اتحاد مبارزه پیروزی
زنده باد 16 آذر روز دانشجو
– گزارش دانشجویان خواجه نصیر از سرکوب دانشگاه در ۱۶آذر سال ۱۴۰۱
خواستند ما را دفن کنند؛ غافل از آنکه ما بذر بودیم.
– پیامتبریک انجمن صنفی معلمان کوردستان بە مناسبت روز دانشجو
– ادامه اعتراضات کارگران صنعت نفت نسبت به تعیین سقف حقوق، نحوهی کسر غیرقانونی مالیات و محدودیت 30 سالهی سنوات بازنشستگی علیرغم سنوات خدمت بیشتر و بعضا کسورات بازنشستگی بیش از 40 سال ،عدم اجرای کامل ماده قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت و عدم ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی با برپایی تجمع کارگران شرکت نفت فلات قاره درسکوی ابوذر
– ادامه اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری با برپایی تجمع پرستاران بیمارستان های زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز مقابل استانداری
– اعتصاب معلمان خرید خدمات آموزشی مناطق بنت، آشار، دشتیاری و راسک در استان سیستان و بلوچستان در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت وپرداخت نشدن بموقع حقوق و حق بیمه و وعده های توخالی مسئولان
– پایان تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث پالایشگاه آبادان نسبت به عدم تبدیل وضعیت ،اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل ،تبعیض وتبدیل وضعیت نورچشمی ها پس از 3 روزبدنبال وعده پاسخگویی به مطالباتشان
– ادامه اعتراضات در استان بوشهرنسبت به اجازه ترخیص کالای گمرکی ندادن به لنج ها با برپایی تجمع مقابل فرمانداری عسلویه
– تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن ملی نسبت به افزایش قیمت مقابل وزارت راه و شهرسازی
– تجمع اعتراضی مرز نشینان میرجاوه نسبت به طرح رزاق سوخت همزمان با برگزاری جلسه قرارگاه قدس سپاه
تهدید تجمع کنندگان از طرف سپاه قدس
– کانون نویسندگان ایران:
گزارش جلوگیری از برگزاری مراسم بزرگداشت محمد مختاری و محمدجعفر پوینده
– شکایت نیلوفر حامدی علیه قاضی صلواتی
– بازداشت جان محمد احمدی از فعالین صنفی بازنشسته استان فارس
– تداوم بازداشت و بیخبری از شریفه محمدی، فعال کارگری در اداره اطلاعات رشت
– نامه دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در اعتراض به احکام انضباطی ۸ تن از دانشجویان این دانشکده
– استعفا و پایان کار شورا صنفی رفاهی موقت دانشگاه زنجان
– ادامه رویه تعلیق و اخراج غیرقانونی دانشجویان
– گرفتاری 5 کارگر صنعت نفت حین کارلایروبی منبع ایستگاه پمپاژ نفت برد اسپی کوهدشت در مخزن نفت بدلیل گازگرفتگی
*******
*گزارش دانشجویان خواجه نصیر از سرکوب دانشگاه در ۱۶آذر سال ۱۴۰۱
خواستند ما را دفن کنند؛ غافل از آنکه ما بذر بودیم.
گذشت، اما اثرش ماند؛
سوختیم ولی پخته شدیم.
به یادآور که چه بر سر ما آمد؛
گذشت ولی چگونه سخت گذشت.
در واپسین لحظات نزدیک شدن به روزِ دانشجو، نگاهی بر یک تراژدی غمانگیز و تلخ در روزهای 15، 16 و 17 آذر ۱۴۰۱ میاندازیم تا بارِ دیگر حقیقت آشکار شود و مسئولین دانشگاه آگاه شوند که اتحادِ دانشجویان چگونه میتواند رعشهای در بدنه بی پایه و اساس آنها ایجاد کند.
شرحِ وقایع آن ایام آنقدر تلخ و طولانی است که صدالبته در یک پیام نمیگنجد، ما با محکوم کردن اتفاقات روزِ سیاه دانشجو میگوییم که هرگز فراموش نکردهایم و هستیم بر عهدی که بستیم.
امسال در شرایطی به استقبالِ روز دانشجو میرویم که بیش از هر زمان دیگری فضای دانشگاه امنیتی شده است. گویا ترس از شروع دوباره جنبشِ زن زندگی آزادی چنان وحشتی در ساختمان مرکزی ایجاد کرده است که با نقضِ آشکار قوانین، بیش از هر موقع دیگری دست به تعلیق، محرومیت و تهدید فعالین دانشجویی زده است.
روزِ اول و ابتدایی ایام تاریک و تلخ؛
دو دانشجوی ورودی ۱۴۰۰ کارشناسی در روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۱ حوالی ساعت ۱۷:۳۰ در تقاطع ولیعصر و میرداماد، طی یورش نیروهای لباسشخصی، توسط یک خودروی پژو پارس ربوده شدند و به بند ۲۰۹ زندان اوین انتقال یافتند. در این روز، ما شاهد افولِ امنیت و به زیرِ سوال بردن حقوقِ دانشجو بودیم اما نیروهای امنیتی و مسئولین مربوطه نه تنها این جسارت را اشتباه نمیدیدند بلکه به اشتباهاتشان در روزهای آتی نیز ادامه دادند.
صبحِ روزِ دوم و سیاهترین روز؛ روزی به نام روز دانشجو!
در صبح ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۱ ، حوالی ساعت ۱۱:۳۰ ، سه نفر از دانشجویان دانشگاه که در فاصله کمتر از پنج متری از درب دانشکده برق و کامپیوتر ایستاده بودند؛ دو سمند سفید در کنار آنها متوقف میشود. افرادی از این ماشینها خارج شده و این سه دانشجو را به شکل بد و وحشیانهای دستگیر میکنند و به داخل ماشینها میبرند. دانشجویان در حین دستگیری فریاد سر دادند ولی حراست دانشکده مِن جمله مزدور رسول کاظمی ، رئیسِ حراست پردیس سیدخندان که در فاصلهی بسیار کمی ایستاده بودند، هیچ اقدامی برای کمک به دانشجویان نکردند و تنها شاهدِِ این اتفاق بودند. دانشجویان با شنیدن این اتفاق، مقابل درب کوچه آگاهی تجمع کردند و نسبت به عدم حفاظت از دانشجویان که وظیفه حراست است، اعتراض کردند. حراست پاسخ داد: «اگر جلو میرفتیم ما را هم میگرفتند!» غافل از اینکه دانشجو میداند مقصر و متهم اصلی بازداشت شدن دانشجویان خود نهادِ ضددانشجویی حراست است، که با هماهنگیهایی که با وزارت اطلاعات میکند، دانشجویان را تنها و بیدفاع طعمهی این ارگان میکند. طبق اخبارِ واصله، مزدور سعید عابدپور، معاونِ حراستِ فیزیکی خواجه نصیر، روزِ قبل بازداشت، یکی از دانشجوها را تهدید به بازداشت شدن کرده بود.
شبِ روزِ دوم؛ بارِ دیگر شاهدِ نقضِ آشکار امنیت دانشجویان و افسار گسیختگی نیروهای امنیتی و مسئولین بودیم که با یورش به خانه دو دانشجو دختر ورودی ۱۴۰۱ ارشد و ورودی ۹۹ کارشناسی، آنها را بازداشت و وسایل الکترونیکیشان را ضبط کردند.
موضوع در اینجا به خاتمه نمیرسد و به روزِ سوم، ۱۷ آذر ماه ۱۴۰۱ میرسیم که مسئولین دانشگاه دیگر شرافت برای آنها معنایی نداشت و با پا گذاشتن روی آن، موضع خود را در برابر دانشجویان نشان دادند.
پس از اینکه ۴ تا از دانشجویان از خوابگاه دانش خارج شدند، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. با توجه به این اتفاقات میشود گفت که مزدور ناصر ناصریفر و مزدور عیسی عباسی رییس کل حراست فیزیکی دانشگاه کاملاً در جریان این خروج بودند و عملاً کاری کردند تا دانشجو از خوابگاه خارج بشود تا دستگیر و ربوده شود.
بعد از گذشت از تاریکترین روزهایی که دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر به خوده دیده بودند، اکنون وارد مرحلهای از سرکوب فراگیر در زمینههای متعددی من جمله مسائل رفاهی و آموزشی شدیم که نشاندهنده این است که وزارت علوم و ریاست دانشگاه به دنبال سرکوب دانشجویان خواجه نصیر هستند.
پس از حمایتهایی که دکتر امرایی، ریاست پردیس سیدخندان، من بابِ تامین امنیت دانشجویان و پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشتی کردند، ریاست دانشگاه بدون توجه به لیاقت و توانایی فردی و با حکم کاملاً غیرقانونی تصمیم به تغییر ایشان و منصوب کردن دکتر احسانیان به عنوان سرپرست پردیس سیدخندان کردند، که این تصمیم خود دارای ایراداتی میباشد. انتصابی که با هشتگ انتصابات در کانال وابسته به دانشگاه که معلوم نمیباشد توسط چه شخصی اداره میشود، خود نشاندهنده این است که این تصمیم از مقامات بالاتری آمده است و به دنبال روی کار آوردن اشخاصی هستند که دانشجویان را سرکوب کند.
مشکلات رفاهی و سرکوب فراگیر دقیقاً از زمانی شروع میشوند که دکتر احسانیان به عنوان سرپرست پردیس سیدخندان شروع به کار کردند، که با وجود پیگیری های متعدد و نامه نگاری های صنفی من باب پیگیری این مسائل ، ریاست دانشگاه از حل مشکلات سر باز دادند و سرپرست سیدخندان پیوسته به سرکوب خود بیشتر و بیشتر ادامه دادند.
تا سرانجام دانشجویان پردیس سیدخندان، بعد از اتمام صبر آنها و بی جواب ماندن پیگیریهای صنفی، به طور خودجوش دست به تحصن و اعتراض زدند که در نهایت دیکتاتور مجبور به تسلیم شد. لازم به ذکر است که با وجود مسالمت آمیز بودن تجمع و دعوت به گفتوگو با ریاست دانشگاه، باز هم شاهد سرکوب و وحشیگری نهادِ ضددانشجویی حراست بودیم ، که در این اعتراضات مزدور #سعید_عابدپور معاونِ حراست فیزیکی دانشگاه خواجه نصیر، اعتراضات را از حالت دانشجویی خارج کرده و جو را با وحشیگری و کتک زدن دانشجویان متشنج کردند.
سرکوب، نه تنها فقط در مسائل رفاهی به خاتمه نمیرسد، بلکه رد صلاحیت گسترده کاندیدهای صنفی و انجمن اسلامی نیز خود نشاندهنده این است که ریاست دانشگاه هر کاری میکند تا صدای دانشجو به جایی نرسد و در سکوت خبری به سرکوب خود ادامه دهد، که در آخر باز هم دیکتاتور شکست خورد و انتخابات صنفی به بهترین نحو و با حمایت شمارِ زیادی از دانشجویان برگزار شد و بار دیگر مشتی بر دهان آنها وارد شد.
بعد از گذشت دو ترم تحصیلی سخت و پرفشار برای وزارت علوم و آشنا شدن با خشم و قدرت دانشجویان، این بار نوبت به عوض کردن سرپرست دانشگاه خواجه نصیر میرسد. دانشگاهی که با وجود یکپارچه نبودن دانشکدههایش همیشه پیش قدم و صدر اعتراضات دانشجویی بوده، دانشگاهی که بیشترین بازداشتی و البته بیشترین تحصن را داشته است. چیزی که باب میل وزیر علوم نبود و مثل روز روشن بود که دير یا زود نوبت این دانشگاه میرسد و تغییراتی در آن ایجاد خواهد کرد.
بعد از بازداشتیهای گستردهای که در روز دانشجو اتفاق افتاد، دانشجویان تصمیم به تعطیلی دانشگاه گرفتند و تا آزادی کامل و بی قید و شرط دانشجویان در کلاسهای درس خود شرکت نکردند. این فرآیند تا شروع امتحانات پایانترم و آزادی تمام دانشجویان ادامه پیدا کرد و دانشجویان خواجه نصیر با اتحاد خود به پیروزی بزرگی دست یافتند و مشت کوبندهای به مزدورانی که قصد بر هم ریختن امنیت و آرامش دانشجویان داشتند زدند.
گویا این موضوع آنچنان برای وزیرعلوم سخت بوده که طبق نامهی محرمانه به رییس جمهور، ذکر کردهاند عملکرد دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در دوران اغتشاشات ضعیف ارزیابی شد و اخیرا رییس دانشگاه عوض شده است و امیدواریم رییس جدید اقدامات تحولی خوبی در این دانشگاه ایجاد نماید.
امیررضا شاهانی که سابقه عضویت در بسیج اساتيد را نیز داشته، با حکم وزیر علوم به عنوان سرپرست دانشگاه خواجه نصیر فعالیت خود را شروع کرد و با انتصابهای غیر حرفهای ایشان، ریاست دانشکدهها را به اشخاصی اختصاص داد که دست کمی از او ندارند. انتصاب این شخص به عنوان سرپرست دانشگاه آن هم زمانی که تابستان است و دانشجویان حضور ندارند، نشاندهنده ترس آنهاست. ترسی که از احتمال شروع مجدد خیزش وجود آنها را گرفته و از الان راهکاریهای احتمالی سرکوب را میچینند.
در دوران ریاست شاهانی سرکوب به اوج خود میرسد، شاهانی و زیردستانش از هر راه و روشی برای سرکوب دانشجویان استفاده میکنند.
اختیار تام به حراست و ایجاد مزاحمت برای دانشجویان، حذف تمام امکانات رفاهی، ندادن غذای گرم به دانشجویان ترم تابستان به بهانهی نبود بودجه، بستن درب اصلی پردیس سیدخندان، کاهش سرویس ایاب و ذهاب خوابگاه، تفکیک جنسیتی سرویس، تهدید و کمیتهای کردن اکثر فعالین دانشجویی، بستن درب انجمن اسلامی، عدم اعتنا به خواستههای دانشجو، به رسمیت نشناختن بزرگترین تشکل دانشجویی، کاهش محسوس کیفیت تغذیه، عدم نظارت بر سلفها و تخلفهای مشهود مسئولین ذیربط و… تنها و تنها بخش کوچکی از مشکلات و سرکوبهایی میباشد که مسئولیت تمام این کارها بر عهدهی ریاست دانشگاه و هئیت مدیرهی بسیجی-امنیتی اوست.
در پایان خطاب به ریاست دانشگاه میگوییم ما دانشجویان خواجه نصیر بارها سرکوب شدیم، بارها جنگیدیم و بارها حقمان را از شما گرفتیم. صحبت از گفت و گو و دعوت از تشکل ها به مناسبت روز دانشجو، بعد از یک سکوت معنادار برای ما بیمعنیست. ما برای گرفتن حقمان یک لحظه آرام نمیشینیم و از راهی برای پس گرفتن حقمان استفاده خواهیم کرد ولو به قیمت جانمان باشد.
یادتان باشد که ما دانشجوی خواجه نصیر هستیم ، در برابر سرکوب و مسئولین سرکوبگر و دیکتاتور سر خم نمیکنیم.
*پیامتبریک انجمن صنفی معلمان کوردستان بە مناسبت روز دانشجو
اینکە ۱۶ آذر به خون دانشجویان (شهیدان احمد قندچی، مهدی شریعت رضوی و مصطفی بزرگنیا) و ۱۲ اردیبهشت به خون معلم شهید، دکتر ابوالحسن خانعلی رنگین شده و سرخی این روزها در تاریخ معاصر نمایان است برهانیست آشکار بر خصومت بنیادین و مستمر صاحبان زر و زور با علم، معرفت، حقطلبی و آگاهی.
دانشجو همواره به مدد شور و نشاط جوانی از یک سو و آگاهی و حقطلبی از سوی دیگر، همراە و همگام با آندستە از اساتید مبارز و خوشفکر دانشگاە کە خود زمانی جزو دانشجویان حقطلب و مبارز بودەاند، علاوه بر مطالبه حقوق صنفی و قانونی خود، نسبت به تبعیضها و ستمهایی که به جامعه تحمیل میشود ساکت نبوده و در برابر انواع متفاوت ستم، سرکوب، فساد، تکصدایی، حذف و سانسور قد عَلَم کرده و نسبت به رویکردها و سیاستهای غلط حاکمان طغیان نمودە و سعی در آگاە کردن جامعە داشتە و دارد. از همین روست که دانشجویان و اساتید حقخواەِ آنان هموارە مورد غضب فرادستان بوده و هر روز در تاریکخانههای جزماندیشان نقشه جدیدی برای انقیاد و تخریب آنان و فرایند روبەجلویی کە درپیش گرفتەاند، طراحی و اجرا میشود.
انجمن صنفی معلمان کوردستان ضمن تبریک ۱۶ آذر به همه دانشجویان شجاع، حقطلب و آزاد اندیش، هرگونه سیاست و رفتار پَلَشت، غیرقانونی و غیرانسانی نظیر تفکیک جنسیتی، تهدید، توبیخ، تعلیق، اخراج و ستارهدار کردن دانشجویان و اساتید، به جرم دفاع از حقوق مشروع خود و شهروندانِ قربانی ستم و بیعدالتی را محکوم میکند و امیدوار است که دانشجویان با تکیه بر آگاهی و روحیهی ظلمستیزی و همچنین الگو قراردادن اساتید حقطلب خود، همسو با سایر اقشار مطالبەگر و پیشرو نظیر زنان، معلمان، کارگران و… رسالت انسانی و اجتماعی خود را همانند گذشته درخشانی که داشتهاند تداوم ببخشند.
انجمن صنفی معلمان کوردستان
(مریوان و سروآباد – سنندج و کلاترزان – سقز و زیویە – دیواندرە) ١٤٠٢/٩/١٧
*ادامه اعتراضات کارگران صنعت نفت نسبت به تعیین سقف حقوق، نحوهی کسر غیرقانونی مالیات و محدودیت 30 سالهی سنوات بازنشستگی علیرغم سنوات خدمت بیشتر و بعضا کسورات بازنشستگی بیش از 40 سال ،عدم اجرای کامل ماده قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت و عدم ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی با برپایی تجمع کارگران شرکت نفت فلات قاره درسکوی ابوذر
روز چهارشنبه 15 آذر،اعتراضات کارگران صنعت نفت نسبت به تعیین سقف حقوق، نحوهی کسر غیرقانونی مالیات و محدودیت 30 سالهی سنوات بازنشستگی علیرغم سنوات خدمت بیشتر و بعضا کسورات بازنشستگی بیش از 40 سال ،عدم اجرای کامل ماده قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت و عدم ادغام صندوق بازنشستگی با سایر صندوقهای بازنشستگی با برپایی تجمع کارگران شرکت نفت فلات قاره درسکوی ابوذرادامه پیدا کرد.
*ادامه اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری با برپایی تجمع پرستاران بیمارستان های زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز مقابل استانداری
روز شنبه 18 آذر، اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری با برپایی تجمع پرستاران بیمارستان های زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز مقابل استانداری ادامه یافت.
*اعتصاب معلمان خرید خدمات آموزشی مناطق بنت، آشار، دشتیاری و راسک در استان سیستان و بلوچستان در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت وپرداخت نشدن بموقع حقوق و حق بیمه و وعده های توخالی مسئولان
روزشنبه 18آذر، معلمان خرید خدمات آموزشی مناطق بنت، آشار، دشتیاری و راسک در استان سیستان و بلوچستان برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت وپرداخت نشدن بموقع حقوق و حق بیمه و وعده های توخالی مسئولان دست به اعتصاب وازرفتن برسرکلاس درس اجتناب کردند.
این معلمان که طی9 سال اخیر با وعده و وعیدهای مسئولان در بلاتکلیفی بودهاند و هیچگونه اقدامی در جهت امنیت شغلی و معیشتی آنها صورت نگرفته است به خبرنگاریک منبع محلی گفتند:در طول سالهای گذشته هیچگونه بیمه ای نداشتهاند و همچنان حقوق سال گذشته شان نیز به آنها پرداخت نشده است.
*پایان تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث پالایشگاه آبادان نسبت به عدم تبدیل وضعیت ،اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل ،تبعیض وتبدیل وضعیت نورچشمی ها پس از 3 روزبدنبال وعده پاسخگویی به مطالباتشان
کارگران ارکان ثالث پالایشگاه آبادان به تجمع اعتراضیشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت ،اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل ،تبعیض وتبدیل وضعیت نورچشمی ها پس از 3 روز+بدنبال وعده پاسخگویی به مطالباتشان خاتمه دادند.
روزشنبه 18 آذر،کارگران ارکان ثالث پالایشگاه آبادان به خبرنگار رسانه ای گفتند: به دنبال وعدههایی که مسولان واحد حراست پالایشگاه آبادان برای پیگیری مطالبات کارگران ارکان ثالث و برگزاری جلسه با مدیر عامل دادهاند، معترضان به اجتماعات خود خاتمه دادند.
آنها افزودند:مقررشد جلسهای در روز دوشنبه 20 آذر ماه با حضور مدیر عامل پالایشگاه برای بیان مشکلات و مطالباتمان برگزار شود تا در نهایت به نتیجه قابل قبولی برسیم.
این کارگران همچنین از تجمع اعتراضی روز جمعه (17 آذر) تعدادی از همکارانشان در مصلی نماز جمعه آبادان خبردادند.
+دومین روزتجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث پالایشگاه آبادان نسبت به عدم تبدیل وضعیت ،اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل ،تبعیض وتبدیل وضعیت نورچشمی ها
به گزارش کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث) روز پنجشنبه 16آذربرای دومین روز متوالی، کارگران ارکان ثالث پالایشگاه آبادان برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت ،اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل ،تبعیض وتبدیل وضعیت نورچشمی ها تجمع کردند.
+تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث پالایشگاه آبادان نسبت به عدم تبدیل وضعیت ،اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل ،تبعیض وتبدیل وضعیت نورچشمی ها مقابل ساختمان دفتر مرکزی
ممنوع الورودی و تعلیق از کار تعدادی از کارگران حق طلب
روزچهارشنبه 15 آذر، کارگران ارکان ثالث پالایشگاه آبادان برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت ، اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل ،تبعیض وتبدیل وضعیت نورچشمی ها مقابل ساختمان دفتر مرکزی این پالایشگاه تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع درباره علت اعتراض امروز خود و همکارانش گفت: چندین سال است کارگران ارکان ثالث پالایشگاه آبادان پیگیر تبدیل وضعیت شغلی خود هستند و در این خصوص بارها دست به اعتراض زدهاند، اما در نتیجه بی توجهی مسئولان تا کنون نتیجه ای نگرفته اند، اما موضوعی که امروز باعث نارضایتی وتجمع کارگران پیمانکاری ارکان ثالث شده شائبه تبدیل وضعیت شغلی تعدادی از افراد خاص با دستور مستقیم مدیر عامل است.
او با اشاره به اینکه حدود 4500 نفر هستیم که به صورت پیمانکاری در پالایشگاه آبادان به کار مشغول هستیم،اضافه کرد: میخواهیم وضعیت استخدامی ما به قرارداد مستقیم تبدیل شود.
یکی دیگر از کارگران با بیان اینکه در تجمع امروز مانع ورود برخی همکاران معترض به پالایشگاه و تعلیق از کار شمار دیگری شدهاند، گفت: نارضایتی ما به این جهت است که پالایشگاه سالهاست با پیمانکارانی تمدید قرارداد میکند که سابقه خوبی در لحاظ کردن ایمنی و پرداخت مطالبات کارگران ندارند. در واقع موضوع خروج پیمانکاران از صنعت نفت چندین سال است که از سوی دولت مطرح میشود، اما تاکنون کاری برای اجرای این مطالبه کارگران انجام نمی شود.
او گفت: از دیگر خواستهای کارگران ارکان ثالث پالایشگاه آبادان اصلاح طرح طبقهبندی مشاغل، صدور نفت کارت و بن کارت، دریافت تسهیلات کمبهره همانند همکاران رسمی و قراردادی و همکاری در ایجاد تعاونی مسکن کارگری است که در نتیجه بیتوجهی هنوز این مطالبات محقق نشده است.
*ادامه اعتراضات در استان بوشهرنسبت به اجازه ترخیص کالای گمرکی ندادن به لنج ها با برپایی تجمع مقابل فرمانداری عسلویه
فیلم ها وتصاویر منتشره درشبکه های اجتماعی،از ادامه اعتراضات در استان بوشهرنسبت به اجازه ترخیص کالای گمرکی ندادن به لنج ها با برپایی تجمع روزشنبه 18 آذر مقابل فرمانداری عسلویه خبر می دهند.
*تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن ملی نسبت به افزایش قیمت مقابل وزارت راه و شهرسازی
روزشنبه 18 آذر،جمعی از متقاضیان مسکن ملی برای اعتراض به افزایش قیمت مقابل وزارت راه و شهرسازی تجمع کردند.
تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند:بهتازگی پیامکی برای متقاضیان مسکن ملی ارسال شده است که در صورت عدم واریز 200 تا 400 میلیون تومان (بسته به میزان آورده اولیه) تا تاریخ 20 آذرماه، از پروژه حذف خواهند شد.
این در حالیست که از ابتدای ثبت نام، بدون امضای قرارداد، به طور متوالی از مردم وجه دریافت شده، حال آنکه در عمل واحدی به آنها تحویل نشده است.
*تجمع اعتراضی مرز نشینان میرجاوه نسبت به طرح رزاق سوخت همزمان با برگزاری جلسه قرارگاه قدس سپاه
تهدید تجمع کنندگان از طرف سپاه قدس
روزشنبه 18 آذر سوخت همزمان با برگزاری جلسه قرارگاه قدس سپاه،جمعی ازمرزنشینان میرجاوه و مناطق اطراف از جمله لولکدان، ریگ ملک و تهلاب برای اعتراض به طرح رزاق سوخت+ دست به تجمع زدند.
به گزارش منابع خبری محلی،فرمانده هماهنگ کننده قرارگاه قدس سپاه تهدید کرده که با تجمع کنندگان برخورد میکنیم.
+اولین بار طرح رزاق از سوی حاکمیت با شعار قانونمند کردن فروش سوخت در نقاط مرزی تحت عنوان طرحی به نام طرح «رزاق» به اجرا درآمد تا با آن مرزنشینان به طور قانونی بتوانند سوخت رابه فروش برسانند.
این طرح از دی ماه سال 98 به صورت آزمایشی برای بهرهمندی مرزنشینان شروع شد و در سیستان و بلوچستان مرزنشینانی که در 20 کیلومتری مرز زندگی و سوختبری میکنند شناسایی و برای آنها کارت رزاق صادر شود تا سوخت قانونی دریافت کنند، قرار بوده برای هر کارت رزاق اجازه ورود و خروج یک خودرو از مرز داده شود که معیشت 5 خانواده از آن تامین بشود.
اجرای این طرح بر عهده وزارت کشور و تامین سوخت بر عهده شرکت نفت گذاشته شد و مجری طرح هم سپاه انتخاب شد که نه تنها به نفع مرز نشینان نشد بلکه سبب سواستفاده سپاه پاسداران و فروش سوخت به نفع این سازمان نظامی بوده است.
*کانون نویسندگان ایران:
گزارش جلوگیری از برگزاری مراسم بزرگداشت محمد مختاری و محمدجعفر پوینده
جمعه ۱۷ آذر ماموران امنیتی و انتظامی جمعیت گردآمده بر مزار محمد مختاری و محمدجعفر پوینده را پراکنده و از برگزاری مراسم بزرگداشت آن دو جلوگیری کردند.
دو روز پیش از این تاریخ کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیه اعلام کرده بود:«… اعضای کانون ساعت ۱۵ روز جمعه ۱۷ آذر در گورستان امامزاده طاهر کرج مزار این دو عزیز را گلباران می کنند» و در ساعت و تاریخ یادشده گروهی از اعضای کانون، با شاخه گلی در دست، وارد گورستان شدند. در بدو ورود ماشین نیروی انتظامی نشان از قُرق گورستان میداد. در قطعهای که مزار دو عزیز قرار دارد همسر و خواهرزادهی محمد مختاری و نیز جمعی از دوستداران و دادخواهان حضور داشتند. با ورود اعضای کانون جمعیت انبوه شد، جمعیتی که مأموران لباس شخصی و انتظامی نیز بهوفور در آن حضور داشتند. برخی فیلم و عکس میگرفتند و برخی به تماشا ایستاده یا پرسه میزدند.
ماموران امنیتی به جمعیت دادخواه یک دقیقه فرصت حضور دادند. قامتها خمید و دستها پیش رفت. اعضای کانون یک به یک گلها را روی مزار پوینده و مختاری قرار دادند. نام محمد و محمدجعفر با رُزهای سرخ گلباران شد. پس از هفت سال بار دیگر دادخواهان سنگ مزار آنها را میدیدند. از سال ۱۳۹۵ که ماموران درهای گورستان را بستند دادخواهان، جز یک سال، دیگر نتوانسته بودند بر مزار یاران خود گرد آیند. در همهی این سالیان، اما، کانون نویسندگان ایران عزم خود را برای برگزاری مراسم بزرگداشت دو عضو برجسته خود اعلام کرد و فقط در سال ۹۸، در پی تماس از وزارت اطلاعات و تهدید به خونریزی، برگزاری مراسم لغو شده بود.
مأموران دستپاچه جمعیت را از گورستان بیرون راندند و همهی لحظات را در دوربینهای متعدد خود ثبت کردند. جمعیت از گورستان بیرون رفت اما امنیتیها همچنان در تعقیب بودند و بر پراکندهشدن آنها تاکید داشتند. اعضای کانون حتی اجازه نیافتند عکسی بگیرند. مأمورانِ سرکوب شمارهی اتومبیلهای حاضران را یادداشت میکردند، و برای برخی از آنان بیدرنگ پیامک توقیف خودرو فرستاده شد. سرکوب دادخواهان و دادخواهی شکلهای گوناگون دارد.
ساعتی بعد، یارانی که دیرتر بر مزار پوینده و مختاری حاضر شده بودند خبر دادند که مأموران رُزهای سرخ را زیر پا له و پراکنده کرده بودند اما رنگ قرمز گلبرگها بر سنگ مزارها نشسته بود.
*شکایت نیلوفر حامدی علیه قاضی صلواتی
آجرلو، همسر این روزنامه نگار در صفحه خود در اینستاگرام نوشت:
نیلوفر حامدی علیه قاضی صلواتی شکایت کرد. علت این شکایت خودداری قاضی دادگاه انقلاب از آزادی او در پایان یک سال بازداشت موقت است. از رسیدگی به این شکایت اطلاع نداریم اما همچنان بازداشت موقت نیلوفر پس از ۴۴۴ روز، به صورت غیرقانونی ادامه دارد. بنابر گزارش دیده بان ایران؛آجرلو نوشت: یک ماه از ثبت اعتراض به حکم ناعادلانه قاضی صلواتی علیه نیلوفر میگذرد ولی همچنان پرونده او به هیچکدام از شعبههای تجدیدنظر ارجاع نشده تا روند رسیدگی طی شود. نیلوفر همچنان بلاتکلیف و بدون حکم قطعی، به عنوان متهم در بازداشت موقت غیرقانونی است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*بازداشت جان محمد احمدی از فعالین صنفی بازنشسته استان فارس
امروز شنبه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۲ آقای جانمحمد احمدی، بازنشسته فرهنگی و از فعالین صنفی شهرستان ممسنی که پیشتر حکم جلب سیار برایشان صادر شده بود در منزلش توسط ماموران پلیس امنیت دستگیر و به دادستانی این شهرستان ارجاع داده شد و پس از تفهیم اتهام با قرار بازداشت یک ماه به زندان شیراسپاری شهر نورآبادممسنی تحویل داده شد.
طبق خبرهای ارسالی دلیل بازداشت این فعال صنفی معلمان فارس شرکت در تجمع بازنشستگان این شهر در روز سه شنبه ١۴ آذر ماه بوده است
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*تداوم بازداشت و بیخبری از شریفه محمدی، فعال کارگری در اداره اطلاعات رشت
با گذشت پنج روز از بازداشت شریفه محمدی، توسط اداره اطلاعات در رشت، وی همچنان بهصورت بلاتکلیف با قرار بازداشت موقت در این بازداشتگاه نگهداری میشود.
این فعال کارگری تنها یکبار تماس داشته است که این رویه، موجب نگرانی خانواده و نزدیکان پیرامون وضعیت سلامت او شده است.
شریفه محمدی، فعال کارگری روز سه شنبه ۱۴ آذرماه با یورش ماموران امنیتی در رشت بازداشت شد.
برگرفته از کانال بیدارزنی
*نامه دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در اعتراض به احکام انضباطی ۸ تن از دانشجویان این دانشکده
آغاز جنبش «زن، زندگی، آزادی» با برخاستن دوبارهی دانشگاه و جنبش دانشجویی همراه شد. همراهی خیابان و دانشگاه، دو سنگر مبارزه با ستم و بیعدالتی، ماشین سرکوب را بر آن داشت، تا با تلاش حداکثری برای خاموشکردن صدای اعتراض دانشگاه، بار دیگر فضای امنیتی را حاکم کند. با وجود سرکوب حداکثری دانشگاه و کمرنگشدن اعتراضات دانشجویی، ترس دستگاه حاکم از خیزش دوبارهی دانشگاهها، آنان را بر آن داشته تا با ادامهی سرکوب، امکانهای شکلگیری مجدد اعتراضات دانشجویی را محدود کنند.
فشار کمیتههای انضباطی که در تابستان عمدتا به اتهام رعایت نکردن حجاب اجباری و شرکت در تجمعات «غیرقانونی» سال گذشته تشکیل شد، با شروع ترم جدید شدت گرفته است. چنانکه طبق گزارشهای پراکنده و برآوردها راتنها طی دو هفته اخیر دهها نفر عمدتا به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری به کمیتههای انضباطی و دفتر حراست دانشگاه احضار شدهاند. به روال سابق در روند رسیدگی به پروندهی دانشجویان در کمیته انضباطی تخلفات پرشماری در چارچوب شیوهنامه انضباطی جدید، که خود نیز فینفسه ابزار سرکوب و فشار است از جانب اعضای کمیتههای انضباطی و حراست دانشگاه صورت میگیرد. از جمله تهدید خانواده دانشجو از طریق تماسهای تلفنی، «دعوت» غیرقانونی دانشجویان به دفتر حراست برای امضای تعهدنامه به قصد پروندهسازی، محروم کردن دانشجو از امکانات رفاهی و آموزشی و ممانعت از ورود دانشجو به محیط دانشگاه، لغو اسکان دانشجوی خوابگاهی قبل از حضور در جلسه کمیته انضباطی و تفهیم اتهام. در این میان دانشجویان احضار شده دائما از سمت اعضای کمیته انضباطی و حراست با وعده تخفیف احکام در مرحله تجدیدنظر (که اغلب هم محقق نمیشود) از رسانهای کردن احکام خود منع میشوند. این روند تاثیر زیادی در بیاطلاعی عمومی از تعداد و روند برگزاری کمیتههای انضباطی دارد. این روند غیرشفاف در حالی که شورای صنفی در برخی دانشکدهها به علت رد صلاحیتهای گسترده کاندیدها تشکیل نشده است و محدود بودن شورای صنفی کل به مداخله در موضوعات صرفاً «رفاهی» در چهارچوب آییننامه جدیدِ شورای صنفی، به تضییق هرچه بیشتر حقوق دانشجویان در عرصههای مختلف زیست دانشجویی منجر شده است.
در یکی از آخرین موارد سرکوب، ۸ تن از دانشجویان دانشکدهی علوم اجتماعی به دلیل شرکت در یک جلسهی دفاع پایاننامهی کارشناسی ارشد، به کمیتهی انضباطی احضار شدند و با احکام سنگینی مجموعاً حدود هشت ترم محرومیت از تحصیل مواجه شدند. این درحالی است که برخی از این دانشجویان در صورت اجرا شدن این احکام به علت تعدد سنوات غیرمجاز در خطر جدی اخراج قرار میگیرند. بعلاوه درحالی که همه این هشت نفر با اتهامی یکسان، یعنی «شرکت در جلسهی غیرقانونی و تجزیه طلبانه» به کمیته انضباطی احضار شدهاند، در متن احکام صادر شده عناوین تخلفات ذکر شده برای هر فرد متفاوت با فرد دیگر و همچنین متفاوت و حتی بیارتباط با عنوان اتهام اولیه است.
محتوای این جلسه، طبق هیچ چهارچوب قانونیای نمیتواند مصداق اتهامی دانشجویان حاضر در جلسه باشد.
نخست، بنابر ساختار بروکراتیک و رسمی دانشگاه مسئولیت برگزاری جلسات دفاع با معاونت آموزشی دانشکده میباشد و دانشجویان بهتنهایی نمیتوانند هیچ دخالتی در روند برگزاری و اجرای جلسات دفاع داشتهباشند. ادعای غیرقانونیبودن جلسه در حالی مطرح شده که این جلسه با حضور چند از تن از اساتید و با تایید معاونت آموزشی دانشکده و حضور هرچند کوتاه مدت ریاست دانشکده برگزار شده است. بنابراین دانشجویان حاضر در جلسهی دفاع هیچگونه مسئولیتی در قبال قانونی یا غیرقانونیبودن جلسهی دفاع ندارند. در این وهله اگر قرار هم باشد اشخاصی مورد توبیخ و تنبیه قرار گیرند این اشخاص معاونت آموزشی، رئیس دانشکده علوم اجتماعی و دیگر مسئولین برگزاری این جلسه هستند.
دوم، به موجب سنت رایج در فضای آکادمیک و بدیهیات دانشگاهی، حضور در یک جلسهی دفاع به معنای موافقت یا مخالفت با محتوا، آرای اساتید و دانشجو نیست. چنین رفتاری به معنای جرمانگاری یکی از مهمترین سنتهای دانشگاهی یعنی «حضور در جلسۀ دفاع» بوده و بههیچوجه پذیرفتنی نیست.
انتشار تصویری از این جلسهی دفاع با حضور دانشجویان و جنجالهای رسانهای حول آن، بهانهای به دست دستگاه سرکوب دانشگاه دادهاست تا دانشجویان حاضر در این جلسه را به کمیتههای انضباطی بکشاند. این در حالیست که انتشار این تصویر بدون هماهنگی و اطلاع دانشجویان حاضر در عکس صورت گرفته است.
در آخر گفتنیست کنشهای جمعی دانشجویان همواره در تلاش است تا تمایز خود را با کنشهای فردی و غیرمسئولانه و معطوف به جنجالهای رسانهای افراد حفظ کند و دفاع از دانشجویان حاضر در این جلسه و مقابله با روندهای غیرقانونی دانشگاه، به منظور تولید محتوا برای جنجالهای رسانهای حول افراد یا سلبریتی_کنشگرها نیست، بلکه دفاع از حقوق قانونی و مشروع دانشجویان و مقابله با روندهای سرکوبگرانهی دانشگاه است.
تاریخ سرکوب دانشگاه نه از امروز آغاز شدهاست و نه امروز پایان مییابد. جنبش دانشجویی همیشه یکی از سنگرهای اصلی جنبشهای اجتماعی بوده است و خواهد بود.
ما، جمعی از دانشجویان دانشکدۀ علوم اجتماعی صراحتا اعلام میداریم این بدعت و اقدام غیرعقلانی دانشگاه در مواجهه با حاضرین در جلسۀ مذکور و محروم کردن دانشجویان از حق تحصیل، به هر بهانهای را محکوم میکنیم. با صدایی رسا اعلام میداریم که خط قرمز ما سلب حق تحصیل دانشجو است. ما خواستار لغو هرچه سریعتر تمامی کمیتههای انضباطی این دانشجویان در بازهی تجدیدنظر و بازگشت آنان به روند عادی تحصیلشان هستیم.
برای مشاهده اسامی امضاکنندگان به کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور مراجعه کنید
*استعفا و پایان کار شورا صنفی رفاهی موقت دانشگاه زنجان
روز سهشنبه مورخ ۱۴۰۲/۹/۱۴ تمامی دبیران و اعضای شورای صنفی دانشجویان دانشگاه زنجان استعفای خود را طی نامهای رسمی اعلام و انحلال شورا را به علت عدم همکاری دانشگاه به اطلاع امور معاونت دانشجویی و ریاست دانشگاه رساندند.
اردیبهشت سال ۱۴۰۲ شورای صنفی رفاهی، با به عهده گرفتن و پذیرفتن تمامی مسئولیت انتخابات، ثبت نام و تشکیل آن به صورت داوطلبانه و خودجوش توسط دانشجویان دغدغهمند دانشگاه، با عنوان شورای موقت به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد آرا شکل گرفت؛ که به علت داشتن برچسب موقت از اختیارات کمتری برخوردار بود.
از آغاز دوره تا موعد مقرر اتمام قانونی فعالیت شورا، دانشگاه با مشکلات متعددی که نتیجهی تشکیل اولین دوره شورا پس از سالهای آموزش مجازی و عدم تشکیل آن به مدت طولانی بود روبه رو و در پایان تلاشهای بسیار و مصرانه اعضا تنها بخشی از آنان حل و سایر مشکلات به دلیل عدم همکاری دانشگاه و معاونت دانشجویی حل نشده باقی ماند که موارد قید شده اصلیترین عامل استعفای معترضانهی نمایندگان دانشجویان و انحلال شورا بود
۱- افزایش چندین برابری و ناگهانی شهریههای نوبت دوم و اتمام سنوات مجاز
۲-محدودیتهای سلیقهای اعمالی بر خوابگاه خواهران من جمله تغیر ساعت ورود خروج از ۲۱:۰۰ به ۲۰:۳۰ علی رقم اعمال اصلاح توسط شورا
۳- اختلاف زیاد حقوق کار دانشجویی دانشجویان ارشد و دکتری با مصوب کشوری
۴-کمبود اتوبوس با توجه به افزایش ظرفیت دانشگاه
۵-عدم هماهنگی و برگزاری جلسه با شورا و…
دلیل دانشگاه برای عدم همکاری در اکثر موارد فوق کمبود بودجه بوده در صورتی که ریاست علت افزایش ظرفیت نامعقول دانشگاه را دریافت بودجه عنوان کردهاند و علی رقم درخواستهای متعدد شورا برای برگزاری جلسه و توضیح روند توزیع بودجه و مخارج، دانشگاه از این مسئله امتناع نموده و پاسخی به نمایندگان ندادند
بعد از آغاز سال تحصیلی جدید و فارغ التحصیل شدن بیش از نیمی از اعضا، مسئولیت اعضای باقی مانده بیش از حد و فرصت یک دانشجو گردید درحالی که تمامی اعضا به صورت خودجوش و داوطلبانه بدون کوچکترین منفعتی به دنبال بهبود اوضاع و پیگیری مطالبات سایرین بودند.
پس از اعلام معاونت مبنی بر این که انتخابات دوره بعدی طبق آئین نامه در آذر ماه برگزار نخواهد شد و به اردیبهشت ۱۴۰۳ موکول می شود، اعضای شورا در طی حرکتی معترضانه با اعلام لیست موارد و مشکلاتی که دانشگاه نسبت به حل آنها تمایل به همکاری ندارد با استعفای قانونی خود از صنف فعالیت خویش اعتراض خود را رسما اعلام نمودند تا انتخابات مجددا برگزار گردد.
ضمن تشکر از تمامی دانشجویانی که رای اعتماد آنها بانی گزینش ما بود و تمامی مسئولین دانشگاه از جمله: خانم محمدی کارشناس تربیت بدنی، آقای محمد یاری ریاست اتوماسیون تغذیه، آقای حقزاد مسئول انفورماتیک و آقای نعمتی رئیس خوابگاهها، ریاست دانشکدهها و انجمنهای علمی و مانتوهای فرهنگی و سایر عزیزان که ما را در این راه یاری نمودند و نهایت همکاری در اصلاح و پیگیری مطالبات دانشجویان را داشتند، بدینوسیله پایان فعالیت اولین دوره شورای صنفی رفاهی دانشجویان دانشگاه زنجان را اعلام میداریم.
بخشی از مواردی که توسط شورا صنفی پیگیری شده که در قالب بیش از ۱۰۰ نامه رسمی و به صورت کلامی انجام گردیدهدر تصاویر ذکر شده است.
سخن آخر
ما در حد توان و اختیارات به وظایف و مسئولیت خود اقدام کردیم باشد که سایر دانشجویان نیز حق نوبت را ادا کنند.
آخرین بیانیه شورای سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳
دانشجویان دانشگاه زنجان
منبع: کانال شورای صنفی دانشگاه زنجان
*ادامه رویه تعلیق و اخراج غیرقانونی دانشجویان
خشایار سفیدی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته موسیقی، نوازندگی ساز ایرانی دانشگاه هنر تهران که پیشتر با حکم کمیته انضباطی به ۱ترم تعلیق از تحصیل محکوم شده بود در آستانه اخراج از دانشگاه قرار دارد.
این دانشجو که علاوه بر ۱ترم تعلیق انضباطی، ۱ترم را نیز بصورت غیر قانونی و بدون ابلاغ رسمی ممنوع الورود به دانشگاه بوده و امکان اشتغال به تحصیل را نداشته در حال حاضر باتوجه به پایان سنوات مجاز تحصیل درخواست دریافت مجوز تحصیل برای یک ترم مازاد را دارد که دریافت این مجوز امری معمول و مرسوم برای همه دانشجویان است.
اما در کمال تعجب علیرغم موافقت گروه آموزشی و دانشکده موسیقی برای اعطای مجوز تحصیل به ایشان، ازطرف آموزش کل دانشگاه هنر از ادامه تحصیل منع شده و اعلام شده است که امکان صدور مجوز سنوات مازاد برای ایشان فراهم نیست.
درصورت عملی شدن، این رویه منجر به محرومیت ایشان از تحصیل و اخراج از دانشگاه خواهد شد.
*گرفتاری 5 کارگر صنعت نفت حین کارلایروبی منبع ایستگاه پمپاژ نفت برد اسپی کوهدشت در مخزن نفت بدلیل گازگرفتگی
عصرروزشنبه آذر، 5 کارگر صنعت نفت حین کارلایروبی منبع ایستگاه پمپاژ نفت برد اسپی کوهدشت بدلیل گازگرفتگی در مخزن گرفتار شدند.
براساس گزارش های رسانه ای شده،برای دستیابی به این کارگران عملیات تخلیه مخزن از نفت شروع شده وتا صبح طول خواهد کشید.
بنابهمین گزارشات، با توجه به گازهای فوقالعاده سمی مخزن، شانس زندهماندن کارگران تقریبا وجود ندارد.
akhbarkargari2468@gmail.com