لنین ۱۹۰۵: «بورژوازی از هیچ کاری ابا ندارد. امروز لیبرال، رادیکال و جمهوریخواه است و فردا در قالب یک خیانتکار تیرباران میکند». مارکس ۱۸۷۰: «سرنگونی دولت را هدف خود قرار …
و. ا. لنین
-
-
سوسیالیسم از آنچه گفته شد آشکار می شود که مارکس اجتناب ناپذیری تحول جامعه سرمایه داری به جامعه سوسیالیستی را کلا و منحصراً از قانون اقتصادی حرکت جامعه معاصر استنتاج …
-
و. ا. لنین ۱ـ خواست مربوط به دعوت مجلس مؤسسان در برنامۀ سوسيال دموکراسی انقلابی کاملاً مشروع بود. به سبب آنکه در جمهوی بورژوازی مجلس مؤسسان عالیترین شکل دموکراتيسم است …
-
از آن زمان که بسیاری از نمایندگان سوسیال دمکراسی فکر ميکردند شعار “سرنگون باد استبداد!” پیش از وقت است و برای توده کارگر غیر قابل فهم، تنها پنج سال ميگذرد. …
-
و.ا.لنین ما در شماره ۴۰ “سوسیال دمکرات” اطلاع دادیم که کنفرانس شعب حزب ما در خارجه مقرر داشته است مسئله شعار “ایالات متحده اروپا” فعلاً مسکوت ماند تا جنبه اقتصادی …
-
قیام در اودسا و جانبداری ناو زرهی پوتمکین از انقلاب نشانگر قدم بزرگ بعدی به سوی رشد جنبش انقلابی علیه اتوکراسی است. حوادث با سرعت شگفت آوری به موقع بودن …
-
مسأله نحوه برخورد سوسيال-دمکراتها، يا دمکراتهاى طبقه کارگر، به دمکراتهاى بورژوا مسألهاى کهنه و در عين حال هميشه تازه است. مسألهاى است قديمى، چرا که از همان آغاز کار سوسيال-دمکراسى …
-
بتازگی در مطبوعات و جلسات عمومی آنقدر به مسأله جنگ و انقلاب پرداخته شده که احتمالا عده زیادی از شما، نه تنها با بسیاری از جنبههای مسأله آشنایید بلکه برایتان …
-
يادداشتى بر ترجمه جديد «چه باید کرد؟» – نقش “عامل ذهنى” (رهبرى) در انقلابات اجتماعى، مهمترين مسئلهاى است که از انقلاب فرانسه در قرن هجدهم تاکنون در کانون مباحث …
-
و. ای. لنین ما در این شماره قطعنامۀ تصویب شده توسط کنفرانس کمیتههای کارخانجات[۱] دربارۀ تدابیر اقتصادی برای مبارزه با از هم گسیختگی را منتشر می کنیم. اندیشۀ اساسی قطعنامه …