهیم را از معنا تهی کرده است
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*مژگان کاووسی، فعال حق زبان مادری به زندان تنکابن منتقل شد
مژگان کاووسی، پژوهشگر، نویسنده کُرد و زندانی سیاسی سابق ظهر دوشنبه ۲۷ آذرماه برای گذراندن دوران محکومیتش، روانه دادسرای کلاردشت شد و سپس مأموران قضائی او را به زندان تنکابن منتقل کردند.
این فعال حقوق زبان مادری، حقوق زنان و یارسان به ۳۹ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
اتهامهای مژگان کاووسی، «تبلیغ علیه نظام»، «تحریک مردم به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «توهین به رهبری» عنوان شده است.
مژگان کاووسی سال گذشته در جریان اعتراضات جنبش ژینا ۱۰۴ روز در بازداشت بود که ۳۵ روز آن را در انفرادی بهسر برد.
کاووسی از باورمندان به آیین یارسان است. ترجمه کتاب «انفال و سرگذشت تیمور، تنها بازمانده از گورهای جمعی زنان و کودکان انفالشده» نوشته عارف قربانی، نویسنده عراقی از کارهای اوست.
او همچنین فیلمهای مستند «هیوا» (درباره زبان کردزبانهای ساکن کلاردشت)، «گلهای سرد دلتنگ» (مستندی درباره جاجیم گلدار کردی کلاردشت) و «ئافرەت» درباره زلزله کرمانشاه را کارگردانی کرده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*دیوان عدالت فرجام خواهی اداره کل آ.پ خوزستان مبنی بر حذف رتبه بندی کوکب بداغی را رد کرد
آموزش و پرورش خوزستان پیشتر مزایای رتبه بندی خانم کوکب بداغی را رد کرده بود که با شکایت ایشان به دیوان عدالت، در رای صادره آموزش و پرورش خوزستان مکلف به برقرار مزایای رتبهبندی برای این فعال صنفی معلمان شد با این حال اداره کل آموزش و پرورش تقاضای فرجام خواهی کرده بود که بار دیگر رای دیوان به نفع خانم بداغی صادر شد
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*محکومیت سارا معصومی به 6 ماه حبس و سال محرومیت از روزنامهنگاری بدلیل توییتی درباره قتل آرمیتا گراوند
شعبه 26 دادگاه انقلاب اسلامی، سارا معصومی روزنامهنگار را به 6 ماه حبس و 2 سال محرومیت از روزنامهنگاری محکوم کرد.
بدنبال قتل زنده یاد آرمیتا گراوند و انتشار توییت از سوی چند روزنامهنگار، ششم آبان ماه دادستان تهران علیه آنها اعلام جرم کرد.
علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری به خبرنگاررسانه ای گفت:پرونده خانم معصومی برخلاف بسیاری دیگر از روزنامهنگاران که با اعلام جرم دادستان پس از جان باختن خانم آرمیتا گراوند کارشان به دادسرا کشیده شد، به دادگاه انقلاب ارجاع شد. تا آنجا که من اطلاع دارم، برای برخی از روزنامهنگاران قرار تعلیق تعقیب صادر شد ولی پرونده خانم معصومی به شعبه 26 دادگاه انقلاب رفت.
وی اضافه کرد:جلسه رسیدگی در شعبه 26 دادگاه انقلاب با اتهام «نشر مطالب خلاف واقع» در حالی برگزار شد که مصداق عنوان اتهامی در ابتدا فقط یک توئیت عنوان شده بود. در این توئیت هم البته خبری نشر داده نشده بود که کذب بودن آن به اثبات رسیده باشد اما در حکم صادره، قاضی پرونده به گزارش ضابطان هم استناد کرده در حالی که هیچ گزارشی به ما نشان داده نشده بود.
وی با درخواست از محسنی اژهای برای ورود به این پرونده، تاکید کرده اگر قرار باشد که یک روزنامهنگار به خاطر یک توئیت متحمل چنین حبسی شود اساسا نمیتوان در کشور از آزادی بیان گفت. به همین دلیل هم خواستار ورود رئیس قوه قضائیه به پرونده و جلوگیری از نقض حقوق روزنامهنگاران و موکلم هستم.
*مازیار سیدنژاد از زندان اوین به مرخصی اعزام شد
امروز چهارشنبه بیست و نهم آذرماه، مازیار سیدنژاد، فعال کارگری که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند، به مرخصی اعزام شد.
بنابر گزارش منتشر شده، آقای سیدنژاد با تودیع وثیقه سه میلیارد تومانی به مرخصی سه روزه اعزام شده است.
*سالانه حدود 2 هزار کارگر دچار سوختگی الکتریکی میشوند
رییس انجمن حمایت از بیماران سوخته (ققنوس) با اشاره به اینکه سوختگی الکتریکی اغلب در بین کارگران ساختمانی شایع است گفت: سالانه حدود ۲ هزار کارگر دچار این نوع سوختگی میشوند.
وی درباره حوادث کارگری که منجر به سوختگی میشوند، به خبرنگاررسانه ای گفت: کارگران هم میسوزند و هم برقگرفتگی برای آنها اتفاق میافتد و یکی از موضوعات مهم این است که تقریبا سالی 2 هزار کارگر دچار سوختگی الکتریکی میشوند، علت این سوختگیها که اغلب در پروژههای ساختمانی است به این صورت است که سیم برق از محیط کاریشان رد میشود و متاسفانه عایقسازی و ایمنسازی نمیشود و حریمها رعایت نمیشود و کارگر ممکن است در زمانی که میله داربست را در دست دارد، به این سیمهای برق گیر کرده و کارگر دچار برقگرفتگی شود.
برخی کارگران سوخته «دو دست» یا «دو دست یک پا» را از دست میدهند
وی با بیان اینکه اغلب این سوختگیها در بین کارگران ساختمانی شایع است، ادامه داد: این افراد که دچار سوختگی الکترویکی پیدا میکنند، بیشتر دچار سوختگی دست و پا میشوند. در مطالعهای هم که ما درخصوص این افراد داشتهایم 65 درصد آنها حداقل یک عضوشان را از دست دادهاند و یا دست یا پایشان قطع شده است. برخی از این افراد دو دست یا دو دست یک پا را از دست میدهند. حتی بیماری هم داشتهایم که دو دست و دو پای خود را به علت سوختگی الکتریکی از دست داده و قطع شده است.
وی با تاکید براینکه همه این موارد قابل پیشگیری است، تصریح کرد: ما در مجموعه ققنوس برای پیشگیری از این نوع سوختگیها به دستگاهها و سازمانهایی مانند وزارت کشور، شهرداریها، نظام مهندسی و … مراجعه کردهایم و اعلام کردهایم که با انجام یک سری اقدامات میتوان از این نوع سوختگیها پیشگیری کرد.
اغلب کارگران سوخته، جوان هستند
وی با اشاره به مواردی که باعث پیشگیری از سوختگیهای الکتریکی میشود، خاطرنشان کرد: اول اینکه باید کاری کنیم که پروژه حریم را رعایت کند، همچنین اگر به دلیلی نمیشود این حریم در پروژه رعایت شود، پس باید عایقسازی شود یا خطوط به زیرزمین منتقل شوند تا جلوی سوختگیهای الکتریکی گرفته شود. اغلب افرادی که به این طریق دچار سوختگی میشوند، جوان هستند و اغلب هم دست و پای خود را از دست میدهند و تا پایان عمر از کار افتاده میشوند و برای اغلب این افراد تا پایان عمر تامین اجتماعی باید حقوق از کارافتادگی پرداخت کند، در حالی که با پیشگیری از این نوع سوختگیها میتوانیم هم زندگی این افراد را نجات دهیم وهم هزینهها را کاهش دهیم، اما متاسفانه درک درستی از این موضوع وجود ندارد.
وی درباره سوختگی ناشی از برقگرفتگی در بین کارگران صنعت برق ادامه داد: اتفاقا برقگرفتگی در این قشر کم است، چراکه آنها موارد ایمنی را بیشتر رعایت میکنند و لباسهای خاص استفاده میکنند. بنابراین جالب است بدانید که آنهایی که با برق کار میکنند، کمتر دچار برقگرفتگی میشوند و بیشتر افرادی دچار برقگرفتگی میشوند که با برق کار نمیکنند و آشنایی کار با برق ندارند و محیطشان هم ایمن نیست و همین باعث بروز حوادث ناگوار میشود.
وی ادامه داد: متاسفانه ما در ایران سیستم ثبت بیماری سوختگی نداریم. به همین دلیل هر آماری که ارائه میشود تقریبی است و آمار دقیقی در این خصوص وجود ندارد و وزارت بهداشت هم آمار دقیقی دراین زمینه ندارد.
akhbarkargari2468@gmail.com